φεστιβαλ
Στη διάρκεια του φεστιβάλ προβλήθηκαν 28 μαθητικές ταινίες

Το διήμερο 12 & 13 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε το «2o Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών 2023», που διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση», το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., την Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ., με την υποστήριξη των συνεργαζόμενων φορέων του Δικτύου, τις Διευθύνσεις Π.Ε. Ανατολικής & Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Πιερίας (δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών θεμάτων και Σχολικών Δραστηριοτήτων), τον ΕΚΟΜΕ, το Film Office Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσ/νίκης (Δ/νση Φεστιβάλ Κινηματογράφου).

Το φεστιβάλ ήταν υβριδικό (δια ζώσης & διαδικτυακό) και φιλοξενήθηκε στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ και στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του  ΑΠΘ, ενώ συμμετείχαν σε αυτό, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες του Τμήματος Κινηματογράφου, εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί και φορείς.

Στη διάρκεια του διημέρου, προβλήθηκαν 28 μαθητικές ταινίες, που δημιουργήθηκαν είτε στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του Δικτύου, είτε στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδαγωγικής του Κινηματογράφου» του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή του Τμήματος και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου κ. Δημήτρη Παπαδόπουλο.

 Η διάχυση των αποτελεσμάτων της φετινής θεματικής (“κάντο όπως”) του Δικτύου, απέδειξε ακόμη μια φορά τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στην  εκπαιδευτική κοινότητα η εισαγωγή της κινηματογραφικής εκπαίδευσης στο σύγχρονο σχολείο!

φεστιβαλ

Τα σχολεία αξιοποιώντας την Τέχνη του Κινηματογράφου, διαπραγματεύτηκαν κοινωνικά θέματα, εξέφρασαν προβληματισμούς, έστειλαν μηνύματα αισιοδοξίας, ενώ ταυτόχρονα η δημιουργικότητα, η φαντασία και το μεράκι, ανέδειξαν τις πολύπλευρες και πολυδιάστατες δυνατότητες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Παράλληλα αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να επιτελέσει η «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» στη διαδικασία ανάπτυξης κριτικού κοινού (γεγονός μεγάλης σημασίας για την τέχνη του κινηματογράφου αλλά και την ίδια την κινηματογραφική βιομηχανία).

Η πρώτη χρονιά λειτουργίας του Περιφερειακού Δικτύου «Κινηματογραφική Εκπαίδευση», ολοκληρώθηκε, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα για τη συνέχειά του, τη διεύρυνση και εξέλιξή του.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής κ. Κακανά, ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Π. Ε & Δ. Ε. Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπαχαράκης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Παυλίδης, η Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής κ. Παυλίδου, ο Διευθυντής ΠΕ Αν Θεσ/νίκης κ.  Κελεσίδης, η Διευθύντρια ΠΕ Δυτικής Θες/νίκης κ. Μπούτσκου, η Διευθύντρια ΠΕ Πιερίας κ. Τριανταφυλλίδου.

αφίσα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξυλοδαρμός
Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο - Εγκύκλιος Ζ.Μακρή για δραστηριότητες
Καλούνται οι σχολικές μονάδες να αφιερώσουν χρόνο, από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες...
Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο - Εγκύκλιος Ζ.Μακρή για δραστηριότητες
aksiologisi2.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Η αντίσταση στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων»
«Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά - Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει»
Εκπαιδευτικοί: «Η αντίσταση στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων»
Έγκλημα στη Νίκαια
Νέα στοιχεία για το σοκαριστικό έγκλημα στη Νίκαια: Έστησε καρτέρι στον γαμπρό του στο γκαράζ
Σκότωσε τον 39χρονο γαμπρό του με δίκαννο στη μέση του δρόμου στη Νίκαια και αυτοκτόνησε
Νέα στοιχεία για το σοκαριστικό έγκλημα στη Νίκαια: Έστησε καρτέρι στον γαμπρό του στο γκαράζ