εκπαιδευτικοι
Η πρόθεση του ΥΠΑΙΘ είναι να γίνουν άμεσα οι διορισμοί, ακόμα και πριν τις εκλογές, με ανάληψη υπηρεσίας από τη νέα σχολική χρονιά

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) σχετικά με τα κοινοποιηθέντα από το ΥΠΑΙΘ οργανικά κενά εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ΠΕ70, με αφορμή την Εγκύκλιο Μετατάξεων για το 2023, τα οποία ανέρχονται σε 1.184, πράγμα το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου, ο οποίος θεωρεί πως τα οργανικά κενά θα έπρεπε να είναι 1.733.

Μετά από επίσκεψη μελών του ΠΑΣΑΔ στο Υπουργείο προέκυψαν τα εξής:

Τα κενά των Μετατάξεων δεν αποτελούν το σύνολο των οργανικών κενών του κλάδου ΠΕ70. Ο αριθμός των διορισμών που θα δοθεί στον κλάδο των Δασκάλων αναφορικά με την κατανομή των 3.772 νέων μόνιμων διορισμών φαίνεται να πλησιάζει τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων (1.143)

Διορισμοί θα πραγματοποιηθούν  πρώτα στη Γενική και όταν βγουν οι οριστικοί πίνακες της 3ΕΑ/2022 στην Ειδική.

Η πρόθεση του ΥΠΑΙΘ είναι να γίνουν άμεσα οι διορισμοί, ακόμα και πριν τις εκλογές, με ανάληψη υπηρεσίας από τη νέα σχολική χρονιά.

Η Ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ

Με έκπληξη διαπιστώσαμε στη χθεσινή εγκύκλιο μετατάξεων ότι τα οργανικά κενά των δασκάλων ανέρχονται σε 1184. Σύμφωνα με το υπόμνημά μας, για το οποίο λάβαμε υπόψιν μας ΟΛΕΣ τις υπηρεσιακές μεταβολές της φετινής χρονιάς, τα οργανικά μας κενά θα έπρεπε να είναι 1733, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία. Με άλλα λόγια, “αγνοούνται” 549 κενά.

ΠΑΣΑΔ

Το γεγονός αυτό δε θα μπορούσε να μας αφήσει αμέτοχους. Ως εκ τούτου, σήμερα επισκεφθήκαμε το Υπουργείο, ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το τι έχει συμβεί, αλλά και να προσπαθήσουμε να μάθουμε το τι μέλλει γενέσθαι με τους φετινούς διορισμούς, οι οποίοι θα είναι 3772.

Οι απαντήσεις που λάβαμε μετά τις σημερινές συναντήσεις με τα αρμόδια τμήματα είναι οι εξής: Αναφορικά με τα κενά των μετατάξεων, ΔΕΝ αποτελούν το σύνολο των οργανικών μας κενών, αλλά η πολιτική ηγεσία επέλεξε να διαθέσει μόνο αυτά προς μετάταξη. Στην ερώτηση για το αν τα οργανικά κενά μας, αποτελούν δυνητικά και το ταβάνι των διορισμών, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική. Ωστόσο, μιλώντας πιο συγκεκριμένα για τη φετινή χρονιά, ο αριθμός των διορισμών που θα δοθεί στον κλάδο των δασκάλων φαίνεται να πλησιάζει τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων (1143).

Φυσικά, το πόσο θα προσεγγίσει αυτόν τον αριθμό, δεν είμαστε σε θέση να το πούμε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Επιπλέον και σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις της Υπουργού για διορισμούς πρώτα στη Γενική και όταν βγουν οι οριστικοί πίνακες της 3ΕΑ/2022 στην Ειδική, μας επιβεβαιώθηκε ότι αυτή είναι η πρόθεση. Να κρατηθεί, δηλαδή, ένα κομμάτι (άγνωστο το πόσο) από το σύνολο των 3772 διορισμών, ώστε να δοθεί σε διορισμούς Ειδικής σε μεταγενέστερο χρόνο. Αυτό επιτρέπεται, καθώς η νομοθεσία ορίζει ότι “τρέχει” πρώτα η Ειδική, αλλά ΜΟΝΟ όταν γίνονται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ οι διαδικασίες. Δεν απαγορεύεται να “τρέξει” η Γενική πρώτα και σε μεταγενέστερο χρόνο να έχουμε τους διορισμούς της Ειδικής.

Σχετικά με το πότε θα υλοποιηθούν οι διορισμοί, δεν μπορούμε να παρέχουμε σαφή απάντηση. Ωστόσο, η πρόθεση είναι να γίνουν άμεσα, ακόμα και πριν τις εκλογές, με ανάληψη υπηρεσίας από τη νέα σχολική χρονιά. Άλλωστε, η νομοθεσία επιτρέπει την παράταση ορκωμοσίας έως και 6 μήνες, άρα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να έχουμε άμεσα εξελίξεις.

Συνάδελφοι, η όλη διαδικασία των διορισμών είναι αρκετά ψυχοφθόρα και δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες, ούτε να δημιουργήσουμε προσδοκίες για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Απαιτούμε την διεύρυνση του αριθμού των διορισμών, καθώς και μια δίκαιη και αναλογική κατανομή, ισόποση στα κενά όλων των κλάδων.

Για οτιδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε με νέα ανάρτηση.

ΠΑΣΑΔ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

votana_0.jpg
Τα βότανα «σύμμαχοι» της καρδιάς – Βοηθούν στη χοληστερόλη, στο στρες και στη θλίψη
Τέσσερα φυτά υπόσχονται γιατρειά για τις καρδιές που σημάδεψε η απώλεια, ο πόνος και η θλίψη
Τα βότανα «σύμμαχοι» της καρδιάς – Βοηθούν στη χοληστερόλη, στο στρες και στη θλίψη
lexeis
Τι σημαίνει «drink» στα ελληνικά; Είσθε σίγουροι ότι μπορείτε να το αποδώσετε με μια και μόνο λέξη;
Να γιατί η η Αγγλική γλώσσα δεν μπορεί να είναι λακωνική όπως είναι η Ελληνική
Τι σημαίνει «drink» στα ελληνικά; Είσθε σίγουροι ότι μπορείτε να το αποδώσετε με μια και μόνο λέξη;