Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μείωση κατά 50% για αναπληρωτές και ωρομίσθιους ζητά ΕΛΜΕ
ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Δηλώνουμε ότι οι ελαστικώς απασχολούμενου συνάδελφοί μας , αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, δεν είναι σταθερά αμειβόμενοι και αντιμετωπίζουν ακόμα πιο οξυμένο οικονομικό πρόβλημα, τόσο κατά τη μεταφορά τους, όσο και κατά τη διαμονή τους

Τη μείωση κατά το  ήμισυ του αντιτίμου των εισιτηρίων μεταφοράς όλων των ελαστικώς απασχολούμενων συναδέλφων, είτε είναι αναπληρωτές είτε είναι ωρομίσθιοι, ζητά η ΕΛΜΕ Ηρακλείου από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Η ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή της επικαλείται την «ευαισθησία» των ακτοπλόων στο αίτημα που υποβάλλει, εξηγώντας ότι οι ελαστικώς απασχολούμενου αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, δεν είναι σταθερά αμειβόμενοι και αντιμετωπίζουν ακόμα πιο οξυμένο οικονομικό πρόβλημα, τόσο κατά τη μεταφορά τους, όσο και κατά τη διαμονή τους στον τόπο της εργασίας τους

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου

ΘΕΜΑΑίτημα για μείωση του αντιτίμου των εισιτηρίων μεταφοράς των ελαστικώς απασχολούμενων  εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και ωρομισθίων, για την περίοδο του καλοκαιριού, αλλά και των διακοπών των  Χριστουγέννων  και του Πάσχα.

Tο ΔΣ της EΛME Ηρακλείου απευθύνεται στους υπεύθυνους των ακτοπλοϊκών εταιριών και ζητεί τη μείωση κατά το  ήμισυ του αντιτίμου των εισιτηρίων μεταφοράς όλων των ελαστικώς απασχολούμενων συναδέλφων, είτε είναι αναπληρωτές είτε είναι ωρομίσθιοι.

Ζητούμε η έκπτωση αυτή να ισχύει τόσο κατά τη μεταφορά της παραπάνω κατηγορίας των συναδέλφων, με τη λήξη του σχολικού έτους,  από το Ηράκλειο προς τον τόπο της διαμονής τους, αλλά και  από τον τόπο της διαμονής τους προς το Ηράκλειο, κατά την έναρξη της εργασίας τους, όταν γίνει η νέα πρόσληψη τους.

 Ζητούμε επίσης να ισχύει η ίδια μείωση κατά τη μεταφορά των συναδέλφων από και προς το Ηράκλειο και κατά το χρόνο των διακοπών του Πάσχα και των Χριστουγέννων.

  Δηλώνουμε ότι οι ελαστικώς απασχολούμενου συνάδελφοί μας , αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, δεν είναι σταθερά αμειβόμενοι και αντιμετωπίζουν ακόμα πιο οξυμένο οικονομικό πρόβλημα, τόσο κατά τη μεταφορά τους, όσο και κατά τη διαμονή τους στον τόπο της εργασίας τους. Με αυτή την έννοια, ζητούμε να δείξετε τη δέουσα ευαισθησία στο αίτημα που υποβάλλει το Δ.Σ. της EΛΜΕ Ηρακλείου, με δεδομένο ότι για όλους αυτούς τους συναδέλφους το κόστος της μεταφοράς είναι δυσβάσταχτο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εργατικο
Οινόφυτα: Σοβαρό εργατικό ατύχημα με ακρωτηριασμό 22χρονου εργαζομένου
Ο 22χρονος εγκλωβίστηκε σε βιομηχανικό μηχάνημα επεξεργασίας μετάλλου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Οινόφυτα: Σοβαρό εργατικό ατύχημα με ακρωτηριασμό 22χρονου εργαζομένου
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Ημερομηνίες πρόσληψης αναπληρωτών Ε Φάσης 2025/26-Ανάληψη υπηρεσίας-Δήλωση ΟΠΣΥΔ-Τοποθέτηση
Ημερομηνίες πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε Φάσης για το 2025-26 – Ανάληψη υπηρεσίας-Τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες-Αίτηση/δήλωση προτιμήσεων...
Ημερομηνίες πρόσληψης αναπληρωτών Ε Φάσης 2025/26-Ανάληψη υπηρεσίας-Δήλωση ΟΠΣΥΔ-Τοποθέτηση
Κλειστά σχολεία
Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας: Μπήκε ως πατέρας και έκλεψε πορτοφόλι
Ο δράστης έγινε αντιληπτός από εκπαιδευτικούς και διέφυγε πετώντας το πορτοφόλι στο προαύλιο – Καταγγελία από τη διεύθυνση του σχολείου (βίντεο)
Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας: Μπήκε ως πατέρας και έκλεψε πορτοφόλι