Μάνος Βουλαρίνος
Είπε: «Σήμερα τον θάνατο των ανθρώπων στο δυστύχημα των Τεμπών εκμεταλλεύονται απ’ ότι άκουσα μαθητές μουσικών σχολείων … αύριο θα τον εκμεταλλευτούν κάποιοι άλλοι»

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παραπέμπεται ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού ΣΚΑΙ Μάνος Βουλαρίνος για τις αναφορές που έκανε με ιδιαίτερα επικριτικό και υποτιμητικό  τρόπο σε ανήλικους μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, μετά από την καταγγελία σε βάρος του από τους γονείς των μαθητών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μ.Βουλαρίνος, σε εκπομπή του ανέφερε: «Σήμερα τον θάνατο των ανθρώπων στο δυστύχημα των Τεμπών εκμεταλλεύονται απ’ ότι άκουσα μαθητές μουσικών σχολείων … αύριο θα τον εκμεταλλευτούν κάποιοι άλλοι ».... και ότι «η μουσική που παίζουν ( οι μαθητές ) είναι ενοχλητική γιατί αν ήξεραν να παίζουν δεν θα πήγαιναν στα ....μουσικά σχολεία.....» 

Οι γονείς απάντησαν  στον «δημοσιογράφο» ότι «αυτά τα παιδιά που «δεν ξέρουν να παίζουν μουσική» καταλαβαίνουν αυτό που ο ίδιος προσπαθεί να συγκαλύψει. Τα παιδιά μας ξέρουν να τιμούν τους νεκρούς σε αντίθεση με τον ίδιο».

Η ανακοίνωση της  Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Σε μια άμεση ανταπόκριση στην καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Η.Ε.Α. και δη η Πρόεδρος κ. Γκουντούνα Δήμητρα μας γνωστοποίησε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ, κ. Μάνου Βουλαρίνου, για παράβαση του άρθρου 7παρ.1, εδ. α΄ και θ΄ του Καταστατικού, που αναφέρεται στη διαγωγή, συμπεριφορά και ήθος των δημοσιογράφων κατά την άσκηση του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας (άρθρ.7παρ.1 εδ.α΄) και στην υποχρέωσή τους να τηρούν όλους τους κανόνες της δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας (άρθρ.7παρ.1 εδ.θ΄).

Ειδικότερα, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Η.Ε.Α. στην από 14-3-2023 Συνεδρίασή του έκρινε βάσιμη την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 693/13-3-2023 καταγγελίας μας και προέβη στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοι
Νέοι Πίνακες Εκπαιδευτικών 2026: Oι Προκηρύξεις 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026, οι ειδικότητες και οι κρίσιμες ημερομηνίες - Αντίστροφη μέτρηση για 150.000 εκπαιδευτικούς
Χρονιά-ορόσημο το 2026 για τους πίνακες εκπαιδευτικών - Η εκτίμηση του ΑΣΕΠ κάνει λόγο για πάνω από 150.000 αιτήσεις, γεγονός που καταδεικνύει το...
Νέοι Πίνακες Εκπαιδευτικών 2026: Oι Προκηρύξεις 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026, οι ειδικότητες και οι κρίσιμες ημερομηνίες - Αντίστροφη μέτρηση για 150.000 εκπαιδευτικούς
δημόσιο
Νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών - Προϊσταμένων μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις και τεστ δεξιοτήτων
Πώς θα γίνεται η επιλογή προϊσταμένων - Η εμπλοκή του ΑΣΕΠ στην αξιολόγηση
Νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών - Προϊσταμένων μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις και τεστ δεξιοτήτων