φοιτητεσ σε σκηνές
Η κατάσταση με τις εστίες είναι επίσης απαράδεκτη. Έγινε προκήρυξη και ανακοίνωση ότι θα δεχθούν μόνο 137 νέους φοιτητές σε ένα σύνολο 5.000 εισακτέων για φέτος.

Στήνοντας αντίσκηνα έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στο πλαίσιο συμβολικής δράσης, φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες φοίτησής τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν αυτονόητες παροχές όπως η σίτιση και η στέγαση, πλέον είναι ζητούμενα, με τους ίδιους να αγωνιούν για την ακαδημαϊκή χρονιά που είναι προ των πυλών. Μάλιστα κάνουν λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες στις φοιτητικές εστίες, με ταβάνια μου είναι έτοιμα να πέσουν στα κεφάλια φοιτητών.

foititikes_esties

«Είδαμε και φέτος ειδικά με την έναρξη της χρονιάς δεκάδες φοιτητές να αγωνιούν για το αν θα καταφέρουν να περάσουν στη σχολή τους και να βρουν σπίτι στην πόλη που θέλουν να σπουδάσουν λόγω των αυξημένων τιμών στα ενοίκια. Βλέπουμε κάποιοι να μην πηγαίνουν καν στις σχολές τους για τον λόγο αυτό» αναφέρει η πρόεδρος του ΦΣ του τμήματος Χημείας ΑΠΘ, Χριστίνα Σταμούλη.

«Η κατάσταση με τις εστίες είναι επίσης απαράδεκτη. Έγινε προκήρυξη και ανακοίνωση ότι θα δεχθούν μόνο 137 νέους φοιτητές σε ένα σύνολο 5.000 εισακτέων για φέτος. Αυτό λέει πως δεν είναι ούτε το 2%. Στις εστίες του ΠΑΜΑΚ διαμένουν 100 φοιτητές ενώ υπάρχουν αλλά 100 κενά δωμάτια και δεν αξιοποιούνται γιατί υπάρχουν οικονομικά και εκπαιδευτικά κριτήρια. Οι εστίες του ΔΙΠΑΕ είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Καθώς το κτίριο είναι πλήρως ακατάλληλο για στέγαση και οι εστίες δεν είναι καν δηλωμένες. Οι φοιτητές μένουν εκεί με κίνδυνο να πέσει το ταβάνι στο κεφάλι και κάτω από άθλιες συνθήκες» επισημαίνει σε δηλώσεις της η φοιτήτρια.

«Θα φτάσουμε στο σημείο να προτιμάμε να ζούμε σε αντίσκηνα και όχι στις εστίες» εξηγεί στο ThessToday φοιτητής, στο πλαίσιο της σημερινής συμβολικής δράσης.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αναπληρώτρια εκπ/κός: Γιατί ανακλήθηκε η πρόσληψη της και πως σχετίζεται με την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα