καθαριστριεσ
Η αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο 10ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, κ. Ελένη Δεσιμιώτη, αναρωτιέται: «Το καλοκαίρι έγιναν εργασίες, βαψίματα, οι τουαλέτες θέλουν καθάρισμα, πώς θα μπουν στα σχολεία τα παιδιά μας»

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει την ερχόμενη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.
Όμως, όπως σημειώνει σε αναλυτικό δημοσίευμα η Κατερίνα Μυλωνά στο cretalive.grοι μαθητές κινδυνεύουν να βρεθούν σε βρώμικα κτήρια και ο λόγος είναι πως έχει καθυστερήσει σημαντικά η τοποθέτηση των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών.

Η πρόεδρος του Σωματείου Σχολικών Καθαριστριών Ηρακλείου, κ. Στέλλα Φοδελιανάκη, αναφέρει στο Cretalive πως η σχετική προκήρυξη άργησε πάρα πολύ να βγει στον «αέρα» με αποτέλεσμα να πάνε πίσω όλες οι διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθήσουν και από την πλευρά των δήμων.
Απορεί, μάλιστα, για ποιο λόγο καθυστέρησε τόσο η ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργείων αφού δεν άλλαξε ούτε κόμμα από την προηγούμενη σχολική χρονιά!
Υπάρχει, λοιπόν, ο κίνδυνος οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες να πιάσουν χλωρίνη και σκούπα μετά τις 15 Σεπτεμβρίου!
Όπως λέει, εδώ και 25 χρόνια δεν έχουν γίνει μονιμοποιήσεις με αποτέλεσμα οι μόνιμες καθαρίστριες στους Δήμους να είναι ελάχιστες και, φυσικά, να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων μέχρι τον αγιασμό. Για παράδειγμα, στον Δήμο Ηρακλείου με συμβάσεις απασχολούνται 250 καθαρίστριες ενώ οι μόνιμες είναι μόλις 9.
Η κ. Φοδελιανάκη τονίζει πως οι συμβασιούχες δεν είναι δυνατό να πάνε στα σχολεία πριν ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες, ακόμα και αν κάποιοι διευθυντές το ζητάνε, καθώς κινδυνεύουν με πρόστιμο. Επίσης, κινδυνεύει και η διεύθυνση του σχολείου με ποινή ενώ αν γίνει κάποιο ατύχημα, κάτι που, δυστυχώς, αποτελεί συχνό φαινόμενο λόγω της φύσης της δουλειάς, τότε ποιος θα έχει την ευθύνη;

Η αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο 10ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, κ. Ελένη Δεσιμιώτη, αναρωτιέται: «Το καλοκαίρι έγιναν εργασίες, βαψίματα, οι τουαλέτες θέλουν καθάρισμα, πώς θα μπουν στα σχολεία τα παιδιά μας»

Η διευθύντρια του σχολείου, κ. Ελένη Τερζάκη, αναφέρει πως η προκήρυξη άργησε πάρα πολύ και οι άνθρωποι του Δήμου, όσο και αν προσπαθούν, δεν προλαβαίνουν να τοποθετήσουν τις καθαρίστριες πριν τον αγιασμό.
«Καλούμαστε να ανοίξουμε τα σχολεία, να υποδεχτούμε τους μαθητές με βρώμικα σχολεία ή να τα καθαρίσουμε εμείς…», αναφέρει.

Πρώτη χρονιά διαπιστώνει τόση κωλυσιεργία, άλλες φορές μπορεί να έτρεχαν όλοι τις τελευταίες μέρες αλλά τα σχολεία ήταν καθαρά στο πρώτο κουδούνι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diaita_1.jpg
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες
Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες