ΚΟΛΕΜΠΑΣ
Ο Γιώργος Κολέμπας υπήρξε καθηγητής της μέσης εκπαίδευσης υπηρετώντας σε σχολεία της Μαγνησίας και συνέδεσε τη ζωή του με τους κοινωνικούς αγώνες

Μεγάλη θλίψη προκαλεί ο θάνατος του Γιώργου Κολέμπα, σε ηλικία 73 ετών, από κορονοϊό. Ο εκπαιδευτικός, ακτιβιστής διαχειριζόταν ένα σημαντικό μπλογκ για την τοπικοποίηση.

Πέθανε ο ακτιβιστής συγγραφέας Γιώργος Κολέμπας - Politica.gr

Την είδηση του θανάτου έκαναν γνωστή οι «Εκδόσεις των Συναδέλφων» με το εξής μήνυμα στη σελίδα τους:  «Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων πενθούν για τον ξαφνικό θάνατο του συγγραφέα και φίλου Γιώργου Κολέμπα, ενός ανθρώπου που σημάδεψε με τη σκέψη και τους αγώνες του το ρεύμα της αποανάπτυξης-τοπικοποίησης και της ριζοσπαστικής οικολογίας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό σου ταξίδι, Γιώργο. Θα είσαι πάντα στο πλάι μας».

Είχε γεννηθεί το 1950 στην Ήπειρο, είχε περάσει τα σχολικά του χρόνια στον Πειραιά και είχε σπουδάσει μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό Aufbaustudium Informatik στο Μόναχο. Στο διάστημα 1986-1990, κατά το οποίο δίδασκε στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Φρανκφούρτης, έκανε σπουδές οικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. 

Ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης (1978-2008) οργάνωσε πολλά περιβαλλοντικά προγράμματα και συμμετείχε σε τοπικά κοινωνικά και οικολογικά κινήματα πολιτών. Ταυτόχρονα, από το 1990, οπότε εγκαταστάθηκε στο Πήλιο, έγινε και οικο-γεωργός με στόχο την προώθηση και την οργάνωση της βιολογικής οικοπαραγωγής στην Ελλάδα και τη διακίνηση των οικολογικών προϊόντων. 

Έχει εκδώσει το βιβλίο: Τοπικοποίηση, από το παγκόσμιο στο τοπικό, καθώς και το βιβλίο: Κοινωνικοποίηση, η διέξοδος από τις συμπληγάδες του κρατισμού και της ιδιωτικοποίησης μαζί με τον Βασίλη Γιόκαρη.

Με τον Γιάννη Μπίλλα έχει εκδώσει τα βιβλία: Ο ανθρωπολογικός τύπος της αποανάπτυξης- τοπικοποίησης και Για την Κοινότητα των Κοινοτήτων.

Στο συλλογικό βιβλίο με τίτλο: Άμεση δημοκρατία τον 21ο αιώνα έχει συμμετάσχει με το κείμενο: η οικονομία της μετάβασης προς την άμεση δημοκρατία. 

Έχει εκδώσει επίσης τα βιβλία με τίτλους: Ο Σύγχρονος Κοινοτισμός και Επιστροφή προς τα…μπρος, ένα αφήγημα βασισμένο σε πραγματική ιστορία. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paideias
Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Υπουργείο Παιδείας σε διευθύντρια Νηπιαγωγείου
Η 59χρονη διευθύντρια του νηπιαγωγείου συνελήφθη από τις αρχές και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Υπουργείο Παιδείας σε διευθύντρια Νηπιαγωγείου
georgiadis
Νέα επίθεση Γεωργιάδη: «Η Κωνσταντοπούλου οργάνωσε την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι»
Προκλητική δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη: Ο υπουργός Υγείας κατηγορεί την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας για υποκίνηση του πατέρα που ζητά εκταφή του...
Νέα επίθεση Γεωργιάδη: «Η Κωνσταντοπούλου οργάνωσε την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι»
kakokairia
Κακοκαιρία: Σε ποια περιοχή κλείνουν σχολεία και νηπιαγωγεία
Ο Δήμος λαμβάνει έκτακτα μέτρα – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθιστούν επικίνδυνες τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών
Κακοκαιρία: Σε ποια περιοχή κλείνουν σχολεία και νηπιαγωγεία