ΔΙΕΚ
Το κονδύλι για τη πρακτική άσκηση λήγει στις 30/06/2023 και ως εκ τούτου όσοι έχουν ξεκινήσει τη πρακτική τους από 01/03/2023 και μετά δεν θα λάβουν καμία πληρωμή

Ο βουλευτής Α΄ Αθηνών και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης και η βουλευτής Ιωαννίνων και αναπλ. τομεάρχης Παιδείας Μερόπη Τζούφη κατέθεσαν αναφορά στη Βουλή την επιστολή του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Αττικής (ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής).

Στην επιστολή ο ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής εκφράζει την γενικευμένη αντίδραση και αγανάκτηση του συνόλου των σπουδαστών των Δημόσιων ΙΕΚ σχετικά με την κατάργηση της πληρωμής της πρακτικής άσκησης.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς

Θέμα: «Απαράδεκτη κατάργηση της πληρωμής της πρακτικής μας άσκησης».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη καταθέτουν ως αναφορά προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την επιστολή του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Αττικής (ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής) σχετικά με την απαράδεκτη κατάργηση της πληρωμής της πρακτικής άσκησης.

Με την επιστολή ο ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής, που εκπροσωπεί πάνω από 4000 σπουδαστών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., εκφράζει την γενικευμένη αντίδραση και αγανάκτηση του συνόλου των σπουδαστών σχετικά με το θέμα της πρακτικής άσκησης, καθώς το κονδύλι για τη πρακτική άσκηση λήγει στις 30/06/2023 και ως εκ τούτου όσοι συνάδελφοι τους που έχουν ξεκινήσει τη πρακτική τους από 01/03/2023 και μετά δεν θα λάβουν καμία πληρωμή.

Επιπλέον, ο ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. απαιτεί οι σπουδαστές να έχουν δικαιώματα και αμοιβή ίδια με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου που εργάζονται και εν συνεχεία επισημαίνει τη διαφωνία του με τις κατευθύνσεις της αριθμ. K5/97484//26.08.2021 (Β' 3938) κοινής υπουργικής απόφασης. Τέλος, ο ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής επισημαίνει ότι είναι απολύτως δίκαιη και αναγκαία η άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του, τα οποία διαλαμβάνει στην επιστολή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θέρμανση στα σχολεία
Αιτωλοακαρνανία: «Σχολεία λειτουργούν χωρίς άδεια, με ακατάλληλες αίθουσες»
Προβλήματα σχολικής στέγης: «Άκρως απαραίτητο να σχεδιαστεί ΤΩΡΑ ολοκληρωμένη πρόταση για τη σχολική στέγη από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την...
Αιτωλοακαρνανία: «Σχολεία λειτουργούν χωρίς άδεια, με ακατάλληλες αίθουσες»