skertsos
ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | INTIME
«Η επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων κόστισε 200.000 ευρώ»

«Η επίθεση στην τράπεζα θεμάτων είναι ένα οργανωμένο έγκλημα (…) Υπολογίζεται ότι κόστισε 200.000 ευρώ, έχει δηλαδή χρηματοδότη», δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που κάνουν λόγο για μια ήττα του επιτελικού κράτους και επιρρίπτουν ευθύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ.

«Δεν είπαμε ότι φταίει η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αυτό το οποίο λέμε είναι ότι δέχτηκε η χώρα μία πάρα πολύ μεγάλη κυβερνοεπίθεση. Ναι, πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα. Να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες στόχευσαν σε έναν οργανισμό – στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής που διαχειρίζεται την Τράπεζα Θεμάτων» επισήμανε.

«Δέχθηκε η χώρα μια τεράστια επίθεση, και αυτό το συνδέουμε με το ότι βρίσκεται σε μια ευαίσθητη πολιτικά στιγμή που δεν έχει μια ορκισμένη πολιτική κυβέρνηση. Έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Γι’ αυτό λέμε ότι η “νάρκη” της απλής αναλογικής οδηγεί σε ένα σύστημα αστάθειας ουσιαστικά τη χώρα» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι (την υπόθεση) ψάχνει το οργανωμένο έγκλημα, το ηλεκτρονικό έγκλημα, την ψάχνει η εισαγγελέας (…).

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να επιτίθενται στη χώρα και στο εξωτερικό θα πρέπει να σκεφτούν πιο υπεύθυνα και να προστατεύσουν την εθνική κυριαρχία. Διότι αυτή τη στιγμή δεχθήκαμε μία επίθεση» συμπλήρωσε.

Εκλογές - Απειλεί ο Σκέρτσος: Οι πολίτες θα κρίνουν αν θέλουν να περάσουν ένα καλοκαίρι αγωνίας

«Δεν μπορώ και δεν θα κάνω μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα της κάλπης. Η ευθύνη και η επιλογή είναι στους πολίτες. Οι πολίτες θα αποφασίσουν -και έχουν ήδη δείξει στον δρόμο- ότι θέλουν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θέλουν μια σταθερή κυβέρνηση και θέλουν να πάνε μπροστά τη χώρα. Επομένως οι πολίτες θα κρίνουν πού θα καθοδηγήσουν την ψήφο τους και αν θέλουν να περάσουν ένα καλοκαίρι αγωνίας. Η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς τι θα πράξει η ΝΔ αν μετά τις εκλογές του Ιουνίου έχει 149 βουλευτές, τόνισε: «Η πόρτα των συνεργασιών έχει οριστικά κλείσει. Η χώρα έχει μπροστά της μεγάλες προκλήσεις και δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από κυβερνήσεις συνεργασίας».

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

«Η “πόρτα” των συνεργασιών έχει κλείσει οριστικά και έχει σφραγιστεί από την αντιπολίτευση και ειδικότερα από το ΠΑΣΟΚ που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είναι ένας όμορος πολιτικά χώρος για να γίνουν κάποιες συνεργασίες. Έχει κλείσει ερμητικά από τον κύριο Ανδρουλάκη, ο οποίος ζήτησε ως τρίτο κόμμα να ορίσει ποιος θα είναι πρωθυπουργός της χώρας. Να μην τα ξεχνάμε αυτά. Από εκει και πέρα, αυτό το οποίο λέμε εμείς, είναι ότι η χώρα έχει μπροστά της πάρα πολύ μεγάλες προκλήσεις. Πρέπει να κάνει άλματα για να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από κυβερνήσεις συνεργασίας (…) Χρειάζεται μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση με ασφαλή αυτοδυναμία και όταν λέμε αυτοδυναμία το τοποθετούμε στην περιοχή των εδρών και των βουλευτών που είχαμε και στην προηγούμενη θητεία (…) ».

(…) Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση την οποία παραλάβαμε το κράτος και ειδικότερα το ψηφιακό κράτος. Το 2019 ήμασταν κυριολεκτικά “στον πάτο”. Εδώ προσπαθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ακυρώσουν κάτι που στη συνείδηση των πολιτών είναι απτό, χειροπιαστό. Για την ψηφιακή κατάκτηση γνωρίζουμε -και το ζούμε καθημερινά- ότι έχουν γίνει πολλά βήματα στο κομμάτι της ασφάλειας. Προφανώς πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα. Μέσω του ταμείου ανάκαμψης έχουμε εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια ευρώ για αναβάθμιση της κυβερνοασφάλειας όλων των κρίσιμων υποδομών. Αυτές είναι οι δημόσιες επενδύσεις που θα γίνουν στα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα θωρακίσουν την ελληνική δημόσια διοίκηση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανατρεπτικη συμμαχια
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»
«Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να...
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»