Γ.Γ ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης: Κατ΄ εξαίρεση διορισμοί και προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσα στον Αύγουστο
Από ποιους πίνακες θα γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί 3.700 εκπαιδευτικών 

Τον κατ εξαίρεση διορισμό των 3.700 εκπαιδευτικών, που είχε εξαγγείλει πριν από λίγες μέρες η υπουργός Ν. Κεραμέως, θα ζητήσει το υπουργείο Παιδείας έτσι ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν από τις 15 Αυγούστου δήλωσε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ σε επικοινωνία του με το alfavita.gr

 Ανάλογο αίτημα θα γίνει και για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών «έτσι ώστε το πρώτο 10ημερο του Σεπτεμβρίου να βρίσκονται στα σχολεία»

Όπως αναφέρει ο Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας τις επόμενες μέρες θα εκδοθούν τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών καθώς και οι πράξεις  στις οποίες θα ορίζονται οι θέσεις διορισμών κατά ειδικότητα και κλάδο. Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα δυο εμπλεκόμενα υπουργεία  (Οικονομικών και Εσωτερικών) θα ακολουθήσει η έκδοση προκήρυξης  για τον μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών.

Από ποιους πίνακες θα γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί 3.700 εκπαιδευτικών 

Από τους νέους πίνακες (που αναμένονται να έχουν συγκροτηθεί τον Ιούνιο) θα γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών/τριων της επόμενης σχολικής χρονιάς (2023/24) και οι μόνιμοι διορισμοί της επόμενης διετίας 2024 και 2025. Οι νέοι μόνιμοι διορισμοί το 2023 (οι 3.700 που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την υπουργό Παιδείας) θα γίνουν από τους υπάρχοντες ("παλιούς") πίνακες που έχουν ισχύ μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2023.

Πότε «παγώνουν» οι προσλήψεις στο δημόσιο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αναμένεται να «παγώσουν» οι προσλήψεις στο δημόσιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αμέσως μετά τη διάλυση της Βουλής.

Το «πάγωμα» των προσλήψεων προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν2190/94, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα, που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Διοίκηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 28 του ανωτέρω νόμου κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, (Π.Δ.173 / 2014, ΦΕΚ 277 Α ‘/ 31.12.2014), έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν στο διορισμό ή στην πρόσληψη, καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή που αναφέρεται στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του άρθρου 14 παρ.1 του ν.2190 / 1994, όπως ισχύει, εκτός από τις πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας (άρθρο 100 του ν.3528 / 2007) και αργίας, καθώς και τις πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Οφθαλμαπάτη με δέντρο
Οφθαλμαπάτη: Έχετε κοφτερή ματιά; Μπορείτε να βρείτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε 8 δευτερόλεπτα;
Οφθαλμαπάτη: Πού κρύβεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο;
Οφθαλμαπάτη: Έχετε κοφτερή ματιά; Μπορείτε να βρείτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε 8 δευτερόλεπτα;