Pierrakakis
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ/INTIME NEWS
Ο νέος υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, έχοντας δίπλα του τον αναπληρωτή Υπουργό με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό Γιάννη Οικονόμου και τις υφυπουργούς Ζέττα Μακρή και Δόμνα Μιχαηλίδου παρέλαβε το χαρτοφυλάκιό του από τον Χρήστο Κίττα.

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων στον νέο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, από τον υπηρεσιακό Υπουργό κο Χρήστο Κίττα. 

Ο νέος υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, έχοντας δίπλα του τον αναπληρωτή Υπουργό με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό Γιάννη Οικονόμου και τις υφυπουργούς Ζέττα Μακρή και Δόμνα Μιχαηλίδου παρέλαβε το χαρτοφυλάκιό του από τον Χρήστο Κίττα.

πιερρακακης

Τι ανέφερε ο νέος υπουργός

«Πολλή δουλειά, σηκωμένα μανίκια», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο νέος υπουργός Παιδείας.

Κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου ο κ. Πιερρακάκης τόνισε το πλάνο του το υπουργείο Παιδείας να γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό υπουργείο, με στόχο τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, των γονέων και φυσικά των μαθητών.

Ακόμα, σημαντικό είναι να λυθεί η μεγάλη γραφειοκρατία, που θα μειώσει δυνητικά την ταλαιπωρία.

Το ίδιο θέλει να συμβεί και στα δημόσια πανεπιστήμια, τα οποία κρίνεται αναγκαίο να γίνουν ασφαλή, λειτουργικά, ελεύθερα και να «συνομιλούν με το μέλλον».

«Πρέπει να αναβαθμίσουμε τα πάντα με ταχύτητα. Όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Από την Προσχολική εκπαίδευση μέχρι το Πανεπιστήμιο. Και ειδικά για τα δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, βασική μας έμφαση είναι σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο, ασφαλές, λειτουργικό και ελεύθερο, ένα Πανεπιστήμιο το οποίο συνομιλεί με το μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης.

Ο κος Πιερρακάκης μίλησε για συγκλίσεις και συναινέσεις, για καθημερινές μικρές αλλαγές που θα βελτιώνουν τη ζωή των συντελεστών της εκπαίδευσης, τονίζοντας πως “όπου γίνουν μεγάλες τομές, θα γίνουν με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο και με διαβούλευση”, επισημαίνοντας πως “θα κάνουμε περισσότερα από όσα θα υποσχεθούμε”.

Οι Υφυπουργοί Παιδείας Ζέττα Μακρή και Δόμνα Μιχαηλίδου ευχαρίστησαν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους επισημαίνοντας την ήδη καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της ηγεσίας του Υπουργείου. 

Οικονόμου: Ο αθλητισμός είναι δείκτης ποιότητας ζωής και ευημερίας

Στη μεγάλη σημασία του αθλητισμού, καθώς απευθύνεται στο σύνολο σχεδόν του πληθυσμού, και τη σύνδεσή του με τομείς όπως η παιδεία, η μόρφωση, η προαγωγή της υγείας, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, στάθηκε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής που έγινε το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας. «Πιστεύω περισσότερο στις πράξεις από τα λόγια… Ο αθλητισμός είναι δείκτης ποιότητας ζωής και ευημερίας… Πιστεύω βαθιά ότι είμαι υποχρεωμένος να ξεπεράσω και να βελτιώσω τον εαυτό μου, ώστε να προσφέρουμε στους αθλητές και τις αθλήτριές μας τις βέλτιστες συνθήκες, ενόψει μάλιστα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024… Η Ελλάδα, ως το λίκνο του αθλητισμού, έδωσε και έχει ακόμη πολλά να δώσει στον τομέα αυτό διεθνώς και χρειάζεται να κάνουμε το παν ώστε να καταστεί σημείο αναφοράς του παγκόσμιου αθλητικού κινήματος», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, ο οποίος υπογράμμισε ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού για αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου του αθλητισμού και υπαγωγή του στο Υπουργείο Παιδείας, «είναι δηλωτική στη στόχευσή της»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Τι θα γίνει την εβδομάδα που έρχεται σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

old-teacher
Εκπαιδευτικοί: Οι επόμενες μισθοδοσίες μονίμων κι αναπληρωτών
Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet  δίνεται η δυνατότητα να κάνετε λήψη άμεσα της μηνιαίας βεβαίωσης αποδοχών
Εκπαιδευτικοί: Οι επόμενες μισθοδοσίες μονίμων κι αναπληρωτών
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αύριο Τρίτη (7μμ) στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση - εκδήλωση για το βιβλίο "Καλή πατρίδα σύντροφε"
Το βιβλίο της Ελένης Νικολαϊδου "Καλή πατρίδα, σύντροφε!" (από τις εκδόσεις Εταιρεία Σύγχρονης Ιστορίας με πρόλογο-εισαγωγή του Προκόπη Παπαστράτη)...
Αύριο Τρίτη (7μμ) στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση - εκδήλωση για το βιβλίο "Καλή πατρίδα σύντροφε"