εκπαιδευτικός σχολική ψυχολογία σεμινάριο
Πάνω από 7.000 ενστάσεις εκπαιδευτικών για τους πίνακες κατάταξης

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών έγιναν (και θα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς) από τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των δύο προκηρύξεων του ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023. 

Όπως είναι γνωστό στις προκηρύξεις 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 του ΑΣΕΠ, την Άνοιξη του 2023 είχαν υποβληθεί 152.278 αιτήσεις για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΣΕΠ οι υποβληθείσες αιτήσεις ανά προκήρυξη είχαν, τότε, ως εξής:

Ως εκ τούτου, υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν αποκλειστεί φέτος από τα σχολεία, λόγω πιθανών λαθών που έκαναν είτε οι ίδιοι είτε το ΑΣΕΠ ή το ΟΠΣΥΔ κατά την συλλογή των αιτήσεων και την προσμέτρηση των μορίων. 

Βεβαίως εδώ υπάρχουν δυο στοιχεία που είναι παράδοξα για να τα χαρακτηρίσουμε επιεικώς.

Το πρώτο στοιχείο είναι να γίνονται προσλήψεις από προσωρινούς πίνακες κατάταξης πριν δηλαδή εκδικαστούν οι όποιες ενστάσεις. Προφανώς εδώ οι ευθύνες βαραίνουν περισσότερο το υπουργείο Παιδείας το οποίο δεν προγραμματίζει έγκαιρα τις προκηρύξεις και λιγότερο το ΑΣΕΠ που ουσιαστικά είναι εκτελεστικό όργανο.

Το δεύτερο στοιχείο είναι το πλήθος των παραπόνων και των καταγγελιών χιλιάδων υποψηφίων εκπαιδευτικών που ξαφνικά, με την ανακοίνωση των πινάκων, βλέπουν να έχουν εξαφανιστεί ως δια μαγείας προϋπηρεσίες, πτυχία και οικογενειακά μοριοδοτούμενα στοιχεία. Είτε από δυσλειτουργία και λάθος του ΟΠΣΥΔ και του ΑΣΕΠ είτε από λάθος δικό τους καθώς είναι αλήθεια ότι οι προκηρύξεις για να διαβαστούν θέλουν νομικό σύμβουλο. Και στο σημείο αυτό το ερώτημα προβάλει με ένταση: Είναι σωστό από έναν τέτοιο λόγο ένα υποψήφιος εκπαιδευτικός να χάνει για ένα χρόνο τη δουλειά του;

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που μας πέρασε στην κυριολεξία εκατοντάδες εκπαιδευτικοί με μηνύματά τους διαμαρτυρήθηκαν για τη θέση που βρέθηκαν στους προσωρινούς πίνακες στο ΑΣΕΠ. Αυτές τις μέρες και πάλι, καθημερινά το alfavita.gr γίνεται δέκτης ερωτημάτων εκπαιδευτικών που έχουν να κάνουν με το πότε θα βγουν οι οριστικοί πίνακες ΑΣΕΠ και πότε θα ξεκινήσουν οι αναπληρωτές να «αντλούνται» από τους οριστικούς πίνακες κατάταξης.

Να ξεκαθαρίσουμε αρχικά ότι φέτος, για όλο το σχολικό έτος, όλοι οι αναπληρωτές θα προκύψουν από τους προσωρινούς πίνακες των δύο προκηρύξεων που προαναφέραμε. 

Πάνω από 7.000 ενστάσεις εκπαιδευτικών

Για να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών θα πρέπει πρώτα το ΑΣΕΠ να εξετάσει μία προς μία τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του alfavita.gr ο αριθμός των ενστάσεων των υποψηφίων εκπαιδευτικών των Πινάκων Κατάταξης  Κατάταξης 2ΓΕ/2023, ανέρχονται περίπου στις 6.000. Αυτό σημαίνει ότι και για τους 2 πίνακες κατάταξης οι ενστάσεις θα ξεπερνούν τις 7.000   

Στόχος του ΑΣΕΠ είναι να ολοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία και να απαντήσει στις πάνω από 7.000 ενστάσεις πριν το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, δηλαδή μέχρι, περίπου, τον Μάιο του 2024.

Αφού απαντήσει στις ενστάσεις των εκπαιδευτικών, το ΑΣΕΠ θα διορθώσει τους πίνακες ώστε να προχωρήσει στη δημοσίευση των οριστικών πινάκων κατάταξης. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2024, προκειμένου οι προσλήψεις των αναπληρωτών την επόμενη σχολική χρονιά (2024 - 2025) αλλά και οι όποιοι μόνιμοι διορισμοί να γίνουν από τους οριστικούς πίνακες. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

traper
Γνωστός τράπερ φέρεται να ανήκει στη σπείρα που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ - Ποιος είναι
Ποιος είναι ο γνωστός τράπερ που φέρεται να ανήκει στη σπείρα που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα
Γνωστός τράπερ φέρεται να ανήκει στη σπείρα που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ - Ποιος είναι
agia_sofia
Σεισμός στην Τουρκία: «Έτοιμο να σπάσει το ρήγμα της Ανατολίας», λέει ο Λέκκας και δεν αποκλείει να επηρεάσει την Ελλάδα
«Το ρήγμα αυτό είχε δώσει το 1999 το μεγάλο σεισμό των 7,4 βαθμών και στη συνέχεια των 6,8 βαθμών» τόνισε ο Λέκκας
Σεισμός στην Τουρκία: «Έτοιμο να σπάσει το ρήγμα της Ανατολίας», λέει ο Λέκκας και δεν αποκλείει να επηρεάσει την Ελλάδα