Μιχαηλίδου
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Μέσα στη νέα σχολική χρονιά αναμένεται να λειτουργήσει η νέα πλατφόρμα «e-Parents» για την ενημέρωση των γονέων των μαθητών

Μέσα στη νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-Parents» με την  οποία οι γονείς θα έχουν «εξπρές» ενημέρωση, μέσω του κινητού τους για την πορεία των βαθμολογικών επιδόσεων των παιδιών τους σε τεστ, προφορικά κτλ., τον αριθμό απουσιών, τις παρατηρήσεις και σχόλια που κάνει το σχολείο για το παιδί τους (επίδοση στα μαθήματα, συμπεριφορά κλπ).

Επιπρόσθετα, οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους εκπαιδευτικούς για ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε στο Action 24:

«Με τον υπουργό που έχουμε στο υπουργείο Παιδείας ,  νομίζω ότι κανείς στη χώρα, όχι στο τραπέζι που καθόμαστε , δεν μπορεί να σκεφτεί ότι  ψηφιακό μπορεί να χρειάζονται  τα παιδιά μας, που  και πάνω από αυτά που σήμερα θεωρούμε ότι χρειάζονται, θα  υπάρξει ως άμεση παρέμβαση . "Δρομολογεί"  ο υπουργός, το πρόγραμμα e-Parents , το οποίο "δρομολογούσε" και από το προηγούμενο υπουργείο (Ψηφιακής Ανάπτυξης)   για το υπουργείο Παιδείας, στο οποίο ο γονιός πλέον θα έχει έναν φάκελο, μια ανοικτή επικοινωνία με το σχολείο, για να μπορεί να βλέπει αν έγινε κάτι στην τάξη, να μπορεί να μαθαίνει αν είχε κάτι το φαγητό του παιδιού, έπεσε κάτω, έκανε απουσία, που ήταν τις δυο πρώτες ώρες. Αυτό είναι κάτι που έχουν πολλά ιδιωτικά σχολεία, τα δημόσια σχολεία έχουν μείνει πίσω και πρέπει άμεσα να δώσουμε τη δυνατότητα αυτή».

Σε ερώτηση πότε προβλέπετε να γίνει, η υφυπουργός απάντησε ότι θα γίνει μέσα στη σχολική χρονιά.

Γιατί υπάρχουν κενά

«Γιατί δεν είναι σε θέση το υπουργείο να ξέρει στις 7-8 του μηνός που αναλαμβάνουν θέση οι εκπαιδευτικοί αν όλοι θα πάνε εκεί. Μπορεί να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός, ο οποίος μένει στην Αθήνα, έχει δηλώσει Χανιά και είτε κάτι δεν έχει υπολογίσει σωστά είτε τελευταία στιγμή κάποιο απρόοπτο έγινε στην οικογένειά του και δεν θα πάει στα Χανιά. Αυτό από την πλευρά του υπουργείου έχει ένα πέναλτι για μη διορισμό του αυτή και την επόμενη σχολική χρονιά. Αυτό, όμως, για το σύστημα δεν σημαίνει κάτι γιατί το σχολείο θα έχει ένα κενό, το οποίο θα πρέπει γρήγορα να αναπληρώσει» είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας στην ερώτηση γιατί υπάρχουν κενά στα σχολεία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγρότες
Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες – Απειλούν με κλιμάκωση τις γιορτές
Οι παραγωγοί ζητούν δεσμεύσεις πριν από συνάντηση με τον πρωθυπουργό και προαναγγέλλουν νέο κλείσιμο δρόμων από την Τετάρτη
Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες – Απειλούν με κλιμάκωση τις γιορτές
απα
Ανεπιθύμητες κλήσεις: «Καμπάνα» 10.000 ευρώ για τις εταιρείες – Ποιοι δικαιούνται αποζημίωση
Αποζημίωση 10.000 ευρώ για όσους δέχονται ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις – Πώς μπορείς να την διεκδικήσεις
Ανεπιθύμητες κλήσεις: «Καμπάνα» 10.000 ευρώ για τις εταιρείες – Ποιοι δικαιούνται αποζημίωση
χοληστερίνη
Καμπανάκι ΕΟΠΥΥ: Σε ιστορικό υψηλό η χοληστερίνη στην Ελλάδα
Πανελλαδική ανάλυση του ΕΟΠΥΥ καταγράφει ευρεία χρήση υπολιπιδαιμικών φαρμάκων, αλλά περιορισμένη εφαρμογή θεραπειών υψηλής έντασης
Καμπανάκι ΕΟΠΥΥ: Σε ιστορικό υψηλό η χοληστερίνη στην Ελλάδα