Εθνικό Θέατρο
Alexandros Michailidis / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και το Διοικητικό Συμβούλιο κάνουν έκκληση να τερματιστεί άμεσα η κατάληψη στο ΡΕΞ

Έληξε, την Πέμπτη 23 Μαρτίου, κατόπιν απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής Σπουδαστών Δραματικών Σχολών, η κατάληψη στο κτήριο Τσίλλερ, με την εξέλιξη αυτή ν' αποτελεί έναυσμα για την άμεση επανεκκίνηση των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου και για την ομαλή επαναλειτουργία του διοικητικού και τεχνικού έργου στο κτήριο.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι ημέρες και ώρες επανέναρξης των παραστάσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρώτης κρατικής σκηνής, το κτήριο επιθεωρήθηκε από τους υπαλλήλους του θεάτρου και διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν προκληθεί φθορές.

«Παρόλο που η αναστολή της δραστηριότητάς του υπήρξε οδυνηρή, το Εθνικό Θέατρο αντιμετωπίζει με σεβασμό (όπως άλλωστε επανειλημμένως διατυπώθηκε με τις από 28.12.2022, 09.02.2023 και 24.02.2023 δημόσιες ανακοινώσεις του) τα δίκαια αιτήματα για τη διαβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, και θα συνεχίσει να συμβάλλει προγραμματικά στην αναγκαία θεσμική διαβούλευση για τη νομοθετική κατοχύρωσή της» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Γιάννης Μόσχος και το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου.

Ταυτόχρονα, καλούν τους αρμόδιους φορείς σε εξέταση κάθε εύλογου αιτήματος που μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες σπουδών, και να προβλέψει υποστηρικτικές παροχές προς τους σπουδαστές. Για τα θέματα αυτά, όπως σημειώνουν, θα συνεχιστεί ο διάλογος με το Σύλλογο Σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Την ίδια στιγμή, αναφέρουν πως «σε αντίθεση με τις αποφάσεις των συντονιστικών οργάνων σπουδαστών που οδήγησαν στη λύση των καταλήψεων της Δραματικής Σχολής και του κτηρίου Τσίλλερ, η συνέχιση της κατάληψης στο κτήριο ΡΕΞ από πρόσωπα που δεν βρίσκονται σε οποιαδήποτε σχέση με το Εθνικό Θέατρο δεν έχει καμία ηθική νομιμοποίηση ή πρακτική αποτελεσματικότητα για τη διεκδίκηση αιτημάτων της καλλιτεχνικής κοινότητας».

«Έχουμε την ακλόνητη πεποίθηση ότι το ανοικτό Εθνικό Θέατρο είναι μονόδρομος ώστε να συνεχίσει να επιτελεί την πολιτιστική αποστολή του, αλλά και να συμβάλλει στην ευόδωση των αιτημάτων αυτών» επισημαίνεται στην ανακοίνωσή τους και καλούν όσους παραμένουν στο κτήριο ΡΕΞ να λύσουν άμεσα την κατάληψη και την Δευτέρα 27/3 08:00 να γίνει η παράδοση-παραλαβή του κτηρίου στους υπευθύνους του Εθνικού Θεάτρου. Σε άλλη περίπτωση, όπως αναφέρουν, η Διοίκηση του Θεάτρου θα αναγκαστεί να προχωρήσει στην διακοπή της διοικητικής υποστήριξης του κτηρίου (με απόσυρση μεταξύ άλλων του προσωπικού ασφαλείας), και στην ανάληψη κάθε άλλης αναγκαίας νόμιμης ενέργειας για την επάνοδο του κτηρίου στη σκοπούμενη λειτουργία του.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tramp_maler_2532019.jpg
Η Βουλή περιορίζει τις εξουσίες Τραμπ ενώ ξεκινά έρευνα για τον πόλεμο με το Ιράν
Πολιτικό πλήγμα για τον Τραμπ: Η Βουλή περιορίζει τις πολεμικές εξουσίες του απέναντι στο Ιράν
Η Βουλή περιορίζει τις εξουσίες Τραμπ ενώ ξεκινά έρευνα για τον πόλεμο με το Ιράν
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου ο Αντώνιος Σπυριδάκης
Η τοποθέτηση νέου Διευθυντή έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο...
Νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου ο Αντώνιος Σπυριδάκης
ΔΟΕ
ΔΟΕ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 9 Ιουνίου
Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 Ιουνίου για τις περικοπές σε διορισμούς και προσλήψεις
ΔΟΕ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 9 Ιουνίου
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες 2026: Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
Πανελλαδικές 2026: Το alfavita θα παρουσιάσει και σήμερα όπως κάθε μέρα πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις
Πανελλήνιες 2026: Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