ΠΔΕ Αττικής: Συγκροτήθηκαν Ειδικές Διαγνωστικές Επιτροπές Αξιολόγησης (ΕΔΕΑ)
Ολα τα ονόματα

Τη συγκρότηση δύο Ειδικών Διαγνωστικών Επιτροπών Αξιολόγησης (Ε.Δ.Ε.Α.) Αττικής, αποφάσισε ο Ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής κ. Ιωάννης Κ. Ψαχούλας.

Η Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή Αξιολόγησης είναι μια επιτροπή η οποία, εάν υφίσταται διάσταση μεταξύ της αξιολογικής έκθεσης του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και της αντίστοιχης γνωμάτευσης Κο.Κ.ε.Ψ.Υ.ΠΕ. ή Κέντρου Ψυχικής Υγείας ή εάν υφίσταται διαφωνία των γονέων ή κηδεμόνων του μαθητή με την αξιολογική έκθεση του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., οι γονείς ή κηδεμόνες δύνανται να προσφύγουν στην Ε.Δ.Ε.Α. εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη της αξιολογικής έκθεσης του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

Μέχρι την έκδοση της αξιολογικής έκθεσης της Ε.Δ.Ε.Α., η οποία είναι οριστική, υπερισχύει η αξιολογική έκθεση του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.. Οι αξιολογικές εκθέσεις της Ε.Δ.Ε.Α κοινοποιούνται με εμπιστευτική αλληλογραφία στο αρμόδιο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και τη σχολική μονάδα, στην οποία φοιτά ο μαθητής. Αν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των αξιολογικών εκθέσεων των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και των Κο.Κ.ε.Ψ.Υ..Π.Ε. ή των Κέντρων Ψυχικής Υγείας για τον ίδιο μαθητή και οι γονείς ή κηδεμόνες δεν προσφεύγουν στην Ε.Δ.Ε.Α., υπερισχύει η αξιολογική έκθεση των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

Η Ε.Δ.Ε.Α. συγκροτείται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και αποτελείται από:
α) έναν (1) Σύμβουλο Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης ως πρόεδρο,
β) έναν (1) Σύμβουλο Εκπαίδευσης της βαθμίδας εκπαίδευσης, από την οποία προέρχεται ο αξιολογούμενος μαθητής,
γ) έναν (1) Διευθυντή Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) αυξημένων προσόντων της βαθμίδας εκπαίδευσης, από την οποία προέρχεται ο αξιολογούμενος μαθητής,
δ) έναν (1) Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ23 Ψυχολόγων και
ε) έναν (1) Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών, με τους αναπληρωτές τους.

Ως μέλη της Ε.Δ.Ε.Α. ορίζονται στελέχη εκπαίδευσης που υπηρετούν σε δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή στελέχη, των οποίων η αρμοδιότητα εκτείνεται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δείτε την απόφαση με τα ονόματα των μελών των επιτροπών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αεροπλανο
Γιατί το ανοιχτό σκίαστρο μπορεί να σου σώσει τη ζωή στην πτήση
Η οδηγία που ακούγεται τυπική πριν από απογείωση και προσγείωση, αλλά παίζει κρίσιμο ρόλο στην ασφάλεια επιβατών και πληρώματος
Γιατί το ανοιχτό σκίαστρο μπορεί να σου σώσει τη ζωή στην πτήση
Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης: «Αν πήρε πτυχίο με 5,1, να μην ανησυχεί» – Σφοδρή επίθεση σε Μαρκόπουλο και αιχμές για «αριστεία»
Ζητά δημόσιες διευκρινίσεις για τα πτυχία και αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Κασσελάκης: «Αν πήρε πτυχίο με 5,1, να μην ανησυχεί» – Σφοδρή επίθεση σε Μαρκόπουλο και αιχμές για «αριστεία»
μητσοτακης
Μητσοτάκης: «Δεν θα μας γυρίσουν στο 1980» – Στο επίκεντρο το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030
Μήνυμα σύγκρισης με την αντιπολίτευση και έμφαση σε νησιωτικότητα, ανάπτυξη και 12μηνο τουρισμό από τον πρωθυπουργό
Μητσοτάκης: «Δεν θα μας γυρίσουν στο 1980» – Στο επίκεντρο το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030