Αγανάκτηση για σχολείο της Αθήνας: «Το κτίριο θα πρέπει να τελεί υπό κατάρρευση για να ανταποκριθεί ο Δήμος»
«Υπάρχουν καθημερινά ατυχήματα, το δάπεδο είναι γεμάτο «μπαλώματα» και είναι πλέον επικίνδυνο»

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι γονείς των μαθητών του 40ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας για τη μη ολοκλήρωση απαραίτητων για την ασφάλεια των μαθητών εργασιών στο σχολείο από τον Δήμο Αθηναίων.

«Από ό,τι αντιλαμβανόμαστε, το κτίριο του σχολείου θα πρέπει να τελεί υπό κατάρρευση για να ανταποκριθεί ο δήμος στις υποχρεώσεις του» αναφέρουν οι γονείς των μαθητών σε επιστολή τους προς τον Δήμο Αθηναίων, την οποία δημοσιεύει το alfavita.gr.

Όπως τονίζουν, έχουν κάνει αλλεπάλληλες άκαρπες προσπάθειες, όπως και η διεύθυνση του σχολείου, με αιτήματα εκ των οποίων ελάχιστα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ μερικά δεν έχουν απαντηθεί καν.

Σύμφωνα με τους γονείς, δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες μόνωσης που αφορούν τμήμα της ταράτσας (με απώτερο στόχο του σχολείου και του συλλόγου να μετεξελιχτεί, με τη συνδρομή των παιδιών, σε πράσινη ταράτσα) αλλά και το αμφιθέατρο του σχολείου.

Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο χώρο του σχολείου όπου εντοπίστηκε ρωγμή στην πλάκα και στην κολόνα.

Επίσης, οι γονείς ζητούν άμεση αποκατάσταση και όχι απλώς συντήρηση, που ούτε και αυτή υλοποιήθηκε, της αυλής του σχολείου. Υπάρχουν καθημερινά ατυχήματα, το δάπεδο είναι γεμάτο «μπαλώματα» και είναι πλέον επικίνδυνο ακόμη και όταν δεν βρέχει, συνθήκη που το κάνει απολύτως ολισθηρό.

Τέλος, δεν έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή στεγάστρου στην αυλή.

Η επιστολή των γονέων

Αναλυτικά, η επιστολή του Συλλόγου Γονέων του 40ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας στον Δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα στον αντιδήμαρχο Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλη-Φοίβο Αξιώτη:

Αξιότιμε κύριε Αξιώτη,

λίγο προτού κλείσουν τα σχολεία κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια να εισακουστούμε είτε ειδικότερα από εσάς, τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο, είτε από τον δήμο εν γένει.

Από τημακρά θητεία σας στη θέση του αντιδημάρχου κτιριακών υποδομών του μεγαλύτερου δήμου της χώρας γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς την κατάσταση του συνόλου των σχολικών κτιρίων που υπάγονται σε αυτόν, αλλά στο πλαίσιο ακόμη μιας ενημέρωσης των γονιών του σχολείου (η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί τόσο σε εκείνους όσο και στις εφημερίδες) θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή των αλλεπάλληλων άκαρπων προσπαθειών που έχουν γίνει από την πλευρά μας, τόσο από τη διεύθυνση του σχολείου όσο και από τον σύλλογό μας, με αιτήματα εκ των οποίων ελάχιστα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ μερικά δεν έχουν απαντηθεί καν.

Το χρονικό για την υλοποίηση των υποσχέσεων που μας δόθηκαν από τον δήμο έχει ως εξής:

30 Ιουνίου 2021                Αίτημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://athensschools.cityofathens.gr (σχολείο)

5 Νοεμβρίου 2021           Επιστολή προς τον κ. Μπακογιάννη (σύλλογος)

Νοέμβριος 2021               Τηλεφωνική επικοινωνία από τον κ. Αξιώτη, στο πλαίσιο της οποίας υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το σχολείο μας συμπεριλαμβάνεται στην τότε τρέχουσα εργολαβία (σύλλογος)

6 Απριλίου 2022                Επιστολή προς τον κ. Αξιώτη για την πορεία του αιτήματος των επισκευών (σύλλογος)

14 Απριλίου 2022             Επιστολή προς τον κ. Αξιώτη για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών (σχολείο)

Πάσχα του 2022                Ξεκίνησαν κάποιες από τις προγραμματισμένες εργασίες στο σχολείο (εργασίες βαψίματος στους εξωτερικούς χώρους και μόνο ένα μέρος των μονώσεων), οι οποίες, ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκαν

30 Μαΐου 2022  Επιστολή προς τον κ. Εξαρχάκο (υπεύθυνος μηχανικός) για τη μερική ολοκλήρωση των εργασιών (σύλλογος)

20 Ιανουαρίου 2023        Επιστολή/αίτημα προς τον κ. Αξιώτη για συνάντηση στο γραφείο του, παρουσία του συλλόγου γονέων, ώστε να ενημερωθούμε για τις εργασίες που εκκρεμούν (σχολείο)

2 Φεβρουαρίου 2023     Επίσκεψη του κ. Αξιώτη στο σχολείο μας, στο πλαίσιο της οποίας δεσμεύτηκε, παρουσία της διεύθυνσης και του συλλόγου μας, ότι θα προχωρήσουν οι εργασίες μετά το Πάσχα

3 Μαρτίου 2023                Ενημέρωση για ένα νέο ζήτημα: την ύπαρξη ρωγμής στην πλάκα και στην κολόνα σε χώρο του σχολείου (σχολείο)

5 Μαΐου 2023    Νέα επικοινωνία με τον κ. Αξιώτη για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, καθώς συνεχίζουν να μην έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προγραμματισμένες επισκευές (σχολείο)

12 Μαΐου 2023  Επαναληπτική επικοινωνία με τον κ. Αξιώτη για το χρονοδιάγραμμα (σχολείο)

17 Μαΐου 2023  Επιστολή προς τον κ. Αξιώτη για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών (σχολείο)

23 Μαΐου 2023  Ακόμη μία επιστολή/αίτημα προς τον κ. Αξιώτη για συνάντηση στο γραφείο, παρουσία του συλλόγου γονέων, ώστε να ενημερωθούμε για εργασίες που εκκρεμούν (σχολείο)

23 Μαΐου 2023  Αίτημα στην πλατφόρμα https://athensschools.cityofathens.gr για την αποκατάσταση της επιφάνειας του εξωτερικού τοίχου επί της οδού Φαληρέως λόγω γκράφιτι (σχολείο)

24 Μαΐου 2023  Το αίτημα για την αποκατάσταση της επιφάνειας του εξωτερικού τοίχου χρεώνεται από τον δήμο στη Σχολική Επιτροπή

30 Μαΐου 2023  Τηλεφωνική επικοινωνία από την ειδική γραμματέα του κ. Αξιώτη με το σχολείο, η οποία ενημερώνει τη διεύθυνση ότι δεν υπάρχουν εκκρεμείς εργασίες στο κτίριο του σχολείο μας και τα έργα έχουν ολοκληρωθεί (!) (σχολείο)

7 Ιουνίου 2023   Αίτημα στην πλατφόρμα https://athensschools.cityofathens.gr για την αποκατάστασητης ρωγμής στην πλάκα και στην κολόνα σε χώρο του σχολείου, μετά από πτώση σοβάδων (σχολείο)

Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει και φωτογραφικό υλικό από τις εκκρεμότητες, το οποίο είναι στη διάθεση όποιας ή όποιου το ζητήσει, αλλά και να σας υπενθυμίσουμε ακόμη μία φορά τις εργασίες που εκκρεμούν έως και σήμερα:

Όλες οι εργασίες μόνωσης που αφορούν τμήμα της ταράτσας (με απώτερο στόχο του σχολείου και του συλλόγου να μετεξελιχτεί, με τη συνδρομή των παιδιών, σε πράσινη ταράτσα) αλλά και το αμφιθέατρο του σχολείου.

Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο χώρο του σχολείου όπου εντοπίστηκε ρωγμή στην πλάκα και στην κολόνα.

Άμεση αποκατάσταση και όχι απλώς συντήρηση, που ούτε και αυτή υλοποιήθηκε, της αυλής του σχολείου. Υπάρχουν καθημερινά ατυχήματα, το δάπεδο είναι γεμάτο «μπαλώματα» και είναι πλέον επικίνδυνο ακόμη και όταν δεν βρέχει, συνθήκη που το κάνει απολύτως ολισθηρό.

Κατασκευή στεγάστρου στην αυλή.

Μέχρι και σήμερα, στα τέλη της σχολικής χρονιάς 2022-2023, κάνετε στα παιδιά μας επιπλέον ένα μάθημα, αχρείαστο βέβαια: αυτό της ασυνέπειας και της αδιαφορίας, αφού τίποτα δεν αλλάζει και δεν βελτιώνεται στον χώρο όπου περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους. Από ό,τι αντιλαμβανόμαστε, το κτίριο του σχολείου θα πρέπει να τελεί υπό κατάρρευση για να ανταποκριθεί ο δήμος στις υποχρεώσεις του. Το σχολείο έχει κοντά στα είκοσι χρόνια λειτουργίας χωρίς να έχει γίνει ποτέ ΚΑΜΙΑ επισκευή στους χώρους του! Αναρωτιόμαστε, τέλος, αν τα χρήματα που πληρώνουμε εμείς οι γονείς, ως δημότες, εδώ και τόσα χρόνια για τα δημοτικά τέλη θα κατορθωθεί να μας επιστραφούν κάποτε με σκοπό τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ανθρώπινου για τα παιδιά μας. 

Εμείς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 40ού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και τα παιδιά μας, διεκδικούμε άμεσα την ολοκλήρωση των εργασιών στο σχολείο από τους πόρους του δήμου. Ζητούμε να λάβουμε τις οφειλόμενες από την πλευρά σας δεσμευτικές απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης. Θα περιμένουμε για αυτές, παρότι στο δημοτικό συμβούλιο (στα τέλη Μαΐου) δηλώσατε ότι «οι εργασίες στην 7η κοινότητα έχουν τελειώσει», αλλιώς θα θεωρήσουμε πλέον ότι μας παραπλανάτε σκοπίμως (το βίντεο από το διοικητικό συμβούλιο https://www.youtube.com/watch?v=wOp6AqzSAxQ&list=WL&index=15, με τις επίμαχες δηλώσεις σας από το 1:51:05 και μετά).

Ένα σύγχρονο σχολείο πρέπει να είναι πρωτίστως ένα ασφαλές σχολείο για όλα τα παιδιά. Και να θυμάστε ότι τον έλεγχο στις (ανεκπλήρωτες μέχρι στιγμής) υποσχέσεις σας τον ασκούν τα ίδια ταπαιδιά!

Εκ μέρους του ΔΣ του

Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα