Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Το Πρυτανικό Συμβούλιο εκφράζει την οδύνη του για τις απώλειες ζωών συνανθρώπων μας και την απόλυτη καταστροφή που βιώνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιονίου Πανεπιστημίου στην από τις 11 Σεπτεμβρίου 2023 έκτακτη συνεδρίασή του, λαμβάνοντας υπόψιν τις τραγικές συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλίας, αποφάσισε τα εξής:

  • Την παροχή δωρεάν στέγασης και σίτισης στους φοιτητές και στις φοιτήτριες που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

  • Την παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης και βοήθειας προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ούτως ώστε, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών του Ιδρύματος, να καταστεί εφικτή η προσωρινή λειτουργία ζωτικών και ακαδημαϊκών υπηρεσιών του.

  • Την κατάθεση αιτήματος προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την καθολική χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος προς όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Ιδρύματος που διαμένουν μόνιμα στις πληγείσες περιοχές.

  • Την συνεργασία με τα κατά τόπους περιφερειακά τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού των Ιόνιων Νησιών για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, κυρίως εμφιαλωμένου νερού, κονσερβοποιημένων γαλακτομικών, τροφίμων και ξηράς τροφής.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο εκφράζει την οδύνη του για τις απώλειες ζωών συνανθρώπων μας και την απόλυτη καταστροφή που βιώνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας. Παράλληλα, δηλώνει την πλήρη του συμπαράσταση προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο έχει υποστεί πρωτοφανείς καταστροφές. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία στήριξης των τοπικών κοινωνιών αποφασίσουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια διά της Συνόδου Πρυτάνεων.

Με βάση την παρούσα απόφαση, εντέλλεται:

  • η Δ/νση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας να προχωρήσει στην άμεση καταγραφή των φοιτητών και φοιτητριών που διαμένουν μόνιμα στις πληγείσες περιοχές.

  • η Δ/νση Πληροφορικής και Δικτύων να μεριμνήσει για την διάθεση υπολογιστικών πόρων καθ’ υπόδειξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

  • η Δ/νση Οικονομικής διαχείρισης να αποστείλει αίτημα αύξησης του προϋπολογισμού του στεγαστικού επιδόματος του Ιονίου Πανεπιστημίου προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και πίσω φαίνεται λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Όλα τα ονόματα για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο – Η «ακτινογραφία» της πρότασης Ανδρουλάκη
Οι κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για ένα αντιπροσωπευτικό Πολιτικό Συμβούλιο
ΠΑΣΟΚ: Όλα τα ονόματα για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο – Η «ακτινογραφία» της πρότασης Ανδρουλάκη
Πτώση σοβάδων σε σχολείο
SOS για τη σχολική στέγη στην Αθήνα: Κτίρια με 100% τρωτότητα και εγκατάλειψη δεκαετιών
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας: Τα «καυτά» ερωτήματα για το ΕΕΕΕΚ Αθηνών και τις επικίνδυνες υποδομές
SOS για τη σχολική στέγη στην Αθήνα: Κτίρια με 100% τρωτότητα και εγκατάλειψη δεκαετιών
Πανελλαδικες εξετασεις
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026: «Δώστε προτεραιότητα στους διοικητικούς υπαλλήλους»
Επιστολή - "καμπανάκι" των εργαζομένων του Υπουργείου Παιδείας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τις τοποθετήσεις σε Εξεταστικά και Βαθμολογικά Κέντρα
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026: «Δώστε προτεραιότητα στους διοικητικούς υπαλλήλους»