ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Που βρίσκεται η Απόφαση με τα νέα Τμήματα Ενταξης των Νηπιαγωγείων και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σύμφωνα με το especial.gr, μετά την επεξεργασία των αιτημάτων για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, τα σχέδια των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων προωθήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών και αυτή τη στιγμή η Απόφαση για ίδρυση Τμημάτων Ενταξης στα Δημοτικά σχολεία βρίσκεται προς δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), στο Εθνικό Τυπογραφείο (ΕΤ).

Η Απόφαση με τα νέα Τμήματα Ενταξης των Νηπιαγωγείων βρίσκεται ακόμη στο Υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται σύντομα να κατευθυνθεί και αυτή στο Εθνικό Τυπογραφείο για ΦΕΚ.

Τμήματα Ενταξης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Υπενθυμίζουμε πως για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα νέα Τμήματα Ενταξης έχει ολοκληρωθεί η σχετική ίδρυση Τμημάτων με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπ’ αριθ. 149773 «Ίδρυση τμημάτων ένταξης σε δημόσιες σχολικές μονάδες τυπικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και επαγγελματικής κατεύθυνσης».

Η διαδικασία για την ίδρυση νέων Τμημάτων Ενταξης σε δημόσιες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει με την έκδοση Εγκυκλίου υποβολής συγκεκριμένων προτάσεων από τις 27 Απριλίου του 2021 και στην Εγκύκλιο αυτή τέθηκαν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες, παράμετροι και συνισταμένες, προκειμένου να εξακριβωθούν και να αποτυπωθούν οι ανάγκες των μαθητών που χρειάζονται υποστήριξη από τμήματα ένταξης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις μαθητές και σχετική πρόταση από διαγνωστική υπηρεσία.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προσφυγικα
Προσφυγικά Αλεξάνδρας: Σε κρίσιμη κατάσταση απεργός πείνας – Στα 38,6 κιλά η Suzon Doppagne
Σοβαρή επιδείνωση της υγείας των απεργών πείνας καταγράφουν οι γιατροί της Κοινότητας – Συνεχίζεται η κινητοποίηση στα Κατειλημμένα Προσφυγικά
Προσφυγικά Αλεξάνδρας: Σε κρίσιμη κατάσταση απεργός πείνας – Στα 38,6 κιλά η Suzon Doppagne
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες 2026: Επίδομα 1.000 ευρώ για επιτυχόντες – Ποιοι το δικαιούνται
Μόνιμη οικονομική ενίσχυση για μαθητές αγροτικών οικογενειών που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των εξετάσεων
Πανελλήνιες 2026: Επίδομα 1.000 ευρώ για επιτυχόντες – Ποιοι το δικαιούνται
Πυροσβέστης με μάνικα και πίσω του όχημα της Πυροσβεστικής
Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: ‘Ήχησε το «112» - Ισχυρές δυνάμεις στο μέτωπο
Σε πλήρη κινητοποίηση η Πυροσβεστική στην Περαχώρα – Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ εξετάζεται πιθανή ανθρώπινη αιτία
Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: ‘Ήχησε το «112» - Ισχυρές δυνάμεις στο μέτωπο