Γ.Γ ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης: Κατ΄ εξαίρεση διορισμοί και προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσα στον Αύγουστο
Από ποιους πίνακες θα γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί 3.700 εκπαιδευτικών 

Τον κατ εξαίρεση διορισμό των 3.700 εκπαιδευτικών, που είχε εξαγγείλει πριν από λίγες μέρες η υπουργός Ν. Κεραμέως, θα ζητήσει το υπουργείο Παιδείας έτσι ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν από τις 15 Αυγούστου δήλωσε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ σε επικοινωνία του με το alfavita.gr

 Ανάλογο αίτημα θα γίνει και για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών «έτσι ώστε το πρώτο 10ημερο του Σεπτεμβρίου να βρίσκονται στα σχολεία»

Όπως αναφέρει ο Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας τις επόμενες μέρες θα εκδοθούν τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών καθώς και οι πράξεις  στις οποίες θα ορίζονται οι θέσεις διορισμών κατά ειδικότητα και κλάδο. Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα δυο εμπλεκόμενα υπουργεία  (Οικονομικών και Εσωτερικών) θα ακολουθήσει η έκδοση προκήρυξης  για τον μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών.

Από ποιους πίνακες θα γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί 3.700 εκπαιδευτικών 

Από τους νέους πίνακες (που αναμένονται να έχουν συγκροτηθεί τον Ιούνιο) θα γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών/τριων της επόμενης σχολικής χρονιάς (2023/24) και οι μόνιμοι διορισμοί της επόμενης διετίας 2024 και 2025. Οι νέοι μόνιμοι διορισμοί το 2023 (οι 3.700 που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την υπουργό Παιδείας) θα γίνουν από τους υπάρχοντες ("παλιούς") πίνακες που έχουν ισχύ μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2023.

Πότε «παγώνουν» οι προσλήψεις στο δημόσιο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αναμένεται να «παγώσουν» οι προσλήψεις στο δημόσιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αμέσως μετά τη διάλυση της Βουλής.

Το «πάγωμα» των προσλήψεων προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν2190/94, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα, που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Διοίκηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 28 του ανωτέρω νόμου κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, (Π.Δ.173 / 2014, ΦΕΚ 277 Α ‘/ 31.12.2014), έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν στο διορισμό ή στην πρόσληψη, καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή που αναφέρεται στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του άρθρου 14 παρ.1 του ν.2190 / 1994, όπως ισχύει, εκτός από τις πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας (άρθρο 100 του ν.3528 / 2007) και αργίας, καθώς και τις πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα