aimodosia
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου, 1ο ΓΕΛ Συκεών

Συνεχίζοντας τις δράσεις αιμοδοσίας, οι Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλούν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί:

Τετάρτη 5 Απριλίου, 1ο ΓΕΛ Συκεών, Επταπυργίου 150

Ώρες αιμοδοσίας: 08:30-13:00.

Αιμοδοσία και Covid-19: Σύμφωνα με ενημέρωση από το Ιπποκράτειο ΓΝΘ, αν κάποιος/α έχει κάνει το εμβόλιο για την Covid-19, μπορεί να δώσει αίμα 2-3 μέρες μετά, εφόσον δεν έχει συμπτώματα. Αν κάποιος/α έχει νοσήσει από Covid-19, μπορεί να δώσει αίμα έναν (1) μήνα μετά την παύση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση της σχετικής αγωγής.

Οι άντρες μπορούν να δίνουν αίμα κάθε 3-4 μήνες και οι γυναίκες κάθε 4-6 μήνες. Ας έχουμε κατά νου ότι, σύμφωνα με το ΕΚΕΑ, κάθε φιάλη αίματος μπορεί να σώσει τρεις ζωές.

Η προετοιμασία για την αιμοδοσία είναι απλή: Πρέπει να μην έχουμε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ και να έχουμε φάει ένα ελαφρύ πρωινό πριν πάμε να δώσουμε αίμα. Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την αιμοδοσία θα βρούμε εδώ.

Όποιος/α επιθυμεί να δώσει αίμα για τις ΕΛΜΕ, αλλά δεν μπορεί να προσέλθει στις παραπάνω ημερομηνίες, μπορεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς να πηγαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» και να δίνει αίμα για την τράπεζα αίματος των ΕΛΜΕ, στις ημέρες και ώρες αιμοληψιών του.

Τα στοιχεία της τράπεζας αίματος των ΕΛΜΕ είναι: «Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» και ο αριθμός μητρώου είναι 14147.

Όποιος/α επιθυμεί να πάρει αίμα από την τράπεζα αίματος της Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μπορεί να απευθύνεται στα μέλη των Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ. Ακόμη, μπορεί να στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected] αναγράφοντας τα στοιχεία του/της, ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο του ατόμου που θα λάβει το αίμα, νοσοκομείο νοσηλείας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Οι αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ προκηρύσσονται από τα Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ και γίνονται με τον ίδιο τρόπο που γίνονται από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και τις άλλες ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα.

Όσοι/ες έχουν απορίες σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις της αιμοδοσίας, μπορούν να ανατρέξουν στη διεύθυνση http://ekea.gr/ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας).

Πληροφορίες για την έκδοση Ταυτότητας Εθελοντή Αιμοδότη θα βρείτε εδώ.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας κάνοντας κλικ εδώ ή σκανάροντας:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 12/1 λόγω κακοκαιρίας

Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση

Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stratiotikes_sxoles.jpg
Στρατιωτικές Σχολές: Σε ΦΕΚ ο νέος νόμος 5265/2026 – Ριζικές αλλαγές σε ΑΣΣΥ, ΑΣΕΙ και ακαδημαϊκή εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσαφηνιστούν, μέσω υπουργικών αποφάσεων, κρίσιμες λεπτομέρειες εφαρμογής – ιδίως για τις αντιστοιχίσεις και τα...
Στρατιωτικές Σχολές: Σε ΦΕΚ ο νέος νόμος 5265/2026 – Ριζικές αλλαγές σε ΑΣΣΥ, ΑΣΕΙ και ακαδημαϊκή εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων