ekpaideytikoi_apognosi
Το πρόβλημα προσπάθησε να λύσει το ΣτΕ, αλλά το ΥΠΑΙΘΑ θεώρησε σκόπιμο να ...περιπλέξει και πάλι την διαδικασία, ζητώντας την γνωμοδότηση από το ΝΣΚ, πριν εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ !

Ένα αδιανόητο αλαλούμ με τα μόρια συνθηκών διαβίωσης, που οδηγεί στο να υπάρχουν άλλοι εκπαιδευτικοί με μόρια Δευτεροβάθμιας και άλλοι με μόρια Πρωτοβάθμιας, με διαφορές που άγγιζαν και τα 30-40 μόρια στους πίνακες μορίων (Μεταθέσεων, Βελτιώσεων, Αποσπάσεων, κτλ.), που συντάσσουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξιστορεί με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, εκπαιδευτικός.

Οπως αναφέρει ο καθηγητής Γερμανικών κ. Θ.Χατζηγεωργιάδης, μέσω δικαστικών αποφάσεων κάποιοι εκπαιδευτικοί πέτυχαν να διατηρήσουν, οι ίδιοι μόνο, τα μόρια συνθηκών της Δευτεροβάθμιας στην Πρωτοβάθμια.

Ομως, παρότι υπήρξε απόφαση από το Γ’ τμήμα του ΣτΕ (2755/2022), που εκδόθηκε κατόπιν άσκησης έφεσης υπέρ του νόμου και αποβλέπει στην άρση νομικών σφαλμάτων χάριν επίσης ομοιόμορφης ερμηνείας των κανόνων δικαίου και  όλα έδειχναν πως επιτέλους θα αρθεί η αδικία ετών, διότι είναι αδιανόητο να υπάρχει πίνακας μορίων σε μία διεύθυνση και άλλοι να είναι στον πίνακα με μόρια Πρωτοβάθμιας και άλλοι με μόρια Δευτεροβάθμιας, το υπουργείο θεώρησε σκόπιμο να περιπλέξει και πάλι την διαδικασία, ζητώντας την γνωμοδότηση από το ΝΣΚ, πριν εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ!

Αναλυτικά η επιστολή

Αξιότιμε Υπουργέ,

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας και να ευχηθώ να έχετε μια δημιουργική και επιτυχημένη θητεία στο δύσκολό σας έργο.

Είμαι εκπαιδευτικός ΠΕ07 και υπηρετώ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αποφάσισα να σας στείλω αυτήν την επιστολή, για να διαμαρτυρηθώ για μια αδικία ετών, η οποία ταλαιπωρεί πολλούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μεταταχθήκαμε από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια.

Μετά την απόδοση οργανικών θέσεων στους μεταταχθέντες εκπαιδευτικούς, τα μόρια συνθηκών διαβίωσης που είχαν αποκτήσει οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί στη θητεία τους στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προσαρμόστηκαν σε αυτά της Πρωτοβάθμιας, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία ανάμεσα σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ωστόσο, κάποιοι συνάδελφοι αποφάσισαν να προσφύγουν σε διοικητικά δικαστήρια και μετά από δικαστικές αποφάσεις πέτυχαν να διατηρήσουν, οι ίδιοι μόνο, τα μόρια συνθηκών της Δευτεροβάθμιας στην Πρωτοβάθμια . Αποτέλεσμα ήταν στους πίνακες μορίων (Μεταθέσεων, Βελτιώσεων, Αποσπάσεων, κτλ.), που συντάσσουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να υπάρχουν άλλοι εκπαιδευτικοί με μόρια Δευτεροβάθμιας και άλλοι με μόρια Πρωτοβάθμιας, με διαφορές που άγγιζαν και τα 30-40 μόρια. Οι υπόλοιποι μεταταχθέντες, που αποδεχτήκαμε την προσαρμογή των μορίων και δεν διεκδικήσαμε δικαστικά τα μόρια της άλλης βαθμίδας, βρεθήκαμε σε έναν άδικο κύκλο, καθώς στις μεταθέσεις ίσχυαν πλέον διαφορετικά μέτρα και σταθμά για εκπαιδευτικούς υπηρετούντες στην ίδια βαθμίδα. Οι εύλογες διαμαρτυρίες μας τόσο σε διευθύνσεις εκπαίδευσης όσο και στο Υπουργείο δυστυχώς δεν εισακούστηκαν. Πολλοί συνάδελφοι αναγκαστήκαμε, μην βλέποντας άλλη λύση, να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, ώστε να αποδοθούν και στους υπόλοιπους μεταταχθέντες εκπαιδευτικούς τα μόρια της Δευτεροβάθμιας, ώστε να υπάρχει ισονομία.

Πριν από 2 μήνες ωστόσο, σύμφωνα με έγγραφο (Αρ. Πρωτ. 49260/Ε2), που εστάλη από το ΥΠΑΙΘ, με ημερομηνία 2-5-2023, σε όλες τις ΔΙΠΕ, κοινοποιήθηκε απόφαση από το Γ’ τμήμα του ΣτΕ (2755/2022), που εκδόθηκε κατόπιν άσκησης έφεσης υπέρ του νόμου και αποβλέπει στην άρση νομικών σφαλμάτων χάριν επίσης ομοιόμορφης ερμηνείας των κανόνων δικαίου. Κι ενώ όλα έδειχναν πως επιτέλους θα αρθεί η αδικία ετών, διότι είναι αδιανόητο να υπάρχει πίνακας μορίων σε μία διεύθυνση και άλλοι να είναι στον πίνακα με μόρια Πρωτοβάθμιας και άλλοι με μόρια Δευτεροβάθμιας, το υπουργείο θεώρησε σκόπιμο να περιπλέξει και πάλι την διαδικασία, ζητώντας την γνωμοδότηση από το ΝΣΚ, πριν εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ.

Η διαδικασία αυτή δημιουργεί επίσης πρόβλημα στη διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών των ειδικοτήτων ΠΕ05, ΠΕ07 και ΠΕ86, οι οποίες δεν μπορούν να προχωρήσουν, μέχρι να υπάρξει γνωμοδότηση από το ΝΣΚ. Να σημειώσω στο σημείο αυτό, πως άλλες διευθύνσεις εφάρμοσαν άμεσα την απόφαση του ΣτΕ, ενώ άλλες δεν προχώρησαν στην εφαρμογή της απόφασης.

Ελπίζω κι εύχομαι να βρεθεί σύντομα μια τίμια και δίκαιη για όλους λύση.

Με εκτίμηση

Χατζηγεωργιάδης Θεολόγος ΠΕ07

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

starovas
Δημήτρης Σταρόβας: «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε» – Μιλά πρώτη φορά για την υγεία του (Vid )
Αποκαλυπτικός στην πρώτη του ανάρτηση μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχε εμφανίστηκε ο Δημήτρης Σταρόβας
Δημήτρης Σταρόβας: «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε» – Μιλά πρώτη φορά για την υγεία του (Vid )
panellinies g
Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων
Δείτε πρώτοι τα θέματα στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων για τις Πανελλαδικές 2024
Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων