ΔΙΕΚ
Το κονδύλι για τη πρακτική άσκηση λήγει στις 30/06/2023 και ως εκ τούτου όσοι έχουν ξεκινήσει τη πρακτική τους από 01/03/2023 και μετά δεν θα λάβουν καμία πληρωμή

Ο βουλευτής Α΄ Αθηνών και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης και η βουλευτής Ιωαννίνων και αναπλ. τομεάρχης Παιδείας Μερόπη Τζούφη κατέθεσαν αναφορά στη Βουλή την επιστολή του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Αττικής (ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής).

Στην επιστολή ο ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής εκφράζει την γενικευμένη αντίδραση και αγανάκτηση του συνόλου των σπουδαστών των Δημόσιων ΙΕΚ σχετικά με την κατάργηση της πληρωμής της πρακτικής άσκησης.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς

Θέμα: «Απαράδεκτη κατάργηση της πληρωμής της πρακτικής μας άσκησης».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη καταθέτουν ως αναφορά προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την επιστολή του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Αττικής (ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής) σχετικά με την απαράδεκτη κατάργηση της πληρωμής της πρακτικής άσκησης.

Με την επιστολή ο ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής, που εκπροσωπεί πάνω από 4000 σπουδαστών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., εκφράζει την γενικευμένη αντίδραση και αγανάκτηση του συνόλου των σπουδαστών σχετικά με το θέμα της πρακτικής άσκησης, καθώς το κονδύλι για τη πρακτική άσκηση λήγει στις 30/06/2023 και ως εκ τούτου όσοι συνάδελφοι τους που έχουν ξεκινήσει τη πρακτική τους από 01/03/2023 και μετά δεν θα λάβουν καμία πληρωμή.

Επιπλέον, ο ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. απαιτεί οι σπουδαστές να έχουν δικαιώματα και αμοιβή ίδια με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου που εργάζονται και εν συνεχεία επισημαίνει τη διαφωνία του με τις κατευθύνσεις της αριθμ. K5/97484//26.08.2021 (Β' 3938) κοινής υπουργικής απόφασης. Τέλος, ο ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής επισημαίνει ότι είναι απολύτως δίκαιη και αναγκαία η άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του, τα οποία διαλαμβάνει στην επιστολή.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσκόπηση, εκλογές
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Υποχωρεί η Νέα Δημοκρατία, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ – Ρευστό το πολιτικό σκηνικό
Απώλειες για το κυβερνών κόμμα, άνοδος της αντιπολίτευσης και έντονη ανησυχία των πολιτών για ακρίβεια και οικονομία
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Υποχωρεί η Νέα Δημοκρατία, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ – Ρευστό το πολιτικό σκηνικό
μπατιστατου
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέα θητεία για την Πρύτανη Άννα Κ. Μπατιστάτου
Νέα θητεία για την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια Άννα Κ. Μπατιστάτου, μετά από ομόφωνη εκλογή από το Συμβούλιο Διοίκησης
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέα θητεία για την Πρύτανη Άννα Κ. Μπατιστάτου
Μητρώο εκπαιδευτών ΣΑΕΚ
Ενημέρωση αποφοίτων ΣΑΕΚ (πρ. ΙΕΚ) για τις επικείμενες εξετάσεις
Νέα ενημέρωση για τους απόφοιτους ΣΑΕΚ - "Ξεκλειδώνουν" οι εξετάσεις - Άμεσα αναμένονται ανακοινώσεις! Τι αλλάζει για τους απόφοιτους
Ενημέρωση αποφοίτων ΣΑΕΚ (πρ. ΙΕΚ) για τις επικείμενες εξετάσεις