υπουργειο Παιδείας
Η νομοθεσία αναφορικά με την οργάνωση και λειτουργία του σχολείου καθώς και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου

Εγκύκλιο υπ. αριθμ. πρωτ. Φ7/ 95955/Δ1/1-9-2023 με θέμα τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024 κοινοποίησε Γ.Γ. ΥΠΑΙΘΑ κος Ιωάννης Κατσαρός στις Δ/νσεις Π.Ε. στους Συμβούλους Εκπαίδευσης Π.Ε. και Συμβούλους Ειδικής Αγωγής Ενταξιακής Εκπαίδευσης Π.Ε., στα Δημόσια & Ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία και στις ΣΜΕΑΕ χώρας.

Στην Εγκύκλιο περιέχεται όλη η νομοθεσία αναφορικά με την οργάνωση και λειτουργία του σχολείου καθώς και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου

Σύμφωνα με το έγγραφο κατά την έναρξη των μαθημάτων, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 γίνεται ο καθιερωμένος αγιασμός, δίνονται οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, οι μαθητές/τριες παραλαμβάνουν τα βιβλία τους και αποχωρούν. 

Δείτε την Εγκύκλιο ΕΔΩ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική αίθουσα
Όταν η Τοπική Ιστορία μπαίνει στην τάξη: Οι «Δράσεις Ενεργού Πολίτη» στα σχολεία
Υποχρεωτικές δράσεις σε Δημοτικά και Γυμνάσια φέρνουν τους μαθητές πιο κοντά στον τόπο και την κοινωνία τους
Όταν η Τοπική Ιστορία μπαίνει στην τάξη: Οι «Δράσεις Ενεργού Πολίτη» στα σχολεία
εκπαιδευτικοι
Οι «σπασμένες φλέβες» των διώξεων – Το πρώτο πειθαρχικό νεοδιόριστων και το μήνυμα φόβου
Με αφορμή το πρώτο πειθαρχικό νεοδιόριστων στην Τρίπολη (16 Ιανουαρίου 2026)
Οι «σπασμένες φλέβες» των διώξεων – Το πρώτο πειθαρχικό νεοδιόριστων και το μήνυμα φόβου
istoria.jpg
Μικέλα Χαρτουλάρη: Όταν η Ιστορία «σταματά» πρακτικά στο 1922, δεν έχουμε απλώς κενά γνώσης· έχουμε αδυναμία κατανόησης του παρόντος.
Όταν δεν καταλαβαίνεις τι διακυβεύεται στην «Αντιγόνη» ή στον Θουκυδίδη, δεν φταις εσύ· φταίει ο τρόπος που σου τα δίδαξαν.
Μικέλα Χαρτουλάρη: Όταν η Ιστορία «σταματά» πρακτικά στο 1922, δεν έχουμε απλώς κενά γνώσης· έχουμε αδυναμία κατανόησης του παρόντος.