κατάληψη θεάτρου Rex
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
«Αποφασίζουμε να βάλουμε μία άνω τελεία - Ο αγώνας δεν σταματάει εδώ»

Λήγει μετά από 50 ημέρες η κατάληψη του ΡΕΞ, που είχε πραγματοποιηθεί από καλλιτέχνες και σπουδαστές, οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα και την υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Μάλιστα, πριν αποχωρήσουν θα προβούν σε τελευταίες δράσεις στο κτήριο του ΡΕΞ. Σήμερα οι «πόρτες» του θα είναι ανοιχτές από τις 12:00 μέχρι το βράδυ για κουβέντα, συνέλευση, performances και μουσική συναυλία.

Η ανακοίνωση:

Μετά από 50 μέρες κατάληψης του ΡΕΞ, το σώμα της συνέλευσης, οι καλλιτέχνες, οι εργαζόμενες/οι στις τέχνες, τα σπουδαστά, εμείς οι δημιουργοί του παρόντος και του μέλλοντος αφουγκραζόμεν@ τη στιγμή και την μεταβλητότητα του αγώνα αποφασίζουμε να βάλουμε μια άνω τελεία.

Μετά από 50 μέρες κατάληψης του κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου, ύστερα από μια σειρά πολυμορφικών δράσεων, ζυμώσεων, συνελεύσεων, συζητήσεων και ουσιώδους αλληλεπίδρασης εντός αλλά και εκτός καλλιτεχνικού κόσμου, η συνέλευση παίρνει την απόφαση να αποχωρήσει από το κτίριο ΡΕΞ.

Η απόφαση αυτή δεν έγκειται στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο φάνηκε πολύ κατώτερο των περιστάσεων και υπηρέτησε μια μετριοπαθή στάση. Η θέση του απέναντι στο πρωτοφανές κίνημα των καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε, ήταν αναντίστοιχη της ιστορικότητας του αγώνα. Η σημερινή εντολή τους για διακοπή του ρεύματος τη Δευτέρα φανέρωσε πως υπηρετούν την πολιτική βούληση της εξουσίας όπως ορίζει και η θεσμική τους θέση.

Ο αγώνας δεν σταματάει

Η αγωνία μας για την ζωή είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας και δημιουργίας του ανοίκειου, του καινούργιου, του άλλου και όλων όσων ονειρευόμαστε.

Το Σάββατο 1η Απρίλη στις 12:00 οι πόρτες του ΡΕΞ ανοίγουν για να συνδιαμορφώσουμε τις λέξεις του αγώνα γύρω από ένα τραπέζι επαναστατικών αιτημάτων.

Την ίδια μέρα στις 16:00 καλούμε ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όλα τ@ εργαζόμεν@ στον πολιτισμό αλλά και κάθε κλάδο, τ@ σπουδαστ@ των δραματικών σχολών και όλων των καλλιτεχνικών σπουδών, τους φοιτητικούς συλλόγους, αλλά και όσ@ αλληλέγγυ@ πέρασαν από την κατάληψη αφιερώνοντας χρόνο στον αγώνα και είδαν τον εαυτό τους μέσα στις στιγμές αυτού.

Στη συνέχεια το Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ (Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού) φιλοξενείται στο ΡΕΞ παρουσιάζοντας μια σειρά από performances και προβολές χορού.

Τέλος, το βράδυ στις 22:00 ακολουθεί μουσικό live οικονομικής ενίσχυσης.

Η ακριβής ώρα, ημέρα εξόδου θα ανακοινωθεί σύντομα!

Σας περιμένουμε στις δράσεις των τελευταίων ημερών του ΡΕΞ, ώστε να γίνουν σπορά για το αύριο.

Συντονισμός Εργαζομένων στον Χώρο των Τεχνών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σκαρμούτσος
Δημήτρης Σκαρμούτσος: Η εξομολόγηση για τη μακρόχρονη μάχη με τα ναρκωτικά
Ο γνωστός σεφ μιλά ανοιχτά για τη μάχη με τα ναρκωτικά, την αυτοαπαξίωση και το σημείο καμπής που του έσωσε τη ζωή
Δημήτρης Σκαρμούτσος: Η εξομολόγηση για τη μακρόχρονη μάχη με τα ναρκωτικά
Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο πρ. Αμερικής κ. Δημήτριο
ΑΠΘ: Τιμά τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο πρ. Αμερικής κ. Δημήτριο με το έμβλημα «Άγιος Δημήτριος»

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελειών του

ΑΠΘ: Τιμά τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο πρ. Αμερικής κ. Δημήτριο με το έμβλημα «Άγιος Δημήτριος»
athens
Ανακαίνιση με επιδότηση έως 36.000 ευρώ: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια και υδραυλικά το 2026
Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για πλακάκια, υδραυλικά και δάπεδα – Δικαιούχοι, κριτήρια και ημερομηνίες
Ανακαίνιση με επιδότηση έως 36.000 ευρώ: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια και υδραυλικά το 2026
Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: 1,8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση αθλητικών χώρων στον Ωρωπό
Απόφαση της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη για τη βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών χώρων του Δήμου Ωρωπού
Ζαχαράκη: 1,8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση αθλητικών χώρων στον Ωρωπό