Μάνος Βουλαρίνος
Είπε: «Σήμερα τον θάνατο των ανθρώπων στο δυστύχημα των Τεμπών εκμεταλλεύονται απ’ ότι άκουσα μαθητές μουσικών σχολείων … αύριο θα τον εκμεταλλευτούν κάποιοι άλλοι»

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παραπέμπεται ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού ΣΚΑΙ Μάνος Βουλαρίνος για τις αναφορές που έκανε με ιδιαίτερα επικριτικό και υποτιμητικό  τρόπο σε ανήλικους μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, μετά από την καταγγελία σε βάρος του από τους γονείς των μαθητών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μ.Βουλαρίνος, σε εκπομπή του ανέφερε: «Σήμερα τον θάνατο των ανθρώπων στο δυστύχημα των Τεμπών εκμεταλλεύονται απ’ ότι άκουσα μαθητές μουσικών σχολείων … αύριο θα τον εκμεταλλευτούν κάποιοι άλλοι ».... και ότι «η μουσική που παίζουν ( οι μαθητές ) είναι ενοχλητική γιατί αν ήξεραν να παίζουν δεν θα πήγαιναν στα ....μουσικά σχολεία.....» 

Οι γονείς απάντησαν  στον «δημοσιογράφο» ότι «αυτά τα παιδιά που «δεν ξέρουν να παίζουν μουσική» καταλαβαίνουν αυτό που ο ίδιος προσπαθεί να συγκαλύψει. Τα παιδιά μας ξέρουν να τιμούν τους νεκρούς σε αντίθεση με τον ίδιο».

Η ανακοίνωση της  Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Σε μια άμεση ανταπόκριση στην καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Η.Ε.Α. και δη η Πρόεδρος κ. Γκουντούνα Δήμητρα μας γνωστοποίησε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ, κ. Μάνου Βουλαρίνου, για παράβαση του άρθρου 7παρ.1, εδ. α΄ και θ΄ του Καταστατικού, που αναφέρεται στη διαγωγή, συμπεριφορά και ήθος των δημοσιογράφων κατά την άσκηση του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας (άρθρ.7παρ.1 εδ.α΄) και στην υποχρέωσή τους να τηρούν όλους τους κανόνες της δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας (άρθρ.7παρ.1 εδ.θ΄).

Ειδικότερα, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Η.Ε.Α. στην από 14-3-2023 Συνεδρίασή του έκρινε βάσιμη την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 693/13-3-2023 καταγγελίας μας και προέβη στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Καταιγισμός μόνιμων προσλήψεων χωρίς Διαγωνισμό (341 θέσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

elmepa
ΕΛΜΕΠΑ: Πιστοποιήθηκε με επιτυχία το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας
Η πιστοποίηση του ΠΠΣ αποτελεί μια σημαντική επιτυχία του Τμήματος Γεωπονίας σε εθνικό επίπεδο και αποδεικνύει την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που...
ΕΛΜΕΠΑ: Πιστοποιήθηκε με επιτυχία το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας
opsyd
ΠΑΣΟΚ για λάθη στον ΟΠΣΥΔ: Ψηφιακή γραφειοκρατία και αδιαφορία για τους κόπους των εκπαιδευτικών
ΠΑΣΟΚ: Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και προσόντα να λαμβάνονται με διαλειτουργικότητα από τα πληροφοριακά συστήματα του Α.Σ.Ε.Π. αυτόματα και όχι...
ΠΑΣΟΚ για λάθη στον ΟΠΣΥΔ: Ψηφιακή γραφειοκρατία και αδιαφορία για τους κόπους των εκπαιδευτικών
panellinies roloi
Πανελλήνιες 2023 - ΕΠΑΛ: Δείτε εδώ όλα τα σημερινά θέματα και τις απαντήσεις
Πανελλαδικές 2023: Τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους του ΕΠΑΛ και οι απαντήσεις των θεμάτων
Πανελλήνιες 2023 - ΕΠΑΛ: Δείτε εδώ όλα τα σημερινά θέματα και τις απαντήσεις
Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών: Πίνακες κατάταξης για απόσπαση Δασκάλων
Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα ένστασης μέσα σε τρεις (03) εργάσιμες μέρες από την επόμενη της ανάρτησης, δηλαδή μέχρι και την Τετάρτη, 14-6-2023
Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών: Πίνακες κατάταξης για απόσπαση Δασκάλων