Ρέκβιεμ για το πολλαπλό βιβλίο; Οι εκδότες στο ΣτΕ για ακύρωση της διαδικασίας!
Εκδότες: Ο κ. Αντωνίου θεωρεί ότι ο μόνος τρόπος να εισακουστούν τα αιτήματά μας είναι  να συναντήσουμε τη μελλοντική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Στον... επόμενο υπουργό Παιδείας παρέπεμψε ο πρόεδρος του ΙΕΠ κ.Αντωνίου τους εκδότες οι οποίοι αντιδρούν στην προβληματική πρόσκληση της κ.Κεραμέως για το πολλαπλό σχολικό βιβλίο,με αποτέλεσμα οι τελευταίοι  να δηλώνουν πλέον ότι προσφεύγουν στο ΣτΕ και θα ζητήσουν την ακύρωση της διαδικασίας!

Η αδιαφορία της κ.Κεραμέως, που παραδίδει σημερα τη θέση της στον υπηρεσιακό υπουργό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εκδοτών, οι οποίοι από χθες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στα δικαστήρια. Μάλιστα, μετά από τη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ που τους παρέπεμψε στον επόμενο υπουργό, η απόφαση ενισχύθηκε και πλέον η συγγραφή των πολλαπλών βιβλίων βρίσκεται πραγματικά στον «αέρα». 

Μεταξύ άλλων, οι εκδότες σημείωναν ότι η σχετική πρόσκληση δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό να καταργήσει τη διαδικασία δημιουργίας Μ.Δ.Β. σε οποιοδήποτε στάδιο, χωρίς να γεννάται υποχρέωση του δημοσίου να καταβάλει καμία αποζημίωση. Επίσης, στην Πρόσκληση αναφέρεται ότι μετά την έγκριση ενός Διδακτικού Πακέτου δύναται το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε απένταξή του από το Μ.Δ.Β. και ως εκ τούτου να στερήσει από τον ανάδοχο το δικαίωμα διεκδίκησης του ποσού που προβλέπεται ως Τιμή Αναφοράς.

Η ανακοίνωση των εκδοτών

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η διαδικασία και η πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας για τη συγγραφή και έκδοση βιβλίων που θα ενταχθούν στον θεσμό του Πολλαπλού Σχολικού Βιβλίου είναι άκρως προβληματική. 

Η ΕΝΕΛΒΙ και ο ΣΕΕΒΙ συναντήθηκαν την Τετάρτη 24.5.23 με τον κύριο Αντωνίου, πρόεδρο του ΙΕΠ. Ο κ. Αντωνίου θεωρεί ότι ο μόνος τρόπος να εισακουστούν τα αιτήματά μας είναι  να συναντήσουμε τη μελλοντική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και έτσι θα πρέπει να ξανασυσταθεί η επιτροπή κοστολόγησης, να εξετάσει απ’ την αρχή τα αιτήματά μας και να εισηγηθεί εκ νέου στη νέα ηγεσία.
Η διαδικασία αυτή, εκ των πραγμάτων, θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές, επομένως όχι πριν από αρχές Ιουλίου, και με άγνωστη χρονική λήξη, ενώ η λήξη υποβολής προτάσεων έχει οριστεί για το τέλος Ιουνίου.
Θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ζητήσουμε:
1. Ακύρωση της όλης διαδικασίας.
2. Αίτημα αναστολής της διαδικασίας ώστε να μην ισχύει μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΔΟΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Χαρίτσης
Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»
«Το μόνο καινούριο που ακούσαμε από τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι δίνει μάχη κατά των πολυεθνικών κολοσσών! Ποιος; Ο κ. Μητσοτάκης! Εντάξει, κάπου...
Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»
Αρεταίειο-ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ: Εγκαινιάστηκε το πρώτο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ελλάδας
ΕΚΠΑ - Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Εγκαινιάστηκε το πρώτο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ελλάδας
ΕΚΠΑ: Εγκαινιάστηκε το πρώτο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ελλάδας