Thumbnail
«Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά που κάνουν μάθημα μέσα στο νοσοκομείο, την ώρα που δίνουν μάχη με τον καρκίνο», εύχεται η παιδίατρος/ογκολόγος Βάσω Σίδη

Το συγκινητικό μήνυμα για καλή χρονιά που απευθύνει η παιδίατρος/ογκολόγος Βάσω Σίδη στους μαθητές που δίνουν γενναία μάχη με τον καρκίνο, κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. 

«Χθες οι μαθητές, ένα χαρούμενο μελίσσι, επέστρεψαν στα σχολεία τους. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα – ειδικά – σχολεία που λειτουργούν μέσα στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων. Με την ευκαιρία, δείτε τι έκανε ένας κομμωτής σε μια καρκινοπαθή πελάτισσά του.

Η ύπαρξη σχολείων στο χώρο των Παιδιατρικών /Ογκολογικών Τμημάτων με στόχο την μαθησιακή και την ψυχοπαιδαγωγική υποστήριξη των παιδιών , βοηθά στην ανάπτυξη των δημιουργικών δυνάμεων και της γνωστική ικανότητας των παιδιών.

Επέστρεψαν λοιπόν στο σχολείο κι αυτοί οι μαθητές, που μια δύσκολη αρρώστια έχει ανατρέπει την καθημερινότητά τους.

Γιατί, τα παιδιά που νοσηλεύονται δεν διαφέρουν από τα συνομήλικά τους. Έχουν τις ίδιες επιθυμίες, παίζουν τα ίδια παιγνίδια, μεγαλώνουν, εξελίσσονται, ονειρεύονται, προσδοκούν.

Ένα τέτοιο σχολείο άνοιξε και φέτος. Αυτό το σχολείο είναι λίγο διαφορετικό από το κλασσικό. Είναι παιδότοπος, είναι και τόπος συνάντησης, γνωριμιών, συζήτησης, εξομολογήσεων. Είναι χώρος απασχόλησης των παιδιών που νοσηλεύονται, αλλά και χώρος παιγνιδιού, μελέτης, επικοινωνίας και έκφρασης.

Η δασκάλα- η ψυχή του σχολείου – είναι πάντα παρούσα με ενσυναίσθηση, γνησιότητα και ευγένεια. Είναι πάνω από όλα φίλη αληθινή, που στέκεται δίπλα στα παιδιά για το κάθε τι.

Πέρα από τη διδασκαλία, βοηθά τα παιδιά να εξωτερικεύσουν συναισθήματά όπως το φόβο, το θυμό, την αγωνία, μέσα από τη δημιουργία. Κι ακόμη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Ακούει προσεκτικά τα προβλήματά και βοηθά να βρουν κάποια λύση, ακόμη και παροδική. Γνωρίζει ότι «…. μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια…» (Antoine de saint Exupery – Μικρός Πρίγκιπας ).

Μέσα στο χώρο του σχολείου αυτού προάγονται: η επικοινωνία, η εμπιστοσύνη, η εξοικείωση και η συντροφικότητα. Η γνωριμία και η συναναστροφή των παιδιών, τα βοηθά να αποδεχθούν το πρόβλημα της υγείας και να πιστέψουν στον αγώνα τους.

Όταν αρχίζουν να δημιουργούν τα δικά τους έργα ενεργοποιούνται οι εσωτερικές τους δυνάμεις. Είναι αφοσιωμένα, σχεδιάζουν, χρωματίζουν και πετούν σε κόσμους γεμάτους πολύχρωμα όνειρα

Κι ακόμα, η αγάπη, η φιλία, οι εκμυστηρεύσεις με τους φίλους, τα γεμίζουν αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να επιστρέψουν όχι μόνο στο παλιό σχολείο τους, αλλά και να επανενταχθούν κοινωνικά!

Καλή Σχολική Χρονιά – Δημιουργική για μαθητές και διδασκάλους!»
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πιερρακάκης
Κυριάκος Πιερρακάκης: Μπαίνουμε σε περίοδο πολύ πυκνού κοινοβουλευτικού έργου για την Παιδεία!
Στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
Κυριάκος Πιερρακάκης: Μπαίνουμε σε περίοδο πολύ πυκνού κοινοβουλευτικού έργου για την Παιδεία!
Αστυνομία στις Βρυξέλλες
Συναγερμός στο Βέλγιο: Πυροβολισμοί και τρεις τραυματίες στο κέντρο των Βρυξελλών
Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες σε κεντρική λεωφόρο - Στο σημείο σπεύδει ο δήμαρχος Βρυξελλών
Συναγερμός στο Βέλγιο: Πυροβολισμοί και τρεις τραυματίες στο κέντρο των Βρυξελλών