eggrafa ypografi
Andrea Piacquadio /Pexels
Από τον αιρετό στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Αλέξανδρο Αλεξάκη

Ενημέρωση για όσα συζητήθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής επιλογής αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το ΣΕΠ Ηρακλείου και στην Επιτροπή Επιλογής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την συνέντευξη των υποψήφιων εκπαιδευτικών ΠΕ για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, κάνει ο αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Αλέξανδρος Αλεξάκης.

Η ενημέρωση του αιρετού

Την Τρίτη 25/07/2023 από τις 09:00 π.μ. συμμετείχα ως αιρετό μέλος στη συνεδρίαση της Επιτροπής επιλογής αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το ΣΕΠ Ηρακλείου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Πίνακα Μη Δεκτών Αιτήσεων και

  2. Προσωρινού Αξιολογικού Πίνακα Μοριοδότησης των υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το ΣΕΠ Ηρακλείου.  

Θέμα 1ο : «Κατάρτιση Πίνακα Μη Δεκτών Αιτήσεων Υποψηφίων»

Η συνεδρίαση της επιτροπής κλήθηκε να ελέγξεις την κατάρτιση πίνακα δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων σύμφωνα με την πρόσκληση υπ’ Αρ. πρωτ.: 67729/Η2 16-6-2023 και θέμα : «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων εκπαιδευτικών των ελληνόφωνων και αγγλόφωνων τμημάτων Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Κύκλου του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου για το σχολικό έτος 2023-2024» ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ . Ο έλεγχος των δικαιολογητικών που κλήθηκαν οι υποψήφιοι να υποβάλλουν εξετάστηκαν καθώς και τα κριτήρια μοριοδότησης των υποψηφίων σύμφωνα με το ΠΔ 1/03 (ΦΕΚ 1/τ.Α), Και την υπ’ αριθμό 82335/Η2/24.08.2005 ΤΑ (ΦΕΚ 1173/τ.Β), εγκύκλιο ελέγχθηκαν οι αιτήσεις και η επιτροπή προχώρησε στην μοριοδότηση των κριτηρίων.

Θέμα 2ο : «Προσωρινός Αξιολογικός Πίνακας Μοριοδότησης των υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το ΣΕΠ Ηρακλείου.  

Η αποτίμηση των κριτηρίων γίνεται σύμφωνε με το ΠΔ 1/03 το οποίο προσμετρά μια σειρά μετρήσιμων κριτηρίων χωρίς ωστόσο ο νομοθέτης να διασαφηνίζει την προσμέτρηση και άθροιση επιπλέον μετρήσιμων. Η θέση μου ως αιρετός είναι πως τι δεν απαγορεύει ο νομοθέτης το επιτρέπει. Δεν δύναται το συμβούλιο να αποφασίζει με γνώμονά μεταγενέστερες νομοθεσία και την περικοπή μορίων. Αποφασίστηκε ότι θα δοθούν αναλογικά τα μόρια ωστόσο οι συνάδελφοι που έχουν λιγότερα μόριά από δεύτερο τίτλο σπουδών δύνανται να υποβάλλω ένσταση. Το θέμα του φυσικού ομιλητή όπως ορίζεται από ερμηνευτική οδηγία του Υπουργείο είναι αυτούς που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη χώρα και αυτός που έχει σπουδάσει και διαβιώσει για πάνω από 5 συνεχόμενα χρόνια. Συνεπώς με γνώμονα αυτή την οδηγία έγινε η προσμέτρηση των μορίων των ομιλητών. Η επιτροπή σε κάθε περίπτωση έδωσε το σύνολο των μορίων σε όλους τους συναδέλφους σε 2 περιπτώσεις που ανέκυψε το ζήτημα της επανα-προσμέτρησης ξένης γλώσσας και τίτλου σπουδών οι συνάδελφοι ΠΕ 60 και 79.01 δικαιούνται να το επανεξετάσουν.

Την Τρίτη 01/08/2023 συμμετείχα ως αιρετός μέλος στην Επιτροπή Επιλογής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την συνέντευξη των υποψήφιων εκπαιδευτικών ΠΕ για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας

Η συνεδρίαση της Επιτροπής επιλογής αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το ΣΕΠ Ηρακλείου για την εξέταση τυχόν ενστάσεων και τις συνεντεύξεις. Έπειτα από την κατάρτιση και ανάρτηση του Πίνακα Μη Δεκτών καθώς και των Προσωρινών Αξιολογικών Πινάκων Φυσικών και Μη Φυσικών Ομιλητών υποψηφίων εκπαιδευτικών για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας σχολικού έτους 2023-2024 ξεκινά με την συνέντευξη των μελών με τη μορφή ανοιχτού τύπου θεματολογίας. Η παρουσία των αιρετών διασφαλίζει την διαδικασία. Το νομικό πλαίσιο είναι ασαφές με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να έχουν ένα ανοιχτό ασαφές πλαίσιο συνέντευξης. Ως αιρετός στάθηκα δίπλα στους συναδέλφους λειτούργησα υποστηρικτικά όπου χρειάστηκε.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αλέξανδρος Αλεξάκης Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν την ενημέρωση που στέλνουμε στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μπορούν να μας το στείλουν σε μήνυμα στα  alexandro.alexak@gmail.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα