χρηστος κελλας
Κέλλας: Στόχος μας η διαρκής αναβάθμιση της Παιδείας

Με συντριπτική πλειοψηφία εξελέγη Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο ιατρός και Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, λαμβάνοντας, μάλιστα διακομματική υποστήριξη από τους συναδέλφους του.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά το πέρας της διαδικασίας, δήλωσε:

«Η Παιδεία, που αποτελεί το κύριο αντικείμενο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, είναι ο κρισιμότερος τομέας, όχι μόνο για το μέλλον το παιδιών μας, αλλά και για τον τόπο μας. Οι εκπαιδευτικοί, όλων ανεξαιρέτως των βαθμίδων, αποτελούν θεμέλιο λίθο για την ανθρώπινη ανάπτυξη κάθε ιστορικής περιόδου. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δείξει τον απεριόριστο σεβασμό της στο έργο του Έλληνα εκπαιδευτικού και την τεράστια σημασία που δίνει στο δημόσιο σχολείο. Με πολλαπλές νομοθετικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις, που έχουμε ήδη υλοποιήσει, η δημόσια εκπαίδευση διαθέτει σήμερα σημαντικά εχέγγυα ενίσχυσης της λειτουργικότητας και της ανταγωνιστικότητάς της, στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον.

Στόχος όλων μας είναι, όπως έχει τονίσει και ο αρμόδιος Υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης, να αναβαθμίσουμε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, από την προσχολική εκπαίδευση μέχρι τα πανεπιστήμια, εφαρμόζοντας μικρές, καθημερινές αλλαγές. Δεν υπάρχει αμφιβολία, βέβαια, ότι θα χρειαστεί να γίνουν και κάποιες τομές. Αυτές θα έλθουν ως αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς της Επιτροπής και διαβούλευσης με τους κατάλληλους φορείς.

Τέτοιες τομές είναι η αναμόρφωση του πλαισίου για την ειδική αγωγή και την τεχνική - επαγγελματική εκπαίδευση, η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής σχολείου, η εφαρμογή του «πολλαπλού βιβλίου» και η ψηφιοποίηση όλου του εκπαιδευτικού περιεχομένου. Αλλά και η ανάπτυξη ειδικού προγράμματος για το σχολικό εκφοβισμό, η θεσμοθέτηση βιομηχανικών διδακτορικών και καινοτομιών, όπως το «Ελληνικό Erasmus» και, φυσικά, η άρση του κρατικού μονοπωλίου στην ανώτατη εκπαίδευση, μέσω της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου απ’ όλα τα κόμματα της Βουλής για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου και είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για να βοηθήσουμε το εξαιρετικά σημαντικό έργο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, όπως, ασφαλώς και εκείνο του Υπουργείου Πολιτισμού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ti-trome-stin-aladoti-nisteia
Νηστεία χωρίς παραπανίσια κιλά: Πώς να συνδυάσεις σωστά τα τρόφιμα
Μικρά, συχνά γεύματα που περιλαμβάνουν επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης και θρεπτικών στοιχείων, καθώς και η καθοδήγηση ενός διαιτολόγου, μπορούν να...
Νηστεία χωρίς παραπανίσια κιλά: Πώς να συνδυάσεις σωστά τα τρόφιμα
Παιδιά στην παραλία
Οι παραλίες κινδυνεύουν: Γιατί τα παιδιά μας μπορεί να μην ξαναδούν άμμο
Οι αμμώδεις ακτές, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού και της παράκτιας ζωής, αντιμετωπίζουν σοβαρές απειλές.
Οι παραλίες κινδυνεύουν: Γιατί τα παιδιά μας μπορεί να μην ξαναδούν άμμο
tsoyxlos
Θοδωρής Τσούχλος (Πρόεδρος ΟΛΜΕ) στο alfavita.gr: Αναίτιος αποκλεισμός στη συζήτηση για τις σχολικές επιτροπές από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής
Τονίζουμε την αντίθεσή μας στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών που οδηγεί σε οικονομικό και λειτουργικό αδιέξοδο
Θοδωρής Τσούχλος (Πρόεδρος ΟΛΜΕ) στο alfavita.gr: Αναίτιος αποκλεισμός στη συζήτηση για τις σχολικές επιτροπές από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής