Τροχαίο έξω από σχολείο
«Μήπως να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιες υπηρεσίες πριν θρηνήσουμε θύματα;» λένε οι γονείς με αφορμή το τροχαίο έξω από το σχολείο στα Χανιά

Την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στον δρόμο που οδηγεί έξω από το 11ο Δημοτικό Σχολείο, το 27ο Νηπιαγωγείο και το Μουσικό Σχολείο Χανίων ζητά ο Σύλλογος Γονέων του 11ου Δημοτικού Σχολείου, με αφορμή και το τροχαίο που συνέβη την Τρίτη 7 Μαρτίου έξω από το σχολικό συγκρότημα, στο οποίο τραυματίστηκε μια νέα γυναίκα.

Οι γονείς εκφράζουν την αγωνία τους για τον κίνδυνο ατυχήματος που ελλοχεύει στο σημείο, λόγω κακής ορατότητας, ζητώντας ουσιαστικά από την δημοτική αρχή να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών προς και από τα σχολικά συγκροτήματα των 11ου και 27ου Νηπιαγωγείων Χανίων και Μουσικού Σχολείου (Θερίσου) Χανίων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων σε επιστολές του επισημαίνει την ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων, αναφέροντας πως έχουν συλλέξει 2.733 υπογραφές για το θέμα και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μήπως να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιες υπηρεσίες πριν θρηνήσουμε θύματα;».

Η ανακοίνωση των γονέων

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων για το τροχαίο της Τρίτης:

«Με θλίψη και οργή, γονείς και παιδιά έγιναν χθες μάρτυρες ενός παρολίγο μοιραίου τροχαίου δυστυχήματος μπροστά ακριβώς από το 11ο Δημοτικό Σχολείο & το Μουσικό Σχολείο Χανίων, την ώρα του σχολάσματος.

Ένας γονέας, έχοντας μόλις παραλάβει το παιδί του και επιχειρώντας να εξέλθει της «τυφλής» στροφής που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα, συγκρούστηκε με διερχόμενο μηχανάκι. Και όλα αυτά, μπροστά στα έκπληκτα μάτια παιδιών και γονέων.

Ένα τροχαίο, που το περίμεναν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής με μαθηματική βεβαιότητα, αφού η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου έχει επισημανθεί από τους κατοίκους στο Σόδυ Χανίων, με τους Συλλόγους Γονέων του 11ου Δημοτικου Σχολείου Χανίων, του 11ου και 27ου Νηπιαγωγείων Χανίων, του Μουσικού Σχολείου (Θερίσου) Χανίων, καθώς και την Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών (ΚΚΑΠΠ) να συλλέγουν μάλιστα για το σκοπό αυτό σχεδόν 3.000 υπογραφές το 2019!

3.000 υπογραφές, οι οποίες αποστάλθηκαν από τους Συλλόγους Γονέων με επιστολή-έκκληση για διευθέτηση του ζητήματος επανειλημμένα προς τον Δήμο Χανίων, τόσο στις 30/10/2019, όσο και την 17/2/2020, χωρίς ποτέ να λάβουν κάποια έγγραφη απάντηση, όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο. Τον Οκτώβριο του 2020 ο Δήμος Χανίων παρουσίασε στα σχολεία μία μελέτη με την οποία σκόπευε να επιλύσει επιμέρους το πρόβλημα. Όμως, ακόμα και αυτή η μελέτη έμεινε κυριολεκτικά στα χαρτιά. Το μόνο που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, είναι μία στοιχειώδης διαγράμμιση μπροστά από το σχολείο.

Πρέπει να περιμένουμε να γίνει το μοιραίο, για άλλη μια φορά, ώστε να αρχίσουμε να αναζητάμε ευθύνες; Μήπως να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιες υπηρεσίες πριν θρηνήσουμε θύματα;

Ο Σύλλογος Γονέων 11ου Δημοτικου Σχολείου Χανίων, 11ου & 27ου Νηπιαγωγείων Χανίων»

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα: Διαπλάτυνση πεζοδρομίων, δημιουργία διαβάσεων, τοποθέτηση σήμανσης, διεύρυνση χώρου στάθμευσης και κατάλληλη διαμόρφωση δρόμου προς αυτόν.

