Thumbnail
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι συνάδελφοί μας λίπασμα για να ανθίσει το δέντρο της ιδιωτικοποίησης, θα γίνουμε άμμος στα γρανάζια του συστήματος που προωθεί το μικτό σύστημα διορισμού

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, Π. Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ, καλεί το Δ.Σ της ΔΟΕ να πάρει αγωνιστική απόφαση και να καλέσει σε κινητοπoίηση στις 19/7 ημέρα συνάντησης της ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου με πρόταγμα  τα αιτήματα του κλάδου.

"Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι συνάδελφοί μας λίπασμα για να ανθίσει το δέντρο της ιδιωτικοποίησης, θα γίνουμε άμμος στα γρανάζια του συστήματος που προωθεί το μικτό σύστημα διορισμού( διαγωνισμός ΑΣΕΠ και μοριοδότηση). Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει ιστορία έχει συνέχεια και συνέπεια, θα πορευτεί με το ίδιο τρόπο όπως  έκανε και πριν 25 χρόνια" αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

Στην επί των προγραμματικών δηλώσεων ομιλία του ο υπουργός παιδείας εκτός των άλλων καταστροφικών για τη Δημόσια Παιδεία εξαγγελιών δήλωσε ότι οι διορισμοί των εκπαιδευτικών θα γίνονται μετά από διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Η μέθοδος δεν είναι καινούργια είναι παλιά γνωστή, δοκιμασμένη και καταδικασμένη από το εκπαιδευτικό κίνημα. Η πρώτη προσπάθεια εφαρμογής έγινε με το νόμο 2525 του Αρσένη που ξεσήκωσε θύελλα στην εκπαιδευτική κοινότητα .Οι αγώνες εκείνοι που ξεκίνησαν και αναπτύχθηκαν από τη βάση των εκπαιδευτικών και τους αναπληρωτές άφησαν σοβαρή παρακαταθήκη.

Το 1998 έγινε η πρώτη προσπάθεια να καταργηθεί η επετηρίδα, (το μόνο αξιοκρατικό σύστημα πρόσληψης), να απαξιωθούν τα πτυχία και οι εκπαιδευτικοί να συρθούν σε διαγωνισμό μετά από χρόνια αναπλήρωσης ή αδιοριστίας. Ο διαγωνισμός τελικά πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολιορκούμενα από εκπαιδευτικούς και πολίτες εξεταστικά κέντρα, αλλά είχε καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού που είχε βγει στο δρόμο να συμπαρασταθεί στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε, η μάχη όμως δε χάθηκε, γιατί χιλιάδες εκπαιδευτικοί διορίστηκαν χωρίς διαγωνισμό ενώ πολλοί αναπληρωτές προσλήφθηκαν πράγμα που δεν θα γινόταν χωρίς τη μάχη των εξεταστικών ,μια μάχη που δεν έσβησε, μια μάχη που είχε συνέχεια στο εκπαιδευτικό κίνημα και που πρωταγωνίστησαν οι αδιόριστοι και οι αναπληρωτές της εποχής.

Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ έμεινε ως μονόδρομος για το διορισμό για κάποια χρόνια και τελικά καταργήθηκε από την εκπαιδευτική πραγματικότητα μαζεύοντας την οργή και όσων συμμετείχαν, αφού υπήρχαν πολλοί που δεν κρίνονταν επιτυχόντες αλλά και οι επιτυχόντες  μόνο για δυο χρόνια θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την επιτυχία τους έως τη διεξαγωγή του επόμενου διαγωνισμού.

Φυσικά εκτός από την απαξίωση των πτυχίων των παιδαγωγικών σχολών μπήκαν και οικονομικά κριτήρια αφού η συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτούσε σκληρή προετοιμασία βιβλία και φροντιστήρια.

Στη σημερινή πραγματικότητα σύμφωνα με διαρροές ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα είναι ο πρώτος κόφτης αλλά όχι το μόνο κριτήριο. Θα είναι η προϋπόθεση για την ένταξη στους πίνακες ,μετά θα υπάρχει μοριοδότηση των  κριτηρίων του ν. 4589/19 (Γαβρόγλου). Πρόκειται για ένα απαράδεκτο σύστημα προσλήψεων που απαξιώνει τελείως τα πτυχία και ιδιωτικοποιεί τα κριτήρια πρόσληψης και ως προς το διαγωνισμό και ως προς τα ιδιωτικοποιημένα μεταπτυχιακά. Το κυνήγι μορίων γίνεται αέναο ενώ η ανασφάλεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ,η αγωνία για τους όρους διαβίωσης το κυνήγι της στέγης και της διατροφής τους φέρνουν σε κατάσταση εργασιακής εξουθένωσης και απελπισίας.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουν δώσει εξετάσεις σε κάθε γωνιά της χώρας για να στηρίξουν το Δημόσιο Σχολείο που έχει εγκαταλείψει το κράτος.

Το μόνο αποδεκτό σύστημα διορισμού είναι με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι συνάδελφοί μας λίπασμα για να ανθίσει το δέντρο της ιδιωτικοποίησης, θα γίνουμε άμμος στα γρανάζια του συστήματος που προωθεί το μικτό σύστημα διορισμού( διαγωνισμός ΑΣΕΠ και μοριοδότηση)

Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει ιστορία έχει συνέχεια και συνέπεια, θα πορευτεί με το ίδιο τρόπο όπως  έκανε και πριν 25 χρόνια.

Η επαναφορά παλιών μεθόδων που έχει απορρίψει το εκπαιδευτικό κίνημα και έχει ανατρέψει η εκπαιδευτική πραγματικότητα δεν θα περάσει

Καλούμε το Δ.Σ της ΔΟΕ να πάρει αγωνιστική απόφαση και να καλέσει σε κινητοπoίηση στις 19/7 ημέρα συνάντησης της ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου με πρόταγμα  τα αιτήματα του κλάδου.

  • Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
  • Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Κατάργηση του προσοντολογίου.
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών άμεσα, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω μια σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
  • Κάτω τα χέρια από το πτυχίο και την προϋπηρεσία μας. Κατάργηση του ν. 4598/2019 και όλων των νόμων που απαξιώνουν το πτυχίο και την προϋπηρεσία μας.
  • Το πτυχίο στο κάθε επιστημονικό αντικείμενο, που θα περιλαμβάνει και την παιδαγωγική επάρκεια, να μας εξασφαλίζει το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά στο αντικείμενό μας.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.
  • Μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
  • Κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας σε γενική και ειδική αγωγή, σε όλες τις ειδικότητες και σε όλα τα αντικείμενα με μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά