Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Νέα ενημέρωση για τις κτιριακές υποδομές μετά την πλημμύρα
Παρακαλείσθε, για την ασφάλειά σας, μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ελέγχων να μην εισέρχεσθε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας εκτός του κτιρίου Ματσάγγου

Νέα ενημέρωση για τους ελέγχους στις κτιριακές υποδομές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετά την κακοκαιρία Daniel, κάνει ο πρύτανης του ιδρύματος κ.Χαράλαμπος Μπιλλίνης.

Αγαπητά Μέλη της Κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ολοκληρώθηκε η απάντληση των υδάτων από το κτίριο της Βιβλιοθήκης, 40 βυτία των 25 κυβικών το κάθε ένα.

Στις 11/09/2023 πραγματοποιήθηκαν επιτόπιες επισκέψεις από κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Π.Θ., του Τεχνικού Συμβουλίου του Π. Θ. και του ΤΕΕ Μαγνησίας σε κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην πόλη του Βόλου.

Μετά τους ελέγχους αποφασίστηκε:

· Η κανονική πρόσβαση στο κτίριο Ματσάγγου όπου στεγάζεται το τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

· Ρευματοδοτήθηκε το υπολογιστικό κέντρο στο κτίριο των Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πεδίο του Άρεως προκειμένου να λειτουργήσουν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

· Έγινε έλεγχος των υποσταθμών μέσης τάσης στο Πεδίο του Άρεως, στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτος και στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών.

· Ελέγχθηκαν από την ΔΕΔΔΗΕ οι υποσταθμοί μέσης τάσης στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α στα Τρίκαλα.

· Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος οικοδομικών στα κτίρια των Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και στην Σχολή Γεωπονικών Επιστημών.

· Ξεκίνησε και συνεχίζεται η απάντληση υδάτων στο κτηριακό συγκρότημα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. στις Καρυές Τρικάλων.

· Ξεκίνησε έλεγχος της εσωτερικής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης χαμηλής τάσης στα κτίρια Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί μεθαύριο 13/09/2023.

· Έγινε διάνοιξη διόδου για πρόσβαση στο συγκρότημα Τσαλαπάτα για συλλογή και απομάκρυνση του εξοπλισμού του Ε.Λ.Κ.Ε.

Για την Τρίτη 12/09/2023 προγραμματίστηκαν οι ακόλουθες εργασίες:

· Ξεκινά η απομάκρυνση φερτών υλικών και ο καθαρισμός από συνεργείο στα κτίρια Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

· Απάντληση υδάτων από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και από το τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

· Απάντληση αστικών λυμάτων από το παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου. Κατόπιν θα προγραμματιστεί απολύμανση των χώρων του συγκροτήματος.

· Καθαίρεση τμημάτων αναρτημένης ψευδοροφής από το κτίριο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και απομάκρυνση των προϊόντων καθαίρεσης, καθώς και έλεγχος και καθαρισμός των υδροροών.

· Καθαίρεση αναρτημένης ψευδοροφής και του σκελετού της από το αμφιθέατρο του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και απομάκρυνση των προϊόντων καθαίρεσης.

· Ξεκίνησε η τοποθέτηση μεταλλικών ικριωμάτων στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου προκειμένου να ελεγχθούν τα προβαλλόμενα και σταθερά υαλοστάσια.

· Θα ελεγχθούν από μικτό κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας τα κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην πόλη της Λαμίας.

Την Τετάρτη 13/09/2023 θα διενεργηθεί έλεγχος ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων μέσης και χαμηλής τάσης στις εγκαταστάσεις των κτιρίων του Πανεπιστημίου στις πόλεις των Τρικάλων και της Καρδίτσας, από μικτό κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

Παρακαλείσθε, για την ασφάλειά σας, μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ελέγχων να μην εισέρχεσθε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας εκτός του κτιρίου Ματσάγγου.

Ο Πρύτανης

Χαράλαμπος Μπιλλίνης

Οδηγίες από τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών

Εξάλλου, η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του ιδρύματος δημοσιοποίησε τις ακόλουθες οδηγίες:

Στα πλαίσια λήψεως μέτρων ασφαλείας κατόπιν της πρόσφατης θεομηνίας Daniel καθώς και της Πρυτανικής απόφασης να παραμείνουν κλειστά τα κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέχρι να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

1. Δεν πρέπει να εισέρχεσθε στους χώρους των γραφείων ή να λειτουργήσετε τον εργαστηριακό σας εξοπλισμό, πριν το έλεγχο του κλιμακίου ειδικών επιστημόνων και του ειδικού συνεργείου ελέγχου μέσης ή/και χαμηλής τάσης. Ένας τέτοιος έλεγχος επιβάλλει την πιστή τήρηση βασικών κανόνων, προϋποθέσεων και μέτρων ασφαλείας που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία και τα αντίστοιχα πρότυπα (KEHE, ΕΛΟΤ HD 384, ΕΛΟΤ HD 60364) και πραγματοποιείται μόνο από πιστοποιημένους αδειούχους επιστήμονες.

2. Η είσοδος στα δημόσια επιστημονικά εργαστήρια και γενικά στους χώρους των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το αρμόδιο προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας πρέπει να είναι απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου.

Συμπερασματικά, μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα ενημερωθείτε για την επιστροφή στους χώρους εργασίας σας από την αρμόδια υπηρεσία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

programa kalypsi
Νέο πρόγραμμα "Κάλυψη": Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια - Πως επιλέγουν σπίτι οι δικαιούχοι
Στο πρόγραμμα «Κάλυψη» έχουν ενταχθεί εκατοντάδες ακίνητα σε δεκάδες δήμους που μετέχουν ήδη στο πρόγραμμα
Νέο πρόγραμμα "Κάλυψη": Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια - Πως επιλέγουν σπίτι οι δικαιούχοι