εκπαιδευτικοι στεγαση
Η μετάβαση των εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους για την ορκωμοσία και την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων είναι εξαιρετικά δύσκολη και ιδιαίτερα κοστοβόρα, ειδικά όσον αφορά τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές.

Οι χιλιάδες νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, αλλά και χιλιάδες άλλοι που θα καλύψουν τα κενά ως αναπληρωτές βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής μαζί με τις οικογένειές τους εδώ και βδομάδες σχετικά με τις διαδικασίες ορκωμοσίας, κατάθεσης δικαιολογητικών και ανάληψης υπηρεσίας τους. 

Η μετάβαση των εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους για την ορκωμοσία και την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων είναι εξαιρετικά δύσκολη και ιδιαίτερα κοστοβόρα, ειδικά όσον αφορά τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές. Λόγω της περιόδου του Αυγούστου είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλίσει κάποιος εκπαιδευτικός εισιτήρια και τόπο διαμονής, ακόμα δυσκολότερο για όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στις λίστες της ανεργίας. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων

Ε.Λ.Μ.Ε. Α΄ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
(ΒΟΡΕΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ)

Να γίνει ηλεκτρονικά η ορκωμοσία, η ανάληψη υπηρεσίας και η κατάθεση των εγγράφων των νεοδιόριστων και των αναπληρωτών συναδέλφων στις Κυκλάδες

Οι χιλιάδες νεοδιόριστοι συνάδελφοι, αλλά και χιλιάδες άλλοι που θα καλύψουν τα κενά ως αναπληρωτές βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής μαζί με τις οικογένειές τους εδώ και βδομάδες σχετικά με τις διαδικασίες ορκωμοσίας, κατάθεσης δικαιολογητικών και ανάληψης υπηρεσίας τους. 

Η μετάβαση των συναδέλφων στον τόπο διορισμού τους για την ορκωμοσία και την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων είναι εξαιρετικά δύσκολη και ιδιαίτερα κοστοβόρα, ειδικά όσον αφορά τα νησιά των Κυκλάδων. Λόγω της περιόδου του Αυγούστου είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλίσει κάποιος συνάδελφος εισιτήρια και τόπο διαμονής, ακόμα δυσκολότερο για όλους αυτούς τους συναδέλφους που βρίσκονται στις λίστες της ανεργίας. 

Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους καλούμε:

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του να καλέσει τις διευθύνσεις να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα ηλεκτρονικά και οι ορκωμοσίες να γίνουν εξ αποστάσεως.
Οι συνάδελφοι να παρουσιαστούν στα σχολεία πρώτης τοποθέτησης την 1η Σεπτέμβρη και να προσκομίσουν δια ζώσης οποιοδήποτε έγγραφο ή αίτηση χρειαστεί επιπλέον.
Να προβλεφθεί η ίδια διαδικασία και για την πρώτη φάση των αναπληρωτών.
Να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα στήριξης όλων των συναδέλφων που θα εγκατασταθούν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν άμεσα θέση για το ζήτημα και να προχωρήσουν σε άμεση παρέμβαση προς το ΥΠΑΙΘ ώστε να επιλυθούν τα παραπάνω επείγοντα προβλήματα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Παπαδημητρίου                     Κώστας Ραμπαλάκος
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπα
Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πτυχιούχοι από Κίνα, ΗΠΑ και Ελ Σαλβαδόρ - Αύξηση των αγγλόφωνων προγραμμάτων
Εκθετική αύξηση των αγγλόφωνων προγραμμάτων στην Ελλάδα - Σε ποια Πανεπιστήμια λειτουργούν και σε ποια θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο νέα...
Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πτυχιούχοι από Κίνα, ΗΠΑ και Ελ Σαλβαδόρ - Αύξηση των αγγλόφωνων προγραμμάτων