ΑΣΓΜΕ: Να μη γίνουν τα παιδιά μας πειραματόζωα- Να μην μετατραπεί η γνώση και η αξία της σε  μια  μετρήσιμη δεξιότητα
Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει  την πολιτική της  κατηγοριοποίησης και ενθαρρύνει τα  παιδιά  μας  σε  έναν στείρο ανταγωνισμό που τελικά οδηγεί στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Την αντίθεσή της εκφράζει, μετά τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) στην συμμετοχή Σχολικών Μονάδων στις Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα που στοχεύει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων

Η ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  

Εκφράζουμε   για  άλλη μια  χρονιά την αντίθεση μας σε σχέση με  την Συμμετοχή Σχολικών Μονάδων στις Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα για τους μαθητές/τριες της ΣΤ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων και της Γ’ Τάξης των Γυμνασίων για το σχολικό έτους 2022- 2023, που αφορά σε 600 σχολεία ανά τη χώρα. 

Το  Υπουργείο Παιδείας  αντί  να λύσει  τα πραγματικά  προβλήματα  που  αντιμετωπίζει  το  σημερινό  σχολείο  όπως  υποδομών, μόνιμου εκπαιδευτικού και  βοηθητικού προσωπικού, αντί να μειώσει  τους μαθητές  ανά  τάξη,  συνεχίζει  την πολιτική της  κατηγοριοποίησης και ενθαρρύνει τα  παιδιά  μας  σε  έναν στείρο ανταγωνισμό που τελικά οδηγεί στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στηρίζουμε  των αγώνα  των εκπαιδευτικών !!! Δεν επιτρέπουμε να γίνουν για μια ακόμη φορά τα παιδιά μας πειραματόζωα, για να μετατραπεί η γνώση και η αξία της σε  μια  μετρήσιμη δεξιότητα !

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 12/1 λόγω κακοκαιρίας

Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση

Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεννησεις
Βύρων Κοτζαμάνης: «Η αύξηση των γεννήσεων στην Ελλάδα έως το 2060 είναι ανέφικτη»
Ο καθηγητής δημογραφίας μιλά για την γήρανση, τη μετανάστευση και τις πολιτικές που χρειάζεται η χώρα για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα
Βύρων Κοτζαμάνης: «Η αύξηση των γεννήσεων στην Ελλάδα έως το 2060 είναι ανέφικτη»