Thumbnail
Στην πραγματικότητα τα κενά είναι περίπου 22.500

Οι 10.000 αναπληρωτές που αναμένεται να προσληφθούν στα τέλη της εβδομάδας δεν πρόκειται να καλύψουν ούτε τα μισά εκπαιδευτικά κενά τα οποία ξεπερνούν τις 20.000! 

Σύμφωνα με ενημέρωση του Patreas/pde η Α' Φάση για πρώτη φορά στα χρονικά δεν είχε καθόλου προσλήψεις από Τακτικό Προϋπολογισμό, πιστώσεις που παραδοσιακά πηγαίνουν στη Δευτεροβάθμια Γενική.

Πέρυσι η Α' Φάση είχε 1500 προσλήψεις από Τακτικό Προϋπολογισμό.

Βέβαια, ξέρουμε από πέρυσι ότι είναι γενικότερη κατεύθυνση να μειωθούν οι πιστώσεις για Αναπληρωτές από Τακτικό Προϋπολογισμό, αλλά εδώ μιλάμε για μηδενισμό (μέχρι στιγμής).

Εν τω μεταξύ ακόμα δεν έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027» η Πράξη «Υποστήριξη Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για μαθητές», που μπορεί να δώσει άλλες 500 πιστώσεις στη Δευτεροβάθμια Γενική. Δεν ξέρω γιατί τόση καθυστέρηση φέτος, ενώ πέρυσι πάλι άργησε να ενταχθεί αλλά όχι τόσο.

Φυσικά, ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται να καλυφθούν ούτε τα μισά εναπομείναντα κενά.

Δεν νομίζω να πιστεύει κάποιος ότι με ακάλυπτα 47.000 - 28.000 προσλήψεις (Σ.Σ. καμιά 300αριά μη αναλήψεις) = 19.000 κενά από την Α' Φάση και χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται ΔΥΕΠ και τα 950 ΖΕΠ Πρωτοβάθμιας, τα κενά είναι λιγότερα από 20Κ.

Στην πραγματικότητα είναι περίπου 22,5Κ.

Φυσικά μιλάμε για τα κενά που έφθασαν στο Υπουργείο από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τα οποία το Υπουργείο θεωρεί ότι δεν ανταποκρίνονται στη δική του πραγματικότητα (και στην Α' Φάση αν προσέξατε δεν διαψεύστηκε ότι έφθασαν 47Κ κενά, αλλά ότι τα κενά που έφθασαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως την αντιλαμβάνεται το Υπουργείο).

Τώρα το τι αναγράφεται ότι "με 10.000 Αναπληρωτές το Υπουργείο Παιδείας θα καλύψει όλα τα κενά τα οποία έχουν καταγραφεί κι έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης", κανείς σώφρων άνθρωπος δεν το πιστεύει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

katsonopoylos
Θ. Κατσωνόπουλος (Αιρετός ΚΥΣΔΕ): «Σταγόνα στον ωκεανό η Ε΄φάση προσλήψεων»
Μόλις 4 προσλήψεις αναπληρωτών για 36 κενά στη Γ’ Αθήνας - Ενημέρωση στο alfavita από τον αιρετό ΚΥΣΔΕ, Θοδωρή Κατσωνόπουλο
Θ. Κατσωνόπουλος (Αιρετός ΚΥΣΔΕ): «Σταγόνα στον ωκεανό η Ε΄φάση προσλήψεων»
Μαθητές σε κινητοποίηση για τα Τέμπη
Μαθητές: Κλειστά σχολεία, καταλήψεις και συλλαλητήριο στις 28/2 για τα Τέμπη
Διήμερο με κλειστά σχολεία, καταλήψεις και μαθητικό συλλαλητήριο στις 26 Φεβρουαρίου για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη
Μαθητές: Κλειστά σχολεία, καταλήψεις και συλλαλητήριο στις 28/2 για τα Τέμπη