επίσκεψη Κεραμέως
«Για μια ακόμα φορά τα εκπαιδευτικά κι εργατικά σωματεία της Κέρκυρας, η Ένωση Γονέων, οι μαθητές και οι φοιτητές, διαδήλωσαν ενάντια στην παρουσία της Υπουργού Παιδείας στη Σύνοδο των Πρυτάνεων»

Διαδήλωση οργανώθηκε για να εκφραστεί η αντίθεση στην επίσκεψη της Νίκης Κεραμέως στην Κέρκυρα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΜΕ του νησιού.

Χαρακτηριστικά τονίζεται ότι «η παρουσία της Υπουργού αποτελεί πρόκληση για το νησί, τόσο ως Υπουργός Παιδείας, με την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών κι εκπαιδευτικών να είναι σε πλήρη εξέλιξη μέσω της “αξιολόγησης”, όσο και ως εκπροσώπου μιας κυβέρνησης , η οποία είναι υπεύθυνη για το έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους μέχρι τώρα».

Οι παρευρισκόμενοι θέλησαν να διαδήλωσαν έξω από τον χώρο στον οποίο θα παρευρισκόταν η υπουργός, εντούτοις ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανακοίνωση

«Η παρουσία της Υπουργού αποτελεί πρόκληση για το νησί, τόσο ως Υπουργός Παιδείας, με την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών κι εκπαιδευτικών να είναι σε πλήρη εξέλιξη μέσω της “αξιολόγησης”, όσο και ως εκπροσώπου μιας κυβέρνησης , η οποία είναι υπεύθυνη για το έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους μέχρι τώρα. Ήρθε μάλιστα σε ένα νησί, όπου η πλειοψηφία των σχολικών κτιρίων είναι απαράδεκτη, με κτίρια ετοιμόρροπα και γερασμένα και χωρίς κανένα σχέδιο και προοπτική για βελτίωσή τους, καθιστώντας τα υποψήφια για το επόμενο μεγάλο έγκλημα της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών.

Οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να διαδηλώσουν μπροστά από το Corfu Palace, όπου θα παραβρισκόταν η Υπουργός, αλλά βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσανάλογα ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία τους εμπόδισε το δρόμο. Η πόλη θύμιζε από την προηγούμενη μέρα αστυνομοκρατούμενη πόλη και ο αποκλεισμός του ξενοδοχείου, από πάνοπλους άντρες της αστυνομία επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό. Παρά τις διαβεβαιώσεις των σωματείων, ότι απλά θα περάσει η πορεία μπροστά από το ξενοδοχείο κι ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από τους δασκάλους και τους καθηγητές των παιδιών τους, αυτό δεν κατέστη δυνατό, μια και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να “θάψει” το έγκλημα των Τεμπών και να “πνίξει” κάθε φωνή που αναδεικνύει τις ευθύνες της, επιβάλλοντας “σιγή νεκροταφείου” παντού. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πλησιάσουν στο ξενοδοχείο κι από άλλους δρόμους, αλλά ήταν τόσο ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας που είχε αποκλείσει το ξενοδοχείο από όλες τις μεριές. Είναι πλέον σαφές σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης ότι  μόνο λάθρα, κρυφά και απομονωμένοι από την κοινωνία μπορούν να κυκλοφορούν. Έρχονται σαν τους κλέφτες κι έτσι φεύγουν.

Η πορεία τελικά κατέληξε στο Δημαρχείο, όπου έγινε συμβολική κατάληψη και οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν στη Δήμαρχο για την αστυνομοκρατία και τους αποκλεισμούς ολόκληρων περιοχών, αλλά και την κατάσταση των σχολικών κτιρίων και το επόμενο μεγάλο έγκλημα των κυβερνήσεων και των Δημοτικών αρχών.

Η φιέστα αυτή τη φορά ήταν κρυφή, αλλά τα εκπαιδευτικά κι εργατικά σωματεία της Κέρκυρας, η Ένωση Γονέων, οι μαθητές και οι φοιτητές, έδειξαν για μια ακόμα φορά, ότι οι εκπρόσωποι των εγκληματικών και αντεργατικών πολιτικών των κυβερνήσεων, είναι ανεπιθύμητοι στο νησί, ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους κάθε φορά που το επισκέπτονται και θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να διεκδικούμε τη ζωή και το σχολείο που μας αξίζει.»

Κεραμέως Κέρκυρα 1
Κεραμέως Κέρκυρα 2
Κεραμέως Κέρκυρα 3
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

aloe-recycle.jpg
Σχολεία: Συνεχίζεται η εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City»
Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν διαχωρίσει και να επιβραβεύονται,...
Σχολεία: Συνεχίζεται η εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City»