politexneio_kritis
Επιστημονική Ημερίδα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, για το ερευνητικό έργο μελέτης της σεισμικής επικινδυνότητας

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου ERA4CH (Earthquake Risk Platform For European Cities Cultural Heritage Protection), που έχει ως αντικείμενο την μελέτη της σεισμικής επικινδυνότητας και την προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς, το Πολυτεχνείο Κρήτης, ως βασικός εταίρος του έργου, σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, από 9:00 έως 14:00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) και συγκεκριμένα στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά. 

Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν εργαλεία πληροφορικής και υπολογιστικής μηχανικής για την εκτίμηση σεισμικού κινδύνου σε κατασκευές πολιτιστικής κληρονομιάς στα κέντρα ευρωπαϊκών πόλεων, μεταξύ των οποίων και η πόλη των Χανίων.

politexneio_kritis

Υπάρχει και η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής στην ημερίδα μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams, ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://lnkd.in/eUe2bQgv.
Το ερευνητικό έργο ERA4CH μελετά την δημιουργία σειράς εργαλείων για την εκτίμηση βλαβών και την μακροχρόνια παρακολούθηση ιστορικών κέντρων της Ευρώπης με τον συνδυασμό τεχνολογίας αιχμής και αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, εξελιγμένων τεχνικών εξ αποστάσεως παρακολούθησης, επεξεργασίας εικόνας, γεωτεχνικών δεδομένων και κτηματολογίου, καθώς και μοντέλων δομικής ακεραιότητας ενσωματωμένων σε γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών GIS.

Στόχος είναι να πραγματοποιηθεί η επίδειξη και η επικύρωση της πλατφόρμας ERA4CH στις τρεις περιπτωσιολογικές μελέτες που επιλέχθηκαν: το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης Narni (Ιταλία), το ιστορικό «βενετσιάνικο» κέντρο των Χανίων (Ελλάδα) και την παλιά πόλη του Στρόβολου (Κύπρος). Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Horizon Europe Staff Exchange (SE).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γλυφάδα: «Θα σας εντοπίσουμε» – Το μήνυμα του Δημάρχου για τη λεηλασία στο σχολείο
Γλυφάδα: «Θα σας εντοπίσουμε» – Το μήνυμα του Δημάρχου για τη λεηλασία στο σχολείο
Οργανωμένη εισβολή και χάος στο 5ο Γυμνάσιο-Λύκειο Γλυφάδας: Οι δράστες άδειασαν πυροσβεστήρες, έκλεψαν υπολογιστές και τα χρήματα εκδρομής
Γλυφάδα: «Θα σας εντοπίσουμε» – Το μήνυμα του Δημάρχου για τη λεηλασία στο σχολείο