ΔΙΕΚ
Το κονδύλι για τη πρακτική άσκηση λήγει στις 30/06/2023 και ως εκ τούτου όσοι έχουν ξεκινήσει τη πρακτική τους από 01/03/2023 και μετά δεν θα λάβουν καμία πληρωμή

Ο βουλευτής Α΄ Αθηνών και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης και η βουλευτής Ιωαννίνων και αναπλ. τομεάρχης Παιδείας Μερόπη Τζούφη κατέθεσαν αναφορά στη Βουλή την επιστολή του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Αττικής (ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής).

Στην επιστολή ο ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής εκφράζει την γενικευμένη αντίδραση και αγανάκτηση του συνόλου των σπουδαστών των Δημόσιων ΙΕΚ σχετικά με την κατάργηση της πληρωμής της πρακτικής άσκησης.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς

Θέμα: «Απαράδεκτη κατάργηση της πληρωμής της πρακτικής μας άσκησης».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη καταθέτουν ως αναφορά προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την επιστολή του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Αττικής (ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής) σχετικά με την απαράδεκτη κατάργηση της πληρωμής της πρακτικής άσκησης.

Με την επιστολή ο ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής, που εκπροσωπεί πάνω από 4000 σπουδαστών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., εκφράζει την γενικευμένη αντίδραση και αγανάκτηση του συνόλου των σπουδαστών σχετικά με το θέμα της πρακτικής άσκησης, καθώς το κονδύλι για τη πρακτική άσκηση λήγει στις 30/06/2023 και ως εκ τούτου όσοι συνάδελφοι τους που έχουν ξεκινήσει τη πρακτική τους από 01/03/2023 και μετά δεν θα λάβουν καμία πληρωμή.

Επιπλέον, ο ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. απαιτεί οι σπουδαστές να έχουν δικαιώματα και αμοιβή ίδια με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου που εργάζονται και εν συνεχεία επισημαίνει τη διαφωνία του με τις κατευθύνσεις της αριθμ. K5/97484//26.08.2021 (Β' 3938) κοινής υπουργικής απόφασης. Τέλος, ο ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής επισημαίνει ότι είναι απολύτως δίκαιη και αναγκαία η άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του, τα οποία διαλαμβάνει στην επιστολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

farmaka
Δωρεάν η προληπτική αγωγή PrEP για τον HIV – Πώς θα χορηγείται
Θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων, με στόχο την προστασία ατόμων που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να μολυνθούν...
Δωρεάν η προληπτική αγωγή PrEP για τον HIV – Πώς θα χορηγείται