aimodosia
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου, 1ο ΓΕΛ Συκεών

Συνεχίζοντας τις δράσεις αιμοδοσίας, οι Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλούν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί:

Τετάρτη 5 Απριλίου, 1ο ΓΕΛ Συκεών, Επταπυργίου 150

Ώρες αιμοδοσίας: 08:30-13:00.

Αιμοδοσία και Covid-19: Σύμφωνα με ενημέρωση από το Ιπποκράτειο ΓΝΘ, αν κάποιος/α έχει κάνει το εμβόλιο για την Covid-19, μπορεί να δώσει αίμα 2-3 μέρες μετά, εφόσον δεν έχει συμπτώματα. Αν κάποιος/α έχει νοσήσει από Covid-19, μπορεί να δώσει αίμα έναν (1) μήνα μετά την παύση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση της σχετικής αγωγής.

Οι άντρες μπορούν να δίνουν αίμα κάθε 3-4 μήνες και οι γυναίκες κάθε 4-6 μήνες. Ας έχουμε κατά νου ότι, σύμφωνα με το ΕΚΕΑ, κάθε φιάλη αίματος μπορεί να σώσει τρεις ζωές.

Η προετοιμασία για την αιμοδοσία είναι απλή: Πρέπει να μην έχουμε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ και να έχουμε φάει ένα ελαφρύ πρωινό πριν πάμε να δώσουμε αίμα. Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την αιμοδοσία θα βρούμε εδώ.

Όποιος/α επιθυμεί να δώσει αίμα για τις ΕΛΜΕ, αλλά δεν μπορεί να προσέλθει στις παραπάνω ημερομηνίες, μπορεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς να πηγαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» και να δίνει αίμα για την τράπεζα αίματος των ΕΛΜΕ, στις ημέρες και ώρες αιμοληψιών του.

Τα στοιχεία της τράπεζας αίματος των ΕΛΜΕ είναι: «Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» και ο αριθμός μητρώου είναι 14147.

Όποιος/α επιθυμεί να πάρει αίμα από την τράπεζα αίματος της Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μπορεί να απευθύνεται στα μέλη των Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ. Ακόμη, μπορεί να στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected] αναγράφοντας τα στοιχεία του/της, ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο του ατόμου που θα λάβει το αίμα, νοσοκομείο νοσηλείας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Οι αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ προκηρύσσονται από τα Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ και γίνονται με τον ίδιο τρόπο που γίνονται από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και τις άλλες ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα.

Όσοι/ες έχουν απορίες σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις της αιμοδοσίας, μπορούν να ανατρέξουν στη διεύθυνση http://ekea.gr/ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας).

Πληροφορίες για την έκδοση Ταυτότητας Εθελοντή Αιμοδότη θα βρείτε εδώ.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας κάνοντας κλικ εδώ ή σκανάροντας:

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

agori-viasmos-seksoualiki-parenoxlisi.jpg
Τρόμος στη Κρήτη: 34χρονος παρενοχλούσε μαθητές και τους πρόσφερε χρήματα για να τον ακολουθήσουν
Το χρονικό της εφιαλτικής καταδίωξης των ανηλίκων στα Χανιά και η επεισοδιακή σύλληψη του δράστη στο Ενετικό Λιμάνι.
Τρόμος στη Κρήτη: 34χρονος παρενοχλούσε μαθητές και τους πρόσφερε χρήματα για να τον ακολουθήσουν
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Σακελλαρίδης από τη Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για ενότητα και κοινό βηματισμό στην Αριστερά
«Η κοινωνία ζητά αξιόπιστες λύσεις απέναντι στην ακρίβεια και την πολιτική ρευστότητα», τόνισε ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς
Σακελλαρίδης από τη Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για ενότητα και κοινό βηματισμό στην Αριστερά
Σχολικές εξετάσεις
Πρότυπα Σχολεία: Ανοίγει η διαδικασία πρόσβασης στα γραπτά – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Από τις 8 έως τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για την επίδειξη των απαντητικών φύλλων – Τι προβλέπεται για τη διαδικασία και ποιοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης
Πρότυπα Σχολεία: Ανοίγει η διαδικασία πρόσβασης στα γραπτά – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
ΜΑΘΗΤΕΣ
Δημογραφικό «καμπανάκι» για τα σχολεία: Σχεδόν 76.000 λιγότεροι μαθητές μέσα σε πέντε χρόνια
Η μείωση των γεννήσεων και η γήρανση του πληθυσμού αλλάζουν τον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας – Οι προβλέψεις για τις επόμενες δεκαετίες προκαλούν...
Δημογραφικό «καμπανάκι» για τα σχολεία: Σχεδόν 76.000 λιγότεροι μαθητές μέσα σε πέντε χρόνια