apth
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Το θέμα του Συνεδρίου αφορά την έννοια της «παρένθεσης» στο πλαίσιο της πρόσληψης της αρχαιότητας σε λογοτεχνία, φιλοσοφία και τέχνη.

Ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Harvard, διοργανώνουν το 17o Διεθνές Συνέδριο «Trends in Classics (Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία)», από Πέμπτη 1/6 έως Σάββατο 3/6/2023, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Το θέμα του Συνεδρίου αφορά την έννοια της «παρένθεσης» στο πλαίσιο της πρόσληψης της αρχαιότητας σε λογοτεχνία, φιλοσοφία και τέχνη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «επειδή το θέμα είναι πολύπλευρο και διεπιστημονικό, περισσότεροι από 25 μελετητές από τον χώρο των κλασικών σπουδών, της φιλοσοφίας, της αισθητικής, της νεότερης και συγκριτικής λογοτεχνίας και των πολιτισμικών σπουδών θα ασχοληθούν με όλες της πλευρές της “παρενθετικής” πρόσληψης της αρχαιότητας, τόσο θεωρητικά όσο και σε συγκεκριμένα λογοτεχνικά κείμενα ή άλλα καλλιτεχνικά μέσα».

Επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι η αγγλική. Οι εργασίες του είναι ανοικτές για το κοινό, ενώ θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

H εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον σύνδεσμο:

https://www.auth.gr/video/live-to-apth-gia-17i-chronia-sto-epikentro-ton

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο στον σύνδεσμο:

https://www.lit.auth.gr/17th_trends

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα