Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Konstantinos Tsakalidis/SOOC
Teen Business School στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για 14η φορά

Με την προσθήκη νέων εισηγητριών, ξεχωριστών προορισμών την ημέρα των επισκέψεων, αλλά και με διεύρυνση της θεματολογίας του, η 14η διοργάνωση του Teen Business School του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί διά ζώσης από τις 19 έως τις 27 Ιουνίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, φιλοδοξεί να αναβαθμίσει περαιτέρω το ήδη επιτυχημένο πρόγραμμά της.

Η καταξιωμένη διοργάνωση που προάγει τη νεανική επιχειρηματικότητα σε μαθητές και μαθήτριες από 14 έως 18 ετών έχει ήδη βραβευθεί με δύο βραβεία, Χρυσό και Πλατινένιο στη γνωστή εκδήλωση «Education Leaders Awards», ενώ έγινε επίσημη παρουσίασή της και στο βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, όταν αυτό επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη.

Το καθοριστικότερο όμως χαρακτηριστικό για το Teen Business School, είναι η καθιέρωσή του στη συνείδηση των πάνω από 400 αποφοίτων του και των κηδεμόνων τους, που αξιολογούν τα εκπαιδευτικά του αποτελέσματα σχεδόν με το απόλυτο άριστα.

Όπως επισημαίνει ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Ιωάννης Νικολαΐδης, καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, «Η θετική ανατροφοδότηση και η ικανοποίηση που λαμβάνουμε από τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους είναι κοντά στο απόλυτο, κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε την ανάγκη να εργαστούμε ακόμη περισσότερο, για να ανταποκριθούμε επαρκώς στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των νέων μας».

«Έτσι», σημειώνει ο ίδιος, «για την επόμενη διοργάνωση, αποφασίσαμε να διευρύνουμε τις θεματικές που διδάσκονται, περιλαμβάνοντας για παράδειγμα θέματα όπως: ψυχολογία και διαχείριση άγχους, αποδοτικότητα και αυτοπεποίθηση, διαχείριση στόχων. Επιπλέον, πέρα από τους τακτικούς διδάσκοντες και τους ομιλητές που συμμετείχαν σε προηγούμενες διοργανώσεις, επιλέξαμε τρεις νέες αξιόλογες εισηγήτριες, καθώς και εκπρόσωπο ενός οργανισμού που προωθεί την επιχειρηματικότητα με ταξίδια στο εξωτερικό. Πρόκειται για την Αναστασία Πανίδου, την Λίνα Τσαλταμπάση και την Όλια Παναγιωτοπούλου, όπως και την ΜΚΟ Mindspace. Η τελευταία θα ενημερώσει για τις δυνατότητες και την μεγάλη πιθανότητα ενός ταξιδιού των συμμετεχόντων του προγράμματος στις ΗΠΑ.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που ήδη εκδηλώνεται είναι ότι έστω κι αν βρισκόμαστε πολύ καιρό πριν το ξεκίνημα του προγράμματος, 25 μαθητές και μαθήτριες έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους, οπότε εκτιμούμε ότι θα σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών».

Το πρόγραμμα στοχεύει στο να δώσει σε μαθητές και μαθήτριες τη δυνατότητα βιωματικής μάθησης των επιλογών καριέρας, γνώσεις σχετικά με την έννοια και τις επιλογές επιχειρηματικότητας, πληροφόρηση για το πώς δουλεύει μία επιχείρηση, καθώς και τη γνωριμία με πραγματικές επιχειρήσεις, μέσω επισκέψεων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και πρακτικά εργαστήρια από καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίοι μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και δίνουν στους συμμετέχοντες την εικόνα του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από διακεκριμένα άτομα στο χώρο του επιχειρείν και συζήτηση μαζί τους πάνω σε θέματα επιλογών καριέρας.

Ο 14ος κύκλος θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 19 έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου, αλλά και τη Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, συνολικά 7 ημέρες, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μ.μ. κάθε μέρα, σε 45λεπτες διδακτικές ώρες. Η βάση διεξαγωγής του προγράμματος θα είναι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όμως κάποιες από τις διαλέξεις θα γίνουν και στο κτήριο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Φιλικής Εταιρείας 12.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί φάκελος με εκπαιδευτικό υλικό (σύγγραμμα – οδηγός σπουδών, σημειώσεις, ενδιαφέροντα άρθρα κλπ.), αλλά και «ηλεκτρονικό» εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.teenbusinessschool.gr ή να επικοινωνούν με το τηλ. 2310-891.227 ή τη διεύθυνση: [email protected].

Δείτε ΕΔΩ τον οδηγό σπουδών του προγράμματος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση MRB για Τέμπη: Απαισιόδοξοι 7 στους 10 Έλληνες για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής
Δημοσκόπηση MRB: Προς τα πού χάνουν ψηφοφόρους Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση MRB για Τέμπη: Απαισιόδοξοι 7 στους 10 Έλληνες για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής
paidikos-staumos.jpg
Καταπέλτης η ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Απαράδεκτη η απόφαση για απασχόληση εθελοντών στους παιδικούς σταθμούς»
«Με την απαράδεκτη αυτή απόφαση που ελήφθη, αποφασίστηκε η απασχόληση εθελοντών χωρίς πρόβλεψη προσόντων ή άλλων κριτηρίων, πλην του Πιστοποιητικού...
Καταπέλτης η ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Απαράδεκτη η απόφαση για απασχόληση εθελοντών στους παιδικούς σταθμούς»
Φρόντιζε 54 σκυλιά
«Καμπάνα» χιλιάδων ευρώ σε ιδιοκτήτρια σκυκλιών: Φρόντιζε 54 σκυλιά
Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε ιδιοκτήτρια για 54 σκυλιά - Φιλοξενούσε στο σπίτι της 16 σκυλιά και φρόντιζε άλλα 38 στο διπλανό οικόπεδο
«Καμπάνα» χιλιάδων ευρώ σε ιδιοκτήτρια σκυκλιών: Φρόντιζε 54 σκυλιά