sxoleia
Την στήριξή της δηλώνει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων στον αγώνα των γονιών του 17ου Δημοτικού Σχολείου

Τη συμπαράστασή της εκφράζει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων μέσω ανακοίνωσή της στον αγώνα των γονιών του 17ου Δημοτικού Σχολείου, με στόχο την κάλυψη διδακτικού κενού που προέκυψε μέσα στη χρονιά και δεν καλύφθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση ΠΕ Χανίων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκπαιδευτικός του ολοήμερου να μετακινηθεί στην πρωινή ζώνη, με συνέπεια να κλείσει τμήμα του, δημιουργώντας προβλήματα στις οικογένειες.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, «Ξεκαθαρίζουμε πως η προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ, της Διεύθυνσης ΠΕ Χανίων και ορισμένων ΜΜΕ να παρουσιάσουν ως υπεύθυνους για τα κενά τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που παίρνουν άδειες (;) και να μας στρέψουν ενάντια στους δασκάλους των παιδιών μας, θα πέσει στο κενό!».

Αιτήματά τους είναι η άμεση επίλυση του προβλήματος, η κάλυψη των κενών σε όλα τα σχολεία των Χανίων και οι μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών.

Τέλος, καλούν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση ΠΕ Χανίων, την Τρίτη 4 Απριλίου, στις 9 π.μ.

Η ανακοίνωση

«Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Γονέων του 17ου Δημοτικού Σχολείου, που διεκδικούν το αυτονόητο. Δάσκαλο για τα παιδιά τους!

Πιο συγκεκριμένα, στο σχολείο έχει προκύψει κενό σε πρωινό τμήμα μετά τη μετακίνηση της διευθύντριας στα μέσα της χρονιάς, το οποίο δεν καλύφθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση ΠΕ Χανίων και έφερε ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση εκπαιδευτικού από το ολοήμερο στην πρωινή ζώνη. Ως συνέπεια αυτού έκλεισε τμήμα του ολοήμερου, γεγονός το οποίο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό των γονέων

Πρόκειται για μια συνήθη τακτική που ακολουθείται εδώ και χρόνια, εξαιτίας της υποστελέχωσης των σχολείων. Έτσι παρακολουθούμε κάθε σχολική χρονιά να ξεκινάει, αλλά και να τελειώνει, με χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά και σοβαρές συνέπειες για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Ξεκαθαρίζουμε πως η προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ, της Διεύθυνσης ΠΕ Χανίων και ορισμένων ΜΜΕ να παρουσιάσουν ως υπεύθυνους για τα κενά τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που παίρνουν άδειες (;) και να μας στρέψουν ενάντια στους δασκάλους των παιδιών μας, θα πέσει στο κενό!

  • Δε φταίνε οι εκπαιδευτικοί που έχουν απομείνει στις λίστες των αναπληρωτών, που Μάρτη μήνα, δεν παρατάνε τα σπίτια και τις οικογένειές τους για να έρθουν στα Χανιά, να πληρώσουν υπέρογκα ενοίκια (αν βρουν σπίτι) για 3 μήνες.
  • Δε φταίνε οι εκπαιδευτικοί που αρρωσταίνουν ή που παρά τις δύσκολες συνθήκες και την αβεβαιότητα δημιουργούν οικογένεια και κάνουν χρήση του αναφαίρετου δικαιώματος σε αναρρωτικές, άδειες εγκυμοσύνης, ανατροφής, πατρότητας, κ.ά. Δικαιώματα που θα έπρεπε να απολαμβάνουμε όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς.
  • Δε φταίνε οι εκπαιδευτικοί, που προσπαθούν να μορφώσουν τα παιδιά μας, στην πλειοψηφία τους, χωρίς εξοπλισμό, αναγκαίες υποδομές και στήριξη από το κράτος και τα υπουργεία παιδείας.

Αν οι αρμόδιοι ψάχνουν να βρουν ποιος φταίει τόσα χρόνια για τα κενά στα σχολεία, θα πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους. Αν τους ένοιαζαν τα κενά θα ικανοποιούσαν το πάγιο αίτημα γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, ώστε όλα τα σχολεία να είναι πλήρως στελεχωμένα από την 1η Σεπτέμβρη κάθε χρόνο, με πρόβλεψη για επιπλέον προσωπικό στη διάθεση των διευθύνσεων για την κάλυψη έκτακτων κενών. 

Και εδώ όμως, όπως και για κάθε ζήτημα που αφορά στη λειτουργία των σχολείων και τη μόρφωση των παιδιών μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εγκληματική λογική κόστους-οφέλους, που αφήνει σκληρό αποτύπωμα πρώτα και κύρια στο δικαίωμα των μαθητών για μόρφωση και ζωή.  

Διεκδικούμε:

  • Να καλυφθεί άμεσα το κενό στο 17ο Δημοτικό Σχολείο.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό σε όλα τα σχολεία των Χανίων.
  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Να μην έρθει άλλη χρονιά που τα παιδιά θα ψάχνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς τον δάσκαλό τους.

Καλούμε όλους τους γονείς, τους συλλόγους γονέων, τους εκπαιδευτικούς μας την Τρίτη 4 Απριλίου, στις 9 π.μ. σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση ΠΕ Χανίων!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημοτικά Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο αποχώρησης των μαθητών

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λαχανικά
Αυτό είναι το πασίγνωστο λαχανικό που προστατεύει άμυνα και όραση και μάχεται τον καρκίνο
Είναι «φτωχή» σε σάκχαρα, θερμίδες, υδατάνθρακες και κακά λιπαρά, κάτι που την καθιστά ιδανική προσθήκη σε κάθε υγιεινή διατροφή
Αυτό είναι το πασίγνωστο λαχανικό που προστατεύει άμυνα και όραση και μάχεται τον καρκίνο