Καλλιτεχνικά σχολεία: Οι γονείς ζητούν εκκίνηση διαδικασιών για την έγκαιρη πρόσληψη εκπαιδευτικών
Γονείς: Διαπιστώσαμε ότι μέχρι και σήμερα ουδεμία ενέργεια έχει αναληφθεί προκειμένου να οριστούν τα προσόντα των υποψηφίων από την καλλιτεχνική επιτροπή και εν συνεχεία να αναρτηθεί η προκήρυξη θέσεων από το ΥΠΑΙΘ

Την εκκίνηση των απαραίτητων διαδικασιών για την έγκαιρη πρόσληψη καθηγητών των κατευθύνσεων χορού, κινηματογράφου και εμπειροτεχνών μουσικών, ζητά με επιστολή της προς τον νέο υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας,  η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Οπως τονίζουν οι γονείς, τα προηγούμενα χρόνια το ΥΠΑΙΘ αναρτούσε την προκύρυξη θέσεων τον Σεπτέμβριο παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Καλλιτεχνικών Σχολείων, που είχε ως αποτέλεσμα οι καθηγητές χορού και κινηματογράφου να προσλαμβάνονταν στην καλύτερη των περιπτώσεων τον Ιανουάριο.

«Και στις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις η κωλυσιεργία των αρμοδίων υπηρεσιών υποβαθμίζει τον θεσμό των καλλιτεχνικών σχολείων, αδιαφορεί για την επιλογή των μαθητών να φοιτήσουν στα εν λόγω σχολεία θυσιάζοντας ώρες από την προσωπική τους ζωή για να κάνουν μάθημα την αγάπη τους για την τέχνη», συμπληρώνουν.

Η επιστολή

ΘΕΜΑ: Εκκίνηση των απαραίτητων διαδικασιών για την έγκαιρη πρόσληψη καθηγητών των κατευθύνσεων χορού, κινηματογράφου και εμπειροτεχνών μουσικών.

Ως Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στην αναγκαιότητα έγκαιρης εκκίνησης των διαδικασιών ώστε οι καθηγητές χορού και κινηματογράφου να βρίσκονται στα καλλιτεχνικά σχολεία με το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς κάθε Σεπτέμβριο. Διαπιστώσαμε ότι μέχρι και σήμερα ουδεμία ενέργεια έχει αναληφθεί προκειμένου να οριστούν τα προσόντα των υποψηφίων από την καλλιτεχνική επιτροπή και εν συνεχεία να αναρτηθεί η προκήρυξη θέσεων από το ΥΠΑΙΘ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι την περσινή χρονιά μετά από πολύμηνο αγώνα των καλλιτεχνικών σχολείων με τη συνδρομή και της πανελλήνιας ένωσης γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, οι καθηγητές των κατευθύνσεων χορού και κινηματογράφου προσελήφθησαν τον μήνα Νοέμβριο ενώ η προκήρυξη είχε αναρτηθεί το μήνα Ιούλιο.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια το ΥΠΑΙΘ αναρτούσε την προκύρυξη θέσεων τον Σεπτέμβριο παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Καλλιτεχνικών Σχολείων, που είχε ως αποτέλεσμα οι καθηγητές χορού και κινηματογράφου να προσλαμβάνονταν στην καλύτερη των περιπτώσεων τον Ιανουάριο. Και στις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις η κωλυσιεργία των αρμοδίων υπηρεσιών υποβαθμίζει τον θεσμό των καλλιτεχνικών σχολείων, αδιαφορεί για την επιλογή των μαθητών να φοιτήσουν στα εν λόγω σχολεία θυσιάζοντας ώρες από την προσωπική τους ζωή για να κάνουν μάθημα την αγάπη τους για την τέχνη.

Αντίστοιχα, παρόμοια προβλήματα καθυστέρησης τοποθέτησης εμπειροτεχνών μουσικών αντιμετωπίζουν και τα Μουσικά Σχολεία , επειδή συμβαίνει να είναι ωρομίσθιοι ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υποχρεωτικών μουσικών οργάνων. Αυτό συμβαίνει ενώ τα μουσικά μαθήματα είναι υποχρεωτικά για τις προαγωγικές εξετάσεις και ειδικά στο Γυμνάσιο εξακολουθεί να είναι προϋπόθεση για την παραμονή του μαθητή στο σχολείο, χωρίς καν το δικαίωμα της επανεξέτασής του, όπως ρητά αναφέρεται στην επαίσχυντη Υπουργική Απόφαση 20923/Δ2/2021 ΦΕΚ 878/Β/05-3-2021 για τη λειτουργία των μουσικών σχολείων. Αποτέλεσμα ιδιαίτερα στα Καλλιτεχνικά Σχολεία είναι να μην επιτελούν τελικά το ρόλο τους, να αυξάνεται η σχολική διαρροή, οι μαθητές να απογοητεύονται και τα διδακτικά κενά να είναι εκατοντάδες.

Όλα αυτά τα κενά έρχονται να προστεθούν στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλει κάθε χρόνο το ΥΠΑΙΘ να απαξιώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, υποβαθμίζοντας ολοένα τη λειτουργία των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, με την υποχρηματοδότησή τους. Καθώς Συνταγματικά, το Κράτος και οι διοικητικές του υπηρεσίες έχουν συνέχεια, ανεξάρτητα αν η χώρα μας βρισκότανε σε προεκλογική και εκλογική περίοδο από τον Απρίλιο, απαιτούμε :

Την άμεση εκκίνηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών ώστε οι καθηγητές των κατευθύνσεων χορού,κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά σχολεία και

Το ΥΠΑΙΘ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να λάβει αποφάσεις με σκοπό την οριστική λύση του προβλήματος με αντίστοιχο ορισμό και κάλυψη οργανικών θέσεων με μόνιμους διορισμούς για τους καθηγητές των κατευθύνσεων χορού, κινηματογράφου και των απαραίτητων καθηγητών για τα μουσικά σχολεία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας