ΤΑΞΗ
Ο διευθυντής του 4ου ειδικού δημοτικού κλείδωσε για άλλη μια φορά τους εκπαιδευτικούς μέσα στο σχολείο για να διευκολύνει τους αξιολογητές- Κινητοποίηση στην ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας (Χίου 16-18), Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 1.30μ.μ.

Παραβιάζοντας ακόμα και τα ατομικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ο διευθυντής του 4ου Ειδικού Δημοτικού κλείδωσε για δεύτερη φορά, την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, τους εκπαιδευτικούς μέσα στο σχολείο. Υπενθυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής έχει δώσει κλειδιά του σχολείου στον φύλακα -που ανοίγει την πόρτα μόνο μετά την άδεια του διευθυντή-, στην καθαρίστρια και στην τροχονόμο ενώ αρνείται να δώσει στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Όταν αναπληρώτρια εκπαιδευτικός του σχολείου ζήτησε να βγει από το σχολείο στο κενό της για να ψωνίσει να φάει, ο διευθυντής αρνήθηκε να της ανοίξει και την κράτησε κλειδωμένη μέσα.

Τα παραπάνω επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Η ανακοίνωση

Ο κατήφορος του αυταρχισμού δεν έχει πάτο! Ο διευθυντής του 4ου ειδικού δημοτικού κλείδωσε για άλλη μια φορά τις/τους συναδέλφισσες/ους μέσα στο σχολείο για να διευκολύνει τους αξιολογητές- Κινητοποίηση στην ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας (Χίου 16-18), Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 1.30μ.μ.

Παραβιάζοντας ακόμα και τα ατομικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ο διευθυντής του 4ου ειδικού δημοτικού Καμούδης Μ. κλείδωσε την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, τις/τους συναδέλφισσες/ους μέσα στο σχολείο. Υπενθυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής έχει δώσει κλειδιά του σχολείου στον φύλακα -που ανοίγει την πόρτα μόνο μετά την άδεια του διευθυντή-, στην καθαρίστρια και στην τροχονόμο ενώ αρνείται να δώσει στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Όταν αναπληρώτρια εκπαιδευτικός του σχολείου ζήτησε να βγει από το σχολείο στο κενό της για να ψωνίσει να φάει, ο διευθυντής αρνήθηκε να της ανοίξει και την κράτησε κλειδωμένη μέσα.

Η συναδέλφισσα ενημέρωσε το σωματείο και στο σχολείο βρέθηκαν άμεσα μέλη του ΔΣ όπου ο διευθυντής αρνήθηκε να τους ανοίξει ενώ επέμενε να κρατά κλειδωμένη την εκπαιδευτικό στο σχολείο. Μετά από αυτό τον πρωτοφανή δεσποτισμό, η εκπαιδευτικός κάλεσε την αστυνομία για να προστατεύσει τα ατομικά της δικαιώματα απέναντι στην αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό, τον ολοκληρωτισμό της διοίκησης και έκανε καταγγελία του γεγονότος.

Την ίδια στιγμή, στη σχολική μονάδα βρίσκονταν χωρίς ενημέρωση του συλλόγου διδασκόντων για άλλη μια φορά, οι αξιολογητές Ημέλλου Όλ. και Κίργινας Σ. για να αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς. Απ’ ότι φαίνεται ο διευθυντής του σχολείου δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Για τη διοίκηση του σχολείου οι αξιολογητές είναι καλοδεχούμενοι, γι’ αυτούς οι πόρτες ανοίγουν και κλείνουν όποτε το επιθυμούν.

Καταγγέλλουμε τον διευθυντή Καμούδη Μ. και δηλώνουμε ως σύλλογος ότι στηρίζουμε με όλα τα μέσα την συναδέλφισσα και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που υπερασπίζονται τα στοιχειώδη ατομικά, εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Οι παραπάνω πρακτικές του διευθυντή, στην προσπάθειά του να βάλει σαν τους κλέφτες τους αξιολογητές στο σχολείο, καταπατούν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, τινάζουν στον αέρα κάθε έννοια συναδελφικής και παιδαγωγικής σχέσης εντός του σχολείου και μεταξύ του Συλλόγου Διδασκόντων. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν θα μείνουν αναπάντητες! Δεν θα επιτρέψουμε τα σχολεία μας να είναι χώροι αυταρχισμού και αυθαιρεσίας διευθυντών, στελεχών της εκπαίδευσης και του Υπουργείου.

Η προσπάθεια κατίσχυσης της αξιολόγησης οδηγεί στην απόλυτη καταπάτηση ακόμα και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Καταγγέλλουμε τις ευτελείς αυτές πρακτικές που στοχεύουν με τέτοιες μεθοδεύσεις την ακύρωση του συλλογικού αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση με τον οποίο υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας και τις συλλογικές μας αποφάσεις.

Παρά τον υπέρμετρο ζήλο των αξιολογητών που για να αποδείξουν στην εξουσία και το υπουργείο ότι επάξια πήραν τη θέση αυτή, δεν καταφέρνουν να αποσπάσουν τα ποθητά αποτελέσματα. Η «ατομική αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών «σέρνεται» και «παραπαίει» παρά την τρομοκρατία και τις απειλές. Στον Αριστοτέλη το 90% των νεοδιόριστων έχει δηλώσει Απεργία Αποχή.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στις πύλες των σχολείων, μέσα στις τάξεις μας, στο πλευρό όλων των μαθητών μας, στους δρόμους του αγώνα, στην απεργία και στη διαδήλωση.

Μέχρι τη νίκη!

Η αξιολόγηση δε θα περάσει

Ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων Τώρα!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                            Η γραμματέας

Τάσσου Δήμητρα                 Πετροπούλου Έλενα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολικό έτος 2024-2025: Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

katolisthisi
Παπούα Νέα Γουινέα: Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες από την φονική κατολίσθηση (Pic/Vid)
Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες από την φονική κατολίσθηση - 7.900 άνθρωποι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους
Παπούα Νέα Γουινέα: Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες από την φονική κατολίσθηση (Pic/Vid)
ekpaideutikoi
Εκπαιδευτικοί: «Να αγωνιστούμε από κοινού για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών»
Η θέση των εκπαιδευτικών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «η Αθηνά» σχετικά με τα ζητήματα των σχολικών μονάδων
Εκπαιδευτικοί: «Να αγωνιστούμε από κοινού για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών»