ΜΟΛΥΒΙΑ
Σε τραγική κατάσταση το Ειδικό Νηπιαγωγείο Λαυρίου – Στοιβάζουν 10 παιδιά σε 12 τ.μ σε ακατάλληλο χώρο του Ειδικού Δημοτικού

Τραγική είναι η κατάσταση στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Λαυρίου που αδυνατεί να λειτουργήσει στερώντας από τα παιδιά τη δυνατότητα υποτυπωδών όρων φοίτησης, ασφάλειας και υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σύμφωνα με καταγγελία των εκπαιδευτικών στο alfavita.gr, στοιβάζουν 10 παιδιά σε 12 τ.μ σε ακατάλληλο χώρο του Ειδικού Δημοτικού. Τεράστιες οι ευθύνες του Δήμου ενώ μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί στο Δημαρχείο Λαυρεωτικής την Δευτέρα 18/9/23 στις 13:30

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής "Κ. Σωτηρίου"

Προς: τα μέλη, Δ/ΝΣΗ ΑΝ. Αττικής , Δήμο Λαυρεωτικής , Σύλλογο Γονέων & κηδεμόνων Ειδικού Ν/Γ & Δ/Σ Λαυρίου, Συμβούλους εκπαίδευσης ειδικής αγωγής

Κοιν. ΥΠΑΙΘΑ

Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο ότι το Ειδικό Νηπιαγωγείο Λαυρίου αδυνατεί να λειτουργήσει στερώντας από τα παιδιά τη δυνατότητα υποτυπωδών όρων φοίτησης, ασφάλειας και υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το σχολείο «άνοιξε» ; με 9 παιδιά με ειδικές ανάγκες ( ενώ αναμένονται κι άλλες μετεγγραφές)  που αναλογούν σε  2 τμήματα με  2 νηπιαγωγούς και 1 μέλος ειδικού  βοηθητικού προσωπικού και εκ περιτροπής 6 ειδικότητες  ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού να στοιβάζονται στην κυριολεξία  σε μια αίθουσα 12τμ.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας έχει ήδη θέσει επανειλημμένα το σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα του Ειδικού Νηπιαγωγείου Λαυρίου και από τις αρχές της προηγούμενης σχολικής χρονιάς σε συναντήσεις και Παραστάσεις Διαμαρτυρίας στη Δ/νση Εκπαίδευσης ΠΕ Αν. Αττικής και σε επείγουσα επικοινωνία με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής.

Τεράστια ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή που ενώ εδώ και μήνες 30/3/23  έχουμε ενημερώσει αναλυτικά με ανακοίνωσή μας για την κρισιμότητα της κατάστασης όσο και σε άμεσες  επικοινωνίες,  δεν δρομολόγησε αξιοπρεπή λύση για τη φοίτηση των μαθητών/τριών μας.

Σε δημόσιες  ανακοινώσεις  μας προειδοποιήσαμε για τον κίνδυνο πλήρους αδυναμίας και την αδήριτή ανάγκη για νέο χώρο με δυο αίθουσες και βοηθητικούς χώρους, προβλέποντας και την αυξητική τάση των παιδιών η οποία επιβεβαιώθηκε πλήρως για την αναγκαιότητα των 2 τμημάτων,   ενώ τα συνεχή αιτήματα μετεγγραφών  δηλώνουν  αυξητική τάση που πιθανά τα ξεπεράσει.

Παραθέτουμε παρακάτω το αίτημά μας προς το Δήμο Λαυρεωτικής στις 30/3/23

Ενώ ο δήμαρχος διαβεβαίωνε ότι θα προβεί σε ενοικίαση,  λίγο πριν από το καλοκαίρι παρά τις αρχικές υποσχέσεις για εύρεση νέου χώρου ( που ήταν και η απαίτηση του συλλόγου μας ) δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν στην τοποθέτηση 2 προκατ αιθουσών στον προαύλιο χώρο του Ειδικού Δ/Σ Λαυρίου.  Στη διάρκεια του καλοκαιριού δεν προχώρησαν σε καμία εργασία και σήμερα αναγγέλλουν ότι θα τοποθετήσουν 1 μια!!!  αίθουσα προκατ. Δεδομένης της έλλειψης βοηθητικών χώρων απαραίτητων για τις συνεδρίες των παιδιών η μία αίθουσα δεν αποτελεί λύση.

Ενώ ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα σχολικής ζωής, φέρουν ακέραια την ευθύνη καθώς τα παιδιά παραμένουν  στοιβαγμένα στην αίθουσα των 12 τμ του Ειδικού Δημοτικού την οποία έχει απόλυτη ανάγκη το Ειδικό Δημοτικό. Οι συνθήκες για τους διδάσκοντες είναι επιεικώς δυσχερείς ενώ οι γονείς εκφράζουν την ανησυχία για την ασφάλεια  των παιδιών τους.

Ενώ  η Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής  είχε δεσμευτεί στο τέλος της προηγούμενης σχ. χρονιάς  ότι θα πάρει πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει συνάντηση όλων των φορέων  ( Δήμου, Συλλόγου Γονέων & του συλλόγου μας , εκπαιδευτικών),  δεν προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια που θα μπορούσε να διασφαλίσει έγκαιρα τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος  με τον καλύτερο τρόπο πριν την έναρξη της σχ. χρονιάς.

Επειδή μια τέτοια κατάσταση  για την εκπαιδευτική μας κοινότητα δεν είναι αποδεκτή.

Καλούμε τη Δευτέρα 18/9 στις 13:30  σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Λαυρίου προκειμένου να εξασφαλίσουμε ουσιαστικά μέτρα με άμεση δρομολόγηση αξιοπρεπών όρων φοίτησης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες τόσο για το Ειδικό Νηπιαγωγείο  όσο και για το Ειδικό Δημοτικό.  

Ζητάμε:  από τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής  να είναι παρούσα δεδομένου ότι έχει την ευθύνη των όρων λειτουργίας και της καταλληλόλητας των σχ. κτιρίων  και σε συνεργασία με το δήμο οφείλει να διασφαλίσει  τις προϋποθέσεις γι΄ αυτό.

Καλούμε:

  • τα μέλη μας – εκπαιδευτικούς
  • το σύλλογο γονέων του Ειδικού Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Λαυρίου,
  • τους γονείς των μαθητών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα