ΑΥΤΙΣΜΟΣ
Καθώς μεγάλωνε αναγκαζόταν να υπομένει την περιφρόνηση των δασκάλων και το bullying από τους συμμαθητές της, λόγω των οποίων άλλαξε σχολείο τρεις φορές

Η μικρή Adhara Pérez Sánchez, μια 11χρονη από το Μεξικό, που έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ – μια μορφή αυτισμού - έχει καταφέρει να προκαλέσει το θαυμασμό, καθώς έχει IQ μεγαλύτερο από του Αϊνστάιν.

Η 11χρονη κατέχει ήδη πτυχίο μηχανικής, καθώς κατάφερε να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο σε ηλικία 8 ετών.

H μικρή Adhara μεγάλωσε στη φτωχική γειτονιά του Tláhauc και συχνά έπεφτε εκφοβισμού στο σχολείο λόγω της ιδιατερότητας της. Διαγνώστηκε με αναπτυξιακή αναπηρία σε ηλικία τριών ετών, έχοντας καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου.

Καθώς μεγάλωνε αναγκαζόταν να υπομένει την περιφρόνηση των δασκάλων και το bullying από τους συμμαθητές της, λόγω των οποίων άλλαξε σχολείο τρεις φορές κι έτσι άρχισε να απομονώνεται, όπως είπε η οικογένειά της στο Marie Claire Mexico.

«Οι δάσκαλοι δεν ήταν πολύ συμπονετικοί, μου έλεγαν ότι η κόρη μου έκανε δέκα χρόνια να τελειώσει μια εργασία», είπε η μητέρα της, Nayeli Sánchez, σε συνέντευξή της στο περιοδικό. «Άρχισε να απομονώνεται, δεν ήθελε να παίζει με τους συμμαθητές της, ένιωθε περίεργα, διαφορετικά».

Η μητέρα της παρατήρησε πως το παιδί έμαθε μόνο του άλγεβρα και είχε απομνημονεύσει τον περιοδικό πίνακα των χημικών στοιχείων, αλλά δεν έδωσε μεγάλη σημασία, νομίζοντας ότι η κόρη της απλώς…βαριόταν.

mexico-11xroni-nasa

Με σκοπό να αντιμετωπίσει η μικρή την κατάθλιψη, η μητέρα της την έβαλε να κάνει ψυχοθεραπεία, όπου οι ψυχοθεραπευτές σύντομα την συμβούλεψαν να τη στείλει στο Κέντρο Προσοχής στο Ταλέντο (CEDAT), ένα σχολείο για χαρισματικά παιδιά.

Εκεί ο δείκτης νοημοσύνης της επιβεβαιώθηκε ότι είναι 162 – υψηλότερος από του Άλμπερτ Αϊνστάιν και του ειδώλου της μικρής, Στίβεν Χόκινγκ, που και οι δύο είχαν δείκτη νοημοσύνης 160.

Η μικρή τελείωσε το δημοτικό σχολείο σε ηλικία πέντε ετών, σύμφωνα με το Goalcas, ολοκληρώνοντας την μέση εκπαίδευση (γυμνάσιο – λύκειο) στα 8 της.

Μάλιστα έχει ήδη λάβει πτυχίο στη μηχανική συστημάτων από το Πανεπιστήμιο CNCI και αυτή τη στιγμή κάνει μεταπτυχιακό στα μαθηματικά στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μεξικού, σύμφωνα με το Marie Claire Mexico.

«Θέλω να πάω στο διάστημα και να αποικίσω τον Άρη. Αν δεν σου αρέσει εκεί που είσαι, φαντάσου πού θέλεις να είσαι. Βλέπω τον εαυτό μου στη NASA, οπότε αξίζει να το προσπαθήσω».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

γρίφος.jpg
Οπτική ψευδαίσθηση: Βρείτε το σαλιγκάρι σε 15 δευτερόλεπτα και μειώστε τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας
Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.
Οπτική ψευδαίσθηση: Βρείτε το σαλιγκάρι σε 15 δευτερόλεπτα και μειώστε τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας