χρηστος κελλας
Κέλλας: Στόχος μας η διαρκής αναβάθμιση της Παιδείας

Με συντριπτική πλειοψηφία εξελέγη Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο ιατρός και Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, λαμβάνοντας, μάλιστα διακομματική υποστήριξη από τους συναδέλφους του.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά το πέρας της διαδικασίας, δήλωσε:

«Η Παιδεία, που αποτελεί το κύριο αντικείμενο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, είναι ο κρισιμότερος τομέας, όχι μόνο για το μέλλον το παιδιών μας, αλλά και για τον τόπο μας. Οι εκπαιδευτικοί, όλων ανεξαιρέτως των βαθμίδων, αποτελούν θεμέλιο λίθο για την ανθρώπινη ανάπτυξη κάθε ιστορικής περιόδου. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δείξει τον απεριόριστο σεβασμό της στο έργο του Έλληνα εκπαιδευτικού και την τεράστια σημασία που δίνει στο δημόσιο σχολείο. Με πολλαπλές νομοθετικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις, που έχουμε ήδη υλοποιήσει, η δημόσια εκπαίδευση διαθέτει σήμερα σημαντικά εχέγγυα ενίσχυσης της λειτουργικότητας και της ανταγωνιστικότητάς της, στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον.

Στόχος όλων μας είναι, όπως έχει τονίσει και ο αρμόδιος Υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης, να αναβαθμίσουμε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, από την προσχολική εκπαίδευση μέχρι τα πανεπιστήμια, εφαρμόζοντας μικρές, καθημερινές αλλαγές. Δεν υπάρχει αμφιβολία, βέβαια, ότι θα χρειαστεί να γίνουν και κάποιες τομές. Αυτές θα έλθουν ως αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς της Επιτροπής και διαβούλευσης με τους κατάλληλους φορείς.

Τέτοιες τομές είναι η αναμόρφωση του πλαισίου για την ειδική αγωγή και την τεχνική - επαγγελματική εκπαίδευση, η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής σχολείου, η εφαρμογή του «πολλαπλού βιβλίου» και η ψηφιοποίηση όλου του εκπαιδευτικού περιεχομένου. Αλλά και η ανάπτυξη ειδικού προγράμματος για το σχολικό εκφοβισμό, η θεσμοθέτηση βιομηχανικών διδακτορικών και καινοτομιών, όπως το «Ελληνικό Erasmus» και, φυσικά, η άρση του κρατικού μονοπωλίου στην ανώτατη εκπαίδευση, μέσω της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου απ’ όλα τα κόμματα της Βουλής για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου και είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για να βοηθήσουμε το εξαιρετικά σημαντικό έργο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, όπως, ασφαλώς και εκείνο του Υπουργείου Πολιτισμού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια