σταλικας
Μεγάλη θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο με σχετική του ανακοίνωση αποχαιρετά τον καθηγητή Ψυχολογίας και Πρόεδρο του Τμήματος Ψυχολογίας, Αναστάσιο Σταλίκα.

Η ανακοίνωση:

Η κοινότητα του Παντείου Πανεπιστημίου πενθεί την πρόωρη απώλεια του Αναστάσιου Σταλίκα, Καθηγητή Ψυχολογίας και Προέδρου του Τμήματος Ψυχολογίας. Ο Αναστάσιος Σταλίκας υπήρξε ένας πρωτοπόρος επιστήμονας και ένας χαρισματικός δάσκαλος.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Concordia University, Montréal. Έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ottawa, Canada, ενώ έγινε Διδάκτορας Κλινικής Ψυχολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει σε πληθώρα πανεπιστημίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δίδαξε στο Πάντειο τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια, ενώ παράλληλα υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής.

Ερευνητικός του στόχος ήταν να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ‘’ανθίζουν’’ ψυχικά μέσω της εφαρμογής των δυνατών σημείων του χαρακτήρα τους, της βίωσης θετικών συναισθημάτων, της εύρεσης νοήματος στη ζωή και της ανάπτυξης της ψυχολογικής τους ανθεκτικότητας. Tα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονταν στους τομείς της Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, στην κατασκευή ψυχομετρικών εργαλείων και τη μεθοδολογία της έρευνας. Ήταν συγγραφέας 10 βιβλίων, περισσότερων από 60 κεφαλαίων σε βιβλία και 200 άρθρων και εισηγήσεων στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Τα τελευταία 25 χρόνια υλοποίησε εργαστήρια, βιωματικά σεμινάρια και ομιλίες σε εταιρείες στην Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία και την Αμερική με στόχο την αναγνώριση, ανάπτυξη και εφαρμογή των θετικών χαρακτηριστικών των στελεχών τους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, την ενίσχυση του εταιρικού οράματος και το χτίσιμο μιας θετικής οργανωσιακής κουλτούρας. 

Από σήμερα η Παντειακή κοινότητα είναι φτωχότερη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζάκυνθος
ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Σκληρή επίθεση σε βουλευτή της ΝΔ για τη «μαγική εικόνα» στα σχολεία
ΕΛΜΕ Ζακύνθου κατά κυβέρνησης: Η «μαγική εικόνα» στα σχολεία και η πραγματικότητα των προκάτ και των ελλείψεων
ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Σκληρή επίθεση σε βουλευτή της ΝΔ για τη «μαγική εικόνα» στα σχολεία
Άδωνις Γεωργιάδης
Γεωργιάδης κατά ΕΦΣΥΝ για το δυστύχημα στην Ισπανία: «Σταματήστε όλη αυτή τη χυδαιότητα πια»
«Δυστυχήματα και τραγωδίες δυστυχώς πάντα συνέβαιναν και πάντα θα συμβαίνουν. Μακάρι να ήταν αλλιώς η φύση της ζωής μας»
Γεωργιάδης κατά ΕΦΣΥΝ για το δυστύχημα στην Ισπανία: «Σταματήστε όλη αυτή τη χυδαιότητα πια»
Σύμβουλοι εκπαίδευσης
ΥΠΑΙΘΑ: Πρόσκληση τοποθέτησης σε κενές και κενούμενες θέσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τοποθέτηση σε κενές και κενούμενες θέσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης
ΥΠΑΙΘΑ: Πρόσκληση τοποθέτησης σε κενές και κενούμενες θέσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης