καθαριότητα σχολείων, καθαρίστριες
Νέες πιέσεις αναμένεται να δεχτεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων και κατά τις εκλογές

Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσει το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων και στις εκλογές, καθώς «το Υπουργείο Εσωτερικών αρνείται την ένταξη των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων των Δήμων, στο εκλογικό επίδομα, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία που μετατρέπονται σε εκλογικά κέντρα, θα λειτουργήσουν για σκοπούς άσχετους με την εκπαιδευτική διαδικασία», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Όπως τονίζεται το προσωπικό καθαριότητας δεν έχει υποχρέωση να καθαρίζει το σχολείο εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Μάλιστα, επιπλέον αμοιβή δίνεται στους εργαζόμενους καθαριότητας των σχολείων κατά τη διάρκεια εξετάσεων του ΑΣΕΠ.

Απαραίτητο είναι η καθαριότητα κατά την περίοδο των εκλογών να μην επιβαρύνει το ήδη πιεσμένο προσωπικό των σχολείων χωρίς να τους δοθεί το εκλογικό επίδομα.

Η ανακοίνωση

«Για μια ακόμα φορά και λίγες μόνο ημέρες πριν από της βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη, η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές δείχνουν το ανάλγητο πρόσωπό τους.

Με μια πρωτοφανή απόφαση, το Υπουργείο Εσωτερικών αρνείται την ένταξη των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων των Δήμων, στο εκλογικό επίδομα, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία που μετατρέπονται σε εκλογικά κέντρα, θα λειτουργήσουν για σκοπούς άσχετους με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, έχουν υποχρέωση να καθαρίζουν τα σχολεία κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά όχι κατά τη διάρκεια άσχετων με αυτή διαδικασιών. Ακόμα και η ΕΛΜΕ όταν κάνει τις εκλογές δίνει ένα αντίτιμο στην καθαρίστρια του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε προβλεφθεί επιπλέον αμοιβή για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ΑΣΕΠ, που είχαν γίνει πριν από λίγο καιρό στα σχολεία όλης της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων έχουν τόσα προβλήματα και δε χρειάζονται να τους προστεθούν κι άλλα. Δε φτάνει που δουλεύουν κάθε χρόνο με σύμβαση χωρίς να ξέρουν αν και πότε θα δουλέψουν την επόμενη χρονιά, δε μονιμοποιούνται, δεν τους παρέχονται μέσα ατομικής προστασίας, καθυστερούν να πληρωθούν δεδουλευμένα κι επιδόματα, τις βάζουν επιπρόσθετα, να δουλεύουν χωρίς πληρωμή, για να βγουν οι εκλογές.

  • Απαιτούμε να παραλάβουμε καθαρά τα σχολεία μας πριν μπούμε μέσα για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική λειτουργία τους την Τρίτη 23/5/2023!
  • Κανείς εργαζόμενος ΔΕΝ πρέπει να δεχτεί να εργαστεί για το καθάρισμα των εκλογικών κέντρων πριν παραδοθούν και πάλι στην εκπαιδευτική κοινότητα! Οι Δήμοι έχουν την ευθύνη να παραδώσουν τα σχολεία καθαρά!
  • Απαιτούμε να παραλάβουν το εκλογικό επίδομα οι σχολικές καθαρίστριες, προκειμένου να κρατηθούν τα σχολεία μας καθαρά.»
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kasselakis
Κασσελάκης κατά αποχωρησάντων: «Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια – Θα τους τιμωρήσει η κοινωνία»
«Η αλήθεια είναι με το μέρος μας, η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους», είπε ο Σ. Κασσελάκης
Κασσελάκης κατά αποχωρησάντων: «Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια – Θα τους τιμωρήσει η κοινωνία»