Απευθύνουμε αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χανίων να εξετάσει την αναγκαιότητα και να προβεί σε άμεσης παρέμβασης έργα που αφορούν στην ασφαλή πρόσβαση προς και από τα σχολικά συγκροτήματα των 11ου και 27ου Νηπιαγωγείων Χανίων και Μουσικού Σχολείου (Θερίσου) Χανίων, τόσο των πεζών (μαθητών, γονέων εκπαιδευτικών), όσο και των οχημάτων στις περιοχές Σόδυ, Εργατικές κατοικίες, Χαλέπα και Κουμπελή. Συγκεκριμένα, στα σχολικά συγκροτήματα φοιτούν περί τους 50 μαθητές Νηπιαγωγείων, 300 μαθητές Δημοτικού σχολείου και 215 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης, καθημερινά εργάζονται 80 εκπαιδευτικοί και κινούνται περί τους 300 γονείς – κηδεμόνες. Η πρόσβασή τους στα σχολεία γίνεται είτε πεζή, είτε με ιδιωτικά οχήματα. Για το λόγο αυτό ζητάμε αφενός την διαπλάτυνση και διαμόρφωση του πεζοδρομίου με την απαραίτητη σήμανση -οριζόντια (διαβάσεις) και κάθετη (πινακίδες ΚΟΚ) στους γύρω δρόμους (από Χαλέπα και Εργατικές κατοικίες μέχρι Κουμπελή και Σόδυ) – και αφ ετέρου την επέκταση του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και την κατάλληλη διαμόρφωση και διαπλάτυνση της παρόδου που οδηγεί σε αυτόν.

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και τα έγγραφα αιτήματα που σας καταθέσαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς και δυστυχώς έμειναν αναπάντητα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύξαμε προκειμένου να γίνουν γνωστά και να υλοποιηθούν τα αιτήματα των Συλλόγων μας, προβήκαμε στη συλλογή υπογραφών γονέων, εκπαιδευτικών και κατοίκων της περιοχής που ζητούν την άμεση υλοποίηση των έργων αυτών στα σχολικά συγκροτήματα των σχολείων μας και απευθύνουν μαζί με εμάς τα σχετικά αιτήματα προς τη Δημοτική Αρχή.

Με το παρόν έγγραφο αίτημά μας συνυποβάλλουμε τις υπογραφές, που μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 2.733.

Με τιμή

Εκ μέρους των Διοικητικών Συμβούλιων

των 11ου Δημ. Σχολείου Χανίων, 11ου Νηπιαγωγείου Χανίων και

27ου Νηπιαγωγείου Χανίων,

του Μουσικού Σχολείου Χανίων Θερίσου,

της Κίνησης Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών-ΚΚΑΠΠ»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ntountouka
Γονείς: Κινητοποίηση σήμερα (07/12) στο ΥΠΑΙΘ για την τέχνη και τον πολιτισμό στα σχολεία
Στήριξη της Κινητοποίησης που διοργανώνουν Π.Ε.ΣΥ.Θ. και ΕΝΕΚΕΜ  στο ΥΠΑΙΘ την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 14:00
Γονείς: Κινητοποίηση σήμερα (07/12) στο ΥΠΑΙΘ για την τέχνη και τον πολιτισμό στα σχολεία
Ενοικιάσεις ακινήτων
Κτηματολόγιο: Στα άκρα η κόντρα εργαζομένων και υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Ποιος ο λόγος

Στα άκρα φτάνει η κόντρα μεταξύ εργαζομένων στον φορέα του Κτηματολογίου και ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής...

Κτηματολόγιο: Στα άκρα η κόντρα εργαζομένων και υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Ποιος ο λόγος
φάρμακα
Αγωνία και μάχη για τις ελλείψεις φαρμάκων: Aυτά είναι τα δύο μέτρα Χρυσοχοΐδη για να μην αδειάσουν τα ράφια
Στο υπουργείο Υγείας γίνονται συνεχείς συσκέψεις
Αγωνία και μάχη για τις ελλείψεις φαρμάκων: Aυτά είναι τα δύο μέτρα Χρυσοχοΐδη για να μην αδειάσουν τα ράφια