υπουργειο Παιδείας
Απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Απολύσεις δύο αναπληρωτών εκπαιδευτικών αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας.

Στην πρώτη περίπτωση, η απόλυση ήλθε επειδή ο αναπληρωτής αποσιώπησε τη συμμετοχή του σε έργα με αμοιβή ξένα προς την υπηρεσία, ενώ στη δεύτερη επειδή διαπιστώθηκε ότι η εκπαιδευτικός στερείται της απαιτούμενης για το εκπαιδευτικό προσωπικό της ΕΑΕ εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και μη ορθώς εντάχθηκε στον προσωρινό αξιολογικό πίνακα κατάταξης Β΄ (σειρά κατάταξης 996 με 81,98 μόρια) που καταρτίστηκε από το ΑΣΕΠ στο πλαίσιο της 3ΕΑ/2022.

Αναλυτικά:

Με την πρώτη απόφαση (ΕΔΩ) έγινε καταγγελία της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53 του π.δ.  410/1988 (Α΄ 191), εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ87.02- Νοσηλευτικής, ο οποίος προσλήφθηκε  ως προσωρινός αναπληρωτής  πλήρους ωραρίου στην περιοχή Γ΄ Αθήνας (Δ.Ε.), λόγω αποσιώπησης συμμετοχής σε έργα με αμοιβή ξένα προς την υπηρεσία  (περ. στ΄ της παρ. 1 του άρθρου 38  του π.δ. 410/1988), συγκεκριμένα, κατοχής δεύτερης θέσης στο Δημόσιο ως Νοσηλευτή ΤΕ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», και εξ αυτής «κλονισμού της εμπιστοσύνης προς το συμβαλλόμενο αναπληρωτή εκπαιδευτικό», κατά τη διαπίστωση της καταθέσεως ενυπόγραφης δήλωσης (αρ. 8 παρ. 4 ν. 1599/1986) στην οποία ρητά δηλώνει  ότι δεν απασχολείται ως υπάλληλος στο Δημόσιο, σε ν.π.δ.δ. ή κρατικά ν.π.ι.δ. με πλήρες ωράριο, αποδεχόμενοι την αιτιολογημένη γνώμη του ΠΥΣΔΕ Γ’ Αθήνας. 

Με τη δεύτερη απόφαση (ΕΔΩ) έγινε ανάκληση της με αριθμ. πρωτ. 105915/Ε1/01-09-2022 (ΑΔΑ: 6ΚΖΕ46ΜΤΛΗ-Ψ9Ν) απόφασης της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Πρόσληψη 7.600 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ως προσωρινών αναπληρωτών στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2022-2023» (ΟΠΣ 5184989).», σε εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 20 του ν. 3528/2007 (Α΄ 26), ως προς την πρόσληψη αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών, η οποία εχώρησε μη νομίμως, επειδή, όπως διαπιστώθηκε, η εκπαιδευτικός στερείται της απαιτούμενης για το εκπαιδευτικό προσωπικό της ΕΑΕ εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και μη ορθώς εντάχθηκε στον προσωρινό αξιολογικό πίνακα κατάταξης Β΄ (σειρά κατάταξης 996 με 81,98 μόρια) που καταρτίστηκε από το ΑΣΕΠ στο πλαίσιο της 3ΕΑ/2022 (τ. Α.Σ.Ε.Π. 20) Προκήρυξης. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panelladikes panellinies
Πανελλήνιες 2023 - ΕΠΑΛ: Δείτε εδώ τα σημερινά θέματα και τις απαντήσεις τους
Πανελλήνιες 2023: Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις και τις εκτιμήσεις των θεμάτων από τον Όμιλο Φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, στα θέματα που εξετάστηκαν οι...
Πανελλήνιες 2023 - ΕΠΑΛ: Δείτε εδώ τα σημερινά θέματα και τις απαντήσεις τους
panellinies
Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα που έπεσαν σήμερα, Σάββατο, στα ΕΠΑΛ
Δείτε τα θέματα που έπεσαν σήμερα στις πανελλαδικές εξετάσεις σα μαθήματα Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ),...
Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα που έπεσαν σήμερα, Σάββατο, στα ΕΠΑΛ
kolomvia
Tο «θαύμα» της Κολομβίας: Βρέθηκαν ζωντανά μετά από 40 μέρες στη ζούγκλα τα αγνοούμενα παιδιά
Βρέθηκαν ζωντανά μετά από 40 μέρες στη ζούγκλα τα αγνοούμενα παιδιά στην Κολομβία
Tο «θαύμα» της Κολομβίας: Βρέθηκαν ζωντανά μετά από 40 μέρες στη ζούγκλα τα αγνοούμενα παιδιά