φοιτητική στέγη, ενοίκια
Στα ύψη κυμαίνονται οι τιμές – Δύσκολη η εύρεση φοιτητικής στέγης

«Πονοκέφαλο» θα προκαλέσει στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές η αναζήτηση φοιτητικής στέγης, αφού οι τιμές των ενοικίων έχουν κυριολεκτικά εκτοξευτεί. Για του λόγου το αληθές, οι τιμές για ενοικιαζόμενα φοιτητικά διαμερίσματα κυμαίνονται στα τουλάχιστον 10 ευρώ το τετραγωνικό και πάνω στο καλό κέντρο της Αθήνας, από Αμπελοκήπους μέχρι Καλλιθέα.

Αναλυτικότερα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος των Ευρωπαίων μεσιτών Κοσμάς Θοδωρής, το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι πια γενικευμένο στην Αθήνα, και στα προάστια, και σίγουρα συμβάλλει στο να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη έλλειψη σε φοιτητικά σπίτια.

Το γεγονός ότι τα ενοίκια στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχουν ανέβει αισθητά, οφείλεται στο ότι για 15 χρόνια δεν είχαμε νέες κατασκευές και δεν είχαμε πάρα πολλές ανακαινίσεις. Η ανακαινίσεις που έγιναν στα υπάρχοντα πολύ παλιά ακίνητα κατευθύνονται κυρίως στην αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Έτσι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος ανταγωνισμός ο οποίος ανεβάζει τις τιμές, και βέβαια όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι φοιτητές να ψάχνουν για σπίτι τόσο καλύτερο.

Aναλυτικά, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο μεσίτης Χανιων Γιάννης Κριαράς

  • Μια γκαρσονιέρα 30 τετραγωνικών νοικιάζεται από 300 ευρώ και πάνω.
  • Για διαμερίσματα μεγαλύτερα των 100 τετραγωνικών οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 6 ευρώ το τετραγωνικό.
  • Στις περιοχές γύρω από την Πατησίων, την Λιοσίων και την Αχαρνών οι τιμές είναι χαμηλότερες, είπε.
  • Δυστυχώς και εδώ στην Κρήτη διαιωνίζεται το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης. Είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν σπίτια για τους φοιτητές. Ξέρετε ότι δεν είναι μόνο οι φοιτητές, δεν είναι μόνο τα Airbnb, η Κρήτη είναι αγαπημένος προορισμός και των ευρωπαίων που έρχονται και ξεχειμωνιάζουν. Είναι αυτοί που έρχονται από αλλού και δουλεύουν σε όλη την Κρήτη. Είναι δάσκαλοι, γιατροί κλπ και το πρόβλημα διαιωνίζεται όλο και περισσότερο.

Συμπλήρωσε πως για ένα καινούριο δυάρι και επιπλωμένο οι γονείς να είναι έτοιμοι να δώσουν από 600 ευρώ έως 700 ευρώ, ενώ για παλαιότερα, αν βρεθούν, θα κοστίζουν γύρω στα 500 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα