MIXAILIDOU-DOMNA
Σχετικά με τη β΄φάση προσλήψεων των αναπληρωτών

«Τα όποια κενά υπάρξουν θα διαπιστωθούν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μετά την ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών και την οριστικοποίηση των τμημάτων των σχολείων, δηλαδή γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου

Τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία κάλυψης των κενών με τη β’ φάση διορισμού αναπληρωτών που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα κενά διαμορφώνονται δυναμικά γι’ αυτό και για όσα προκύψουν στην πορεία, όπως κάθε χρόνο συμβαίνει -τα οποία και δεν μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί (όπως για παράδειγμα ασθένεια ή εγκυμοσύνη)- θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να καλύπτονται άμεσα».

Τα παραπάνω δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου αναφορικά με τα κενά των σχολείων και τη β φάση προσλήψεων.

Λίγες μέρες πριν, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου η υφυπουργός Παιδέιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, στην εκπομπή «Η ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ» με τους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθινού, ερωτώμενη για τα εκπαιδευτικά κενά σημείωσε πως «θα έχουν κλείσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου»

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr η επόμενη φάση (Β΄ Φάση) προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα γίνει το τρίτο 10ημερο του Σεπτεμβρίου και οπωσδήποτε νωρίτερα από πέρσι (πέρσι η β φάση ανακοινώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου και περιλάμβανε τα ονόματα 7.089 εκπαιδευτικών)

Να επισημάνουμε ότι μόλις τα 3/5 των εκπαιδευτικών κενών κάλυψε η Α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών. Μιλάμε για 28.353 προσλήψεις για περίπου 47.000 κενά με τους πιο μετριοπαθείς  υπολογισμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

σχολειο ζωγράφου
Προς υπουργείο Παιδείας: Στο Νηπιαγωγείο που στεγάζεται σε πολυκατοικία θα στείλετε διαδραστικό πίνακα;
Στις φωτογραφίες κάτω βλέπετε το απίστευτο κι όμως αληθινό: Η άσπρη είναι η πόρτα της πολυκατοικίας και οι πόρτες αριστερά και δεξιά είναι οι δύο...
Προς υπουργείο Παιδείας: Στο Νηπιαγωγείο που στεγάζεται σε πολυκατοικία θα στείλετε διαδραστικό πίνακα;