sxoleio
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων

Μετά από τις καθυστερήσεις που επισήμαναν οι επιστήμονες σχετικά με τους προσεισμικούς ελέγχους σε σχολικά κτήρια δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ Β 2943/4-5-2023 με τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων, όπου προτεραιότητα έχουν οι δημόσιες και ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες.

Οι επιστήμονες, παρ’ όλα αυτά περιμένουν έναν πολύ ισχυρό σεισμό στη χώρα, ενώ παράλληλα υπάρχουν Δήμοι που αμελούν τον προσεισμικό έλεγχο στα σχολεία. Η δημοσίευση του ΦΕΚ, είναι το πρώτο βήμα, αλλά ώσπου να γίνουν όλοι οι έλεγχοι στα σχολικά κτήρια υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις υποδομές.

Δείτε εδώ αναλυτικά το ΦΕΚ

«Ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος διενεργείται εντός χρονικού διαστήματος δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την αποδοχή του ορισμού αμφότερων των Ελεγκτών. Σε περίπτωση αδυναμίας επικοινωνίας του εκπροσώπου της Υπηρεσίας ή Φορέα, που στεγάζεται στο ελεγχόμενο κτίριο, με τους Ελεγκτές για χρονικό διάστημα δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την αποδοχή του ορισμού τους, ενημερώνεται το Τ.Ε.Ε. από την Υπηρεσία ή τον Φορέα, προκειμένου να διενεργηθεί νέα κλήρωση Ελεγκτών.

Οι πρωτοβάθμιοι προσεισμικοί έλεγχοι των κτιρίων της παρ. 1 του άρθρου 265 ν. 5037/2023 πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί, εντός ενός (1) έτους από την παρέλευση της προθεσμίας καταχώρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες των στοιχείων των ελεγχόμενων κτιρίων στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Ο.Α.Σ.Π., σύμφωνα με τη διαδικασία και τις προθεσμίες της παρ. 2 του άρθρου 1 της παρούσας.»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φωτιά Πάτρα
Πάτρα: «Μπράβο, λεβέντη μου»... Χειροκροτήματα από την οικογένεια και φίλους του 25χρονου- Tι υποστήριξαν oι συλληφθέντες
Προθεσμία ζήτησαν οι δύο συλληφθέντες για την καταστροφική φωτιά στα Συχαινά Ο καθοριστικός ρόλος των κατοίκων
Πάτρα: «Μπράβο, λεβέντη μου»... Χειροκροτήματα από την οικογένεια και φίλους του 25χρονου- Tι υποστήριξαν oι συλληφθέντες