Εκπαιδευτικοί: Δύο νέες απολύσεις αναπληρωτών - Οι λόγοι της απομάκρυνσης
Ο ένας δεν δήλωσε παράλληλη απασχόληση ως νοσηλευτής, η δεύτερη δεν είχε εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή

Απολύσεις δύο αναπληρωτών εκπαιδευτικών αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας.

Στην πρώτη περίπτωση, η απόλυση ήλθε επειδή ο αναπληρωτής αποσιώπησε τη συμμετοχή του σε έργα με αμοιβή ξένα προς την υπηρεσία, ενώ στη δεύτερη επειδή διαπιστώθηκε ότι η εκπαιδευτικός στερείται της απαιτούμενης για το εκπαιδευτικό προσωπικό της ΕΑΕ εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και μη ορθώς εντάχθηκε στον προσωρινό αξιολογικό πίνακα κατάταξης Β΄ (σειρά κατάταξης 996 με 81,98 μόρια) που καταρτίστηκε από το ΑΣΕΠ στο πλαίσιο της 3ΕΑ/2022. Αναλυτικά:

Με την πρώτη απόφαση (ΕΔΩ) έγινε καταγγελία της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53 του π.δ.  410/1988 (Α΄ 191), εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ87.02- Νοσηλευτικής, ο οποίος προσλήφθηκε  ως προσωρινός αναπληρωτής  πλήρους ωραρίου στην περιοχή Γ΄ Αθήνας (Δ.Ε.), λόγω αποσιώπησης συμμετοχής σε έργα με αμοιβή ξένα προς την υπηρεσία  (περ. στ΄ της παρ. 1 του άρθρου 38  του π.δ. 410/1988), συγκεκριμένα, κατοχής δεύτερης θέσης στο Δημόσιο ως Νοσηλευτή ΤΕ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», και εξ αυτής «κλονισμού της εμπιστοσύνης προς το συμβαλλόμενο αναπληρωτή εκπαιδευτικό», κατά τη διαπίστωση της καταθέσεως ενυπόγραφης δήλωσης (αρ. 8 παρ. 4 ν. 1599/1986) στην οποία ρητά δηλώνει  ότι δεν απασχολείται ως υπάλληλος στο Δημόσιο, σε ν.π.δ.δ. ή κρατικά ν.π.ι.δ. με πλήρες ωράριο, αποδεχόμενοι την αιτιολογημένη γνώμη του ΠΥΣΔΕ Γ’ Αθήνας. 

Με τη δεύτερη απόφαση (ΕΔΩ) έγινε ανάκληση της με αριθμ. πρωτ. 105915/Ε1/01-09-2022 (ΑΔΑ: 6ΚΖΕ46ΜΤΛΗ-Ψ9Ν) απόφασης της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Πρόσληψη 7.600 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ως προσωρινών αναπληρωτών στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2022-2023» (ΟΠΣ 5184989).», σε εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 20 του ν. 3528/2007 (Α΄ 26), ως προς την πρόσληψη αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών, η οποία εχώρησε μη νομίμως, επειδή, όπως διαπιστώθηκε, η εκπαιδευτικός στερείται της απαιτούμενης για το εκπαιδευτικό προσωπικό της ΕΑΕ εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και μη ορθώς εντάχθηκε στον προσωρινό αξιολογικό πίνακα κατάταξης Β΄ (σειρά κατάταξης 996 με 81,98 μόρια) που καταρτίστηκε από το ΑΣΕΠ στο πλαίσιο της 3ΕΑ/2022 (τ. Α.Σ.Ε.Π. 20) Προκήρυξης. 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Οφθαλμαπάτη με δέντρο
Οφθαλμαπάτη: Έχετε κοφτερή ματιά; Μπορείτε να βρείτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε 8 δευτερόλεπτα;
Οφθαλμαπάτη: Πού κρύβεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο;
Οφθαλμαπάτη: Έχετε κοφτερή ματιά; Μπορείτε να βρείτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε 8 δευτερόλεπτα;