Thumbnail
Ήδη οι εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής έχουν λάβει τα πρώτα μηνύματα με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις που τοποθετούνται. 

Σήμερα, Παρασκευή  1η Σεπτεμβρίου ανακοινώνονται από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των περίπου 29.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των μελών ΕΕΠ - ΕΒΠ, που προσλαμβάνονται στα σχολεία όλης της χώρας κατά την Α΄ φάση. 

Όπως έγραψε νωρίτερα το alfavita.gr, το σύστημα  "τρέχει" πρώτα για τους πίνακες της ειδικής αγωγής. Ήδη οι εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής έχουν λάβει τα πρώτα μηνύματα με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις που τοποθετούνται. 

Πάνω από τις μισές προσλήψεις θα είναι στην Ειδική Αγωγή (περίπου 14:400). Περίπου 5.100 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και περίπου 9.150 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Δημοτικά - Νηπιαγωγεία)

Σε επικοινωνία του alfavita.gr με το Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννη Κατσαρό σημειώθηκε από τον τελευταίο ότι γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε τα πρώτα μηνύματα να φύγουν σήμερα το μεσημέρι.

Θυμίζουμε ότι το σύστημα θα «τρέξει» ξεκινώντας από τους πίνακες της ειδικής αγωγής. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ειδική αγωγή θα «τρέξει» το σύστημα και για τις προσλήψεις στην Γενική Εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια).  

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο για την περιοχή στην οποία προσλαμβάνονται. 

Όπως έχουμε ξαναγράψει στο alfavita.gr οι εκπαιδευτικοί «κάθονται» σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας με αγωνία τα αποτελέσματα για τις 29.000 περίπου προσλήψεις. 

Αφού ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να εισάγουν στον ΟΠΣΥΔ τις διαθέσιμες σχολικές μονάδες, όπου υπάρχουν κενές θέσεις. Στην συνέχεια, οι αναπληρωτές θα πρέπει να συνδεθούν στον ΟΠΣΥΔ προκειμένου να υποβάλλουν δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων.

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα (sms) για τη σχολική μονάδα που τοποθετούνται.

Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν να παρουσιαστούν στις σχολικές μονάδες για να αναλάβουν υπηρεσία από τις 7 έως και τις 8 Σεπτεμβρίου (Ας φανταστούμε έναν αναπληρωτή εκπαιδευτικό κάτοικο Καστοριάς που προσλαμβάνεται σε σχολείο της Καρπάθου).

Οι αναπληρωτές δηλαδή θα χρειαστεί να ...διακτινιστούν την Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου για να μετακομίσουν στην  περιοχή που θα κληθούν να υπηρετήσουν την σχολική χρονιά 2023-2024!

Αναλυτικά η διαδικασία

  • Ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρόσληψης αναπληρωτών 

  • Η κάθε Δ/νση εισάγει στον ΟΠΣΥΔ τις διαθέσιμες σχολικές μονάδες για να δηλωθούν από τους αναπληρωτές (4-9-23)

  • Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν, συνδέονται στον ΟΠΣΥΔ για να υποβάλλουν δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων (5-9-23)

  • Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα (sms) για τη σχολική μονάδα που τοποθετήθηκαν (6-9-23

  • Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν, παρουσιάζονται στη σχολική μονάδα που τοποθετήθηκαν ώστε να αναλάβουν υπηρεσία (7/8-9-23

  • Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν καταθέτουν στη σχολική μονάδα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (παρ.8, άρθρο 6, 104627/ΓΔ5/7.8.2020) 

  • Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας δηλώνει στο Myschool την ανάληψη υπηρεσίας των προσλαμβανόμενων αναπληρωτών της μονάδας του 

  • Η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών συνάπτεται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής «anaplirotes.gov.gr». Σε εξαιρετική περίπτωση ανωτέρας βίας ή τεχνικών προβλημάτων, συνάπτεται χειρόγραφη σύμβαση εργασίας. 

  • Οι αναπληρωτές μετά τη σύναψη ψηφιακής σύμβασης εργασίας, εισέρχονται στην εφαρμογή «anaplirotes.gov.gr» χρησιμοποιώντας ως στοιχεία ταυτοποίησης αυτά της ΓΓΠΣΔΔ (taxisnet). Καταχωρίζουν τα στοιχεία που τους ζητούνται και αποδέχονται ψηφιακά τη σύμβαση εργασίας

  • Οι αναπληρωτές μπορούν μέσα από την εφαρμογή να λάβουν αντίγραφο της σύμβασης εργασίας σε ψηφιακή μορφή (pdf)

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-ekpaidefsi
Συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί: «Θλιβερή η κατάσταση στα σχολεία. Υποβαθμίζεται η Παιδεία»
«Το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται», τονίζει η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης
Συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί: «Θλιβερή η κατάσταση στα σχολεία. Υποβαθμίζεται η Παιδεία»
elme_xanion
Εργαζόμενοι Χανίων για Τέμπη: «Να μην ξεχαστεί το έγκλημα. Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»
«Να μην ξεχαστεί το έγκλημα. Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», τονίζουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι Χανίων για το έγκλημα στα Τέμπη
Εργαζόμενοι Χανίων για Τέμπη: «Να μην ξεχαστεί το έγκλημα. Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Όλα είναι ένα μεγάλο θεαθήναι
«Όταν υποκλέπτετε την ιδιωτικότητα ¨φίλων¨ και εχθρών και δεν μπορείτε να  διασφαλίσετε  εν έτει 2023  τη διαδρομή ενός τρένου, τότε  η παθογένεια...
Όλα είναι ένα μεγάλο θεαθήναι