Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης για Τράπεζα Θεμάτων: «Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. Αυτή τη στιγμή είμαστε ικανοποιημένοι από τη ροή... είμαστε εντός χρονικών πλαισίων»!
Γίνονται κανονικά οι εξετάσεις λέει το υπουργείο Παιδείας - Ωστόσο ακόμη σε 1 στα 3 Λύκεια δεν λειτουργεί τίποτε και στα άλλα λειτουργεί με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς.

Για τα προβλήματα που παρουσιάζονται με την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων μίλησε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας  του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης.

Οδηγία του υπουργείου Παιδείας είναι σε όσα σχολεία δεν έχουν ακόμα κληρωθεί και αντληθεί από τα θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πρέπει να περιμένουν καθώς δεν υπάρχει άλλο περιθώριο λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων που έχουν πρεμιέρα την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

«Δεν θα τους περάσει. Το κράτος είναι εδώ και θα υποστηρίζει τους μαθητές μας. Δεν θα τους περάσει. Το λέω με κεφαλαία γράμματα. Υπήρχε μια επίθεση όχι μόνο στο σύστημα χθες, το χθεσινό σε όλα τα παράπλευρα συστήματα, ακόμη και στο WiFi στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με σκοπό να μην μπορούν οι καθηγητές να μπαίνουν. Αυτή η στιγμή αποκαταστάθηκε»

Συγκεκριμένα ο κος Κόπτσης είπε:

“Η επίθεση που έγινε εχθές και σήμερα είναι μια αήθης επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης. Εχθές το πρωί δεχθήκαμε μια επίθεση μεγατόνων. Δεν υπήρξε παραβίαση του συστήματος αλλά στήθηκε ένα εικονικό τείχος προσβασιμότητας στην Τράπεζα Θεμάτων με 280.000 συνδέσεις το δευτερόλεπτο και αυτό συνεχίστηκε επί ώρες, αλλά επειδή είχαμε δικλείδες ασφαλείας πολύ γρήγορα, σε απίστευτα μικρό χρόνο διευθετήσαμε το θέμα.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν επί ώρες μετά. Ανά τέταρτο επικοινωνούσαμε με τα στελέχη μας και τους καθοδηγούσαμε και το κράτος λειτούργησε άψογα, γιατί το 90% των μαθητών έδωσε εξετάσεις εχθές”.

“Σήμερα και ενώ οι τεχνικοί ήταν όλη τη νύχτα επί του θέματος χωρίς στιγμή ύπνου, λαμβάνοντας ακόμη περισσότερες δικλείδες ασφαλείας, είχαμε μια μεγαλύτερη επίθεση, όχι μόνο στο σύστημα όπως εχθές αλλά και σε όλα τα παράπλευρα συστήματα όπως το myschool με σκοπό να μην μπορούν οι καθηγητές να μπαίνουν. Δεν θα τους περάσει όμως. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. Αυτή τη στιγμή είμαστε ικανοποιημένοι από τη ροή, πιθανόν όμως σε κάποια σχολεία να συνεχίζονται κάποιες επιθέσεις, αλλά είμαστε εντός χρονικών πλαισίων, μιας και δίνονται εξετάσεις σήμερα”.

 

“Σήμερα ολοκληρώνονται οι εξετάσεις των μαθητών της Γ Λυκείου όπως προβλέπεται και οι υποψήφιοι θα πάνε χωρίς κανένα πρόβλημα στις Πανελλαδικές, την Πέμπτη τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή τα ΓΕΛ".

“Κατ αρχήν δεν υπήρχε παραβίαση του συστήματος και υπήρχαν πολύπλευρες επιθέσεις στις δομές του συστήματος. Εχθές παρόλα αυτά υπήρχε ροή και τα θέματα πάρθηκαν από την Τράπεζα γιατί υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας. Υπάρχει plan b αλλά δεν χρειάσθηκε να εφαρμοσθεί μιας και οι εξετάσεις διενεργήθηκαν”. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Ύπ. Παιδείας: Νέος πίνακας επιλογής Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Τροποποίηση απόφασης κύρωσης τελικών πινάκων επιλογής υποψηφίων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ύπ. Παιδείας: Νέος πίνακας επιλογής Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
xamogelopaidiou_5 (1).jpg
Νέα Σμύρνη: Εξαφανίστηκαν δύο ανήλικα κορίτσια από δομή
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για...
Νέα Σμύρνη: Εξαφανίστηκαν δύο ανήλικα κορίτσια από δομή